2017. június 6., kedd

Közkívánatra: a Jupiter-konjektúra*

Direkt mozgásban a Jupiter 2017. 06. 14-től

"A létezés türelmesen vár. Amikor azt látja, hogy magad próbálkozol, ő nem szól bele - csak vár. Akár a végtelenségig is várhat, hiszen a létezésnek nem sietős. Ő maga az örökkévalóság. De abban a pillanatban, hogy már nem küszködsz tovább, hogy felhagysz minden erőfeszítéssel, az egész létezés megindul feléd és beléd hatol. Ekkor először kezdenek el megtörténni a dolgok."
(Osho, indiai vallási vezető)

*Bocsi a kis tréfáért, mostanában túl sok Agymenőket néztem. 😄 A konjektúra kifejezés egyébként "gyanítást, sejtést, feltevést" jelent.

Onnan jött az ihlet a bejegyzéshez, hogy az elmúlt napokban többen kerestetek meg ugyanazzal a kérdéssel. Miszerint: több asztrológiai oldalon az olvasható, a direkt mozgásba váltó Jupiter a "legtöbb jegynek szuper dolgokat" fog eredményezni.
Mit gondolok erről?

Ahhoz, hogy a kérdésre válaszoljak, több szempontot is érdemes figyelembe venni.

A Nap körül keringő bolygók a Földről nézve az év egy bizonyos szakaszát retrográd mozgásban töltik. Minél távolabbi, lassúbb mozgású egy planéta, annál hosszabb ideig tart ez a szakasz. A Merkúrnál ez egy-három hét lehet, a Marsnál 76 nap (de csupán két évente) a Jupiternél 122, a Szaturnusznál 140, a Plútó pedig akár 5 és fél hónap is haladhat az ellenkező irányba. Vagyis gyakori és általános égi jelenségről beszélünk.

A hátrálás azonban csak látszólagos - a Földről nézve tűnik annak. A Nap körül a planéták mindig ugyanabba az irányba keringenek. Ha a csillagászati tényt átfordítjuk az analógiák nyelvére, akkor csak mi érezzük az adott ügyeinket hátráltatva, valójában azok ugyanúgy haladnak (haladnának) a normál kerékvágásban.

Valójában az idei évben csak január 9. és február 1-je között volt minden planéta direkt. Jövőre picit hosszabb lesz ez a szakasz: január 6. és március 13. közé fog esni. Szerencsére a mindennapi dolgaink ettől függetlenül akadnak vagy haladnak, különben nagyon be lennénk korlátozva erre a néhány hétre-hónapra.

Jóval jelentősebbek a konstellációk. Azon kívül hogy ez a planéták egymáshoz viszonyított fényszög-helyzetét jelöli, "a dolgok állását, körülményeket" is értjük alatta.

A Jupiter a Mérlegben 2016. szeptemberében foglalta el a pozícióját és elsősorban kapcsolati, másodsorban jogi ügyekben érintett minket. Illetve bizonyos esetekben egyszerre - házasságok, válások kapcsán.

Emlékeztetőül: "minél inkább sikerült letisztítani az önmagunkról alkotott korábbi elképzeléseket, minél inkább megtanultuk jelen lenni, örömöt lelni a mindennapok létezésében, annál magasabb minőségben leszünk képesek most másokhoz kapcsolódni.
(...) Van azonban egy árnyoldala is, hiszen ha a képletre pillantunk még mindig markánsan kirajzolódik az a feszültség. Vagyis sok esetben a Jupiter előbb bontani fog, aztán lát csak neki az építkezésnek. Nyilas aszcendenssel és az MC-n lévő Jupiterrel elsősorban a túlidealizált elképzelésekkel fogja kezdeni. Minden kapcsolatokkal kapcsolatos elképzelést - sőt továbbra is elsősorban hitrendszert - érint.

Lehet a háttérben túl magasra tett mérce, önértékelési probléma, rossz tapasztalatok, családi minták, negatív elképzelések magunkról, a másikról (minden férfi/nő idióta). Lehetnek régóta cipelt, lezáratlan kapcsolatok is, amiknek a végére pontot kellene tenni ahhoz, hogy fellélegezve továbbléphessünk.
Válásokat éppúgy hozhat az időszak, mint házasságokat. Ahogy a bejegyzés címében is írtam: újrakapcsolódások várhatóak."

És ezt írtam korábban a retrográd mozgásról:
"2017. februárjában a Jupiter elkezd hátrálni, majd áprilisban kilép az Uránusz oppozícióból.
Utána picit nehezebb lesz a nem megfelelő kapcsolatokból való kilépés. Június közepétől ismét előrehalad, és lesz egy utolsó nagy megmérettetése, mikor a Rák Marssal és a Bak Plútóval kerül kvadrátba. Itt a szőnyeg alá söpört, elfojtott kapcsolati indulatok bukhatnak felszínre, vagyis ha húztuk-halasztottuk, itt sokkal keményebb feltételekkel "borulhatnak" a dolgok.
Igazából a heppined egy év múlva várható, amikor a Jupitert újra kézen fogja a Szaturnusz és együtt rögzítik azt, amit rögzíteni érdemes." Ez a nyár vége - ősz közepe.
(Teljes szöveg: Újrakapcsolódás)
 
Végül a legfontosabb szempont:
Minden esetben az egyéni születési képlet viszonylatában érdemes megnézni, hogy a Jupiter (illetve a többi planéta) kinél-milyen életterületeket és hogyan érint. Akinél például eleve van Jupiter-Mars vagy Jupiter-Plútó feladat, ott most jobban előtérbe kerülnek akár a pozitív, akár a negatív események.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails