2017. május 9., kedd

Az új valóság rögzítése

Telihold a Bika havában: 2017.05.10 (23h43p)

Bevezető gondolat: "Bármit is tartalmaz a jelen pillanat, fogadd el, mintha magad választottad volna azt! Mindig vele működj, s ne ellene! Tedd barátoddá és szövetségeseddé, ne pedig az ellenségeddé! Csodálatosan át fogja ez alakítani az egész életedet.(Eckhart Tolle)

☉☽

Az elmúlt fél éves időszakban szembesülhettünk azzal az érzéssel, "mintha le akarnának választani rólunk valamit." Talán a Skorpió-Bika telihold környékén vált ez igazán kézzel foghatóvá mindez:

"Itt nem a racionális, mindent felcímkézni és megmagyarázni akaró énünkre van szükségünk. Jóval hatalmasabb erők "dolgoznak", amikor a legjobb, amit tehetünk, hogy nem állunk a változásunk útjába! Ez a totális átalakulás és a gyógyulás LEHETŐSÉGE. Igen komoly metamorfózis zajlik a világban, mindez ha akarjuk, ha nem: megtörténik, nincs felette hatalmunk, de egyéni szinten ennek mi is részesei vagyunk. Mindaz, ami most a mélyben történik hosszú távra meghatározza az életünket. Kicsit átváltozni nem lehet - a hernyó sem fordulhat vissza, ha megkezdődött a pillangóvá válása és rájön, ő mégis inkább maradna a megszokott, régi testben.

A mi életünkben bekövetkező változás is hasonlóan gyökeres lesz: mondhatni sejtszintű a gondolkodásunkban, az érzéseinkben, lelkiekben - és a fizikai valóság érzékelésében.

A gyógyító sötétség a passzív, de nem elszenvedő, hanem befogadó létezés. Ennek a belső alapozásnak van itt az ideje. Megérteni ráérünk, ha túl vagyunk mindezen, és lehet, hogy akkor már nem is lesz szükség a megértésre." (Bővebben: Gyógyító sötétség)

A világ változása természetesen itt nem áll meg, hiszen az élet dinamikája a "szüntelen megújulás örökkévalósága". De bizonyos szempontból most mégis egy ciklus végéhez érkeztünk. Rengeteg minden történt kívül s belül, ám a fizikai világban még alig csíráznak ezek az új magok. Emiatt lehetünk bizonytalanok, türelmetlenek, sőt akár frusztráltak is, "hogy nekünk semmi sem akar összejönni".

Ahhoz, hogy jobban megértsük, mi is történt, képzeljük el, hogy akarva-akaratlanul egy zúgó folyóba pottyantunk. Nem volt más lehetőségünk, csak az áramlatokat figyelni, igyekeztünk valahogy kikecmeregni. Miközben a lehúzó-felemelő örvényekkel küzdöttünk nem volt időnk rácsodálkozni, mennyit változott körülöttünk a táj! Nem érzékeltük, milyen bátrak voltunk, mekkora lélekjelenléttel úsztunk tovább. Nem vettük észre, hogyan erősödtek az izmaink, az idegeink, az akaratunk. Talán csak rövid ideje vergődtünk ki a homokos fövenyre, így időre van szükségünk, míg szűnik a légszomj, míg visszatér belénk az élet keringése, az öröm és a felismerés képessége.

Legyünk türelmesek! Óriási utat tettünk meg, nagyon rövid idő alatt. És ésszel felfoghatatlan, mi is zajlott univerzális szinten.

Rengeteg mindent leválasztottak rólunk - vagy legalábbis felkínálta az élet az elengedés esélyét. Kapcsolatok bomlottak fel, mert már véget ért a közös út, és az a két ember nem tudta volna tovább emelni-támogatni egymást.
Voltak, akiknek betegség feldolgozásában kellett helyt állni, mert az érzelmi elakadások fizikai szinten öltöttek testet. Másoknak a búcsú fájdalmas megtapasztalásán kellett keresztülmenni. Megint mások saját belső "démonjaikkal" küzdöttek: sérelmekkel, félelmekkel, bűntudattal.
A Bika-Skorpió telihold alapvetően a rögzítés üzenetét hordozza. A Plútó oldásával azonban lehetőségünk van csak azt rögzíteni, ami ténylegesen segíti a fejlődésünket. Amiben szenvedély van, amivel szívvel-lélekkel azonosulni tudunk. De csak akkor, ha elengedünk minden ragaszkodásunkat, s hagyjuk lelkünket, fizikai valónkat, körülményeinket is főnix módjára megújulni! Képesek vagyunk rá, hiszen megtanultunk úszni az árral!

Az elmúlt időszakban a gyógyító sötétségben, lelkünk bugyraiban hánykolódtunk, most végre a felszínre bukkanunk, és lekezdhetjük élni mindazt, ami felé törekedtünk. Ez a megvalósítás és a megvalósulás ideje.
Amint bent, úgy kint - tartja az ősi ezoterikus bölcsesség. Döntéseink, gondolataink, szándékaink nagyon hamar láthatóvá válnak. Szinte azonnal megkapjuk a visszajelzéseket, a lehetőségeket vagy a fejünkre koppintó figyelmeztetéseket, ha letérnénk a helyes útról. Járjunk nyitott szemmel. Egy teljesen új valóságban vagyunk!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails