2017. június 4., vasárnap

Inspirált létezés

Rák jegyébe lép a Mars: 2017.06.04 (18h16p)

"A boldogság keresésében a részmegoldásoknak nincs helyük."
(Csíkszentmihályi Mihály, pszichológus, pedagógus)

Minden egyes planétának megvan a sajátságos égi ritmusa, ismétlődése. A Mars két év alatt járja körbe a Zodiákust, legutóbb 2015. nyarán járt a Rák jegyében. Akkor rajta keresztül múlt-csatákat vívhattunk. Emlékezzünk vissza egy kicsit:

"Rengeteg olyan 'hordalékunk' van, amit nem fejeztünk be a megfelelő helyen és időben. Ezek ott élnek - pontosabban haldokolnak - bennünk, mert ezek miatt a lezáratlan ügyek miatt képtelenek vagyunk bizonyos helyzeteken, emberi kapcsolatokon továbblépni. Ráadásul a lezáratlanság nem csupán másokkal szemben létezhet: legtöbbször önmagunknak nem tudunk megbocsátani."

Remélhetőleg ezekkel a tartalmakkal megbirkóztunk azóta, mert most valami egészen másfajta feladatkör veszi kezdetét.

Az alapenergia sosem változik, mivel a Rák és a Mars sajátságosságai adódnak össze, mégis időről-időre, az aktuális konstellációknak köszönhetően, tökéletesen egyedivé válik minden egyes Rák Mars felállás. Nézzük meg előbb, mi az, ami nem változik.

Ebben a jegyben a Mars szó szerint "nincs elemében", mivel a tüzet és a vizet próbáljuk valahogy összeegyeztetni. Két erőteljes ösztön - az érzelmek és az indulatok - kavarodnak egymással, hol az egyik, hol a másik győzedelmeskedik. Vele járó "tünetek": a múlttal, a családdal kapcsolatos sérelmek elfojtása, gyermeki énünk elnyomott dühe, bűntudatjátszmák - amik gyakran ennél a pontnál felszínre is kerülnek.

A tűz és a víz közti egyensúly létrejöhet, bár egyetlen, kényes pillanatig csupán - amikor a víz eléri forráspontját.
Vagyis a Rák Marsnál minden esetben kapunk egy fazék 100 fokos vizet. A változó az lesz, mihez kezdünk vele. Leforrázzuk magunkat vagy megtanulunk tökéletes lágy tojást főzni benne.
Idén a Mars, a cselekvés, a megvalósító-erő planétája nem siette el a dolgát. Hiába kezdte az évet Kos-béli uralmával, valahogy mindig volt benne valami gátoltság, visszafogottság. Épp ezért kaptak ilyen címkét a jegyváltásai: 'óvatos haladás', 'kis lépések művészete', 'ottfelejtettség-érzése', illetve az Algol-együttállás kapcsán a kulcskérdés: 'miért nem megyek?'.

A hét évnyi áthangolás eredménye mindez, hiszen a Plútó-Uránusz kvadrátnál a Mars felsőbb oktávjával dolgoztunk. A Mars hétköznapi megnyilvánulása az akaraterő, a szexualitás, az agresszió és az ösztönök. Ezek az életben maradásunk legfontosabb alkotóelemei. A plútói tartalmak jóval elvontabbak, nehezebben hozzáférhetők. Az erő spirituálisabb "hangzata" a lelkierő, ami az átalakuláshoz, a változások véghezviteléhet szükséges. A színfalak mögött ennek a felszabadítása zajlott, ám hogy milyen mélységekben és milyen tudatossági fokkal merültünk bele ebbe a témákba, az személyenként változott.

A megtalált, megszerzett, megtapasztalt lelkierőt most ugyanúgy át kell(ene) ültetni a mindennapokba, mint ahogy a Mars akaratát. Ráadásul ehhez, a mai konstelláció révén remek támogatásokat kapunk.

Jól látható a horoszkópábrán egy papírsárkányra hasonlító alakzat, ráadásul ez a sárkány felfelé emelkedik. A sárkány fényszög különlegessége, hogy három geometriai alakzat kapaszkodik benne össze. Trigon segíti a szintetizálást,az erők szabad áramlását, a szextil a megoldások felismerése felé terelget bennünket, az oppozíció pedig hozzáadja a motivációt, az ösztönzést, hogy ne üljünk a babérjainkon, hanem tegyünk is azért, hogy mindezek a tulajdonságok a részünkké válhassanak.
Buzz Lightyear klasszikus aforizmájával élve: „A végtelenbe és tovább!”
A bejegyzés mottóját abszolút helyénvalónak érzem, ha a boldogságot keressük, ne elégedjünk meg részmegoldásokkal. Ezzel a Rák Marssal megtörténhet az érzelmi felszabadítás, ha hagyjuk, hogy az inspirációink vezessenek. Merjünk jóval ösztönösebbek lenni, új utakra merészkedni. Használjuk ki a pillanatot!

A Mars-Szaturnusz szembenállása nem azt mondja, hogy nem lesznek ütközési felületek az életünkben, hanem azt, hogy ne fojtsuk el a bennünk rejlő energiát. Hanem alakítsuk át. Megkapjuk a kellő ösztönzést ahhoz, hogy az akadályokat módszeresen felszámoljuk, hogy önmagunkért bátran és felelősségteljesen kiálljunk.

Az inspiráció egyébként szó szerint azt jelenti, ihlet, belégzés. Vegyünk egy nagy levegőt és induljunk el a boldogságunk (boldogulásunk) felé.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails