2017. augusztus 19., szombat

A létezés hullámhosszán

Újhold és teljes napfogyatkozás az Oroszlán jegyében: 2017.08.21 (20h31p)

"Add fel az életet amit terveztél, hogy megkapd azt, ami csak rád vár."
(Joseph Campbell, amerikai író, vallástörténész)

Kivételesen picit irigykedem Amerikára. No, nem a "kaliforniai álom" életérzésre, csak a hétfői napfogyatkozásra. Ugyanis ebben az évben nekik jut a legszínesebb-szélesvásznúbb élmény belőle. (Bővebb információ: ITT)

A napfogyatkozások visszatérő periodikusságát már 3000 éve a kháldeusok is feljegyezték. Az úgynevezett szárosz-ciklus hossza 18 év 11 nap és 8 óra. Ha a mostani dátumból levonunk 6585 napot, akkor 1999. augusztus 11-én találjuk magunkat. Arra a szerdára sokan emlékezhetnek, hiszen hazánkban rengetegen vonultak ki az utcákra, hogy feketített lencséken keresztül megcsodálhassák, amit a "sötétség elnyeli a napot".

Ha a látványból idén ki is maradunk, a csillagállások hatásában mindenféleképpen megmártózhatunk. Jó hír, hogy a 99-es extra nagy feszültséggel szemben most kifejezetten támogató fényszögállásokkal indíthatjuk el az újabb körfolyamatot.
Hogy "csillaglélektanilag" miről is szól maga a fogyatkozás legvizuálisabb formában a tarot mutatja meg nekünk. Három lapon, három beavatási stáción kell keresztül haladnunk.

A 18. (!) Hold lapjával kezdődik, ez az elsötétedés fázisa. Itt merülünk le (természetesen már a korábbi 17 állomáson keresztülhaladva - felkészülten) a lelkünk legsötétebb bugyraiba, és nézünk szembe a legmélyebb - gyakran karmikus - félelmeinkkel.
Megrekedt élethelyzetekre, elakadásokra pillanthatunk rá, és ha sikerül legyőzni a bennünk élő akadályozó tényezőket, új fejezet kezdődhet.

Ezek a fajta félelmeink egyénre szabottak és elménk csalóka játékai csupán. Olyanok, mint a Harry Potter mumusai - óriáspókok, szigorú tanárok vagy épp rosszul sikerült dolgozatok formáját veszik fel az amúgy alaktalanul kavargó semmik.

Karmikus itt lehet előző életből hozott, de akár családi mintában megjelenő félelem is. Az Oroszlán-Vízöntő holdcsomópont-tengely révén az énképeinkkel szembesülhetünk.
Az "ez vagyok én" teljességérzését eltorzító gondolatok - önbizalomhiány, kudarcfélelem, frusztráció - miatt felvett álarcokat ideje letenni. Vegyük észre, hogy a fejlődésünk útjában álló két sakál a tarot képen, csak illúzió. Túlnőttünk rajtuk.

A 19. Nap-állomás, az a szakasz, amikor a sötétség után ismét felragyog a fény, felmelegszik a világ. (Egy-egy napfogyatkozás alkalmával akár 10 fokot is hűlhet hirtelen a levegő.) Bár egy férfi és egy nő ölelkezik össze a képen, ez az önmagunkkal való egyesülést szimbolizálja. Tökéletes testi-lelki-szellemi harmónia, amiből bekövetkezhet a teljes emberré válás újjászületése, amit a 20. Ítélet lap jelöl. Ha (elő)ítélet nélküliek vagyunk, eggyé olvadunk a világ (Isten, Univerzum, Létezés) bölcsességével. Ez az elfogadás: sem magunkat, sem másokat nem kritizálunk, bélyegzünk meg.
Talán a legnehezebb tarot-beavatás, de amint kiálltuk a próbát, miénk a Világ!
Oroszlán újholddal léptünk be a hónapba, Oroszlán újholddal búcsúzunk. Az elsőnél Öntudatra ébredhettünk, most a létezéssel kerülhetünk közös hullámhosszra.

A labilis kereszttel (Halak aszcendens, Nyilas MC) rendelkező napfogyatkozás-képlet komoly választóvonal lesz az életünkben. Hatalmas személyiségátalakulások kezdődnek - természetesen nem hétfőről keddre - hanem annak függvényében, mennyire állunk készen erre. Lesznek, akiknek új és szokatlan perspektívák nyílnak meg, másokban az alkalmatlanság érzése fokozódik.
Mitől függ, hogy melyik lesz a mi irányunk? Attól, hogy túl merünk-e lépni a félelmeinken.

Érdekes hasonlóság, hogy 99-ben a Mars, a Szaturnusz és az Uránusz szintén kiemelt pozícióban volt a fogyatkozás képletében. Akkor egymástól 90 fokokra álltak, úgynevezett átfutó-kvadrátot alkottak. Ez olyan, mint a filmekben a "mexikói felállás", mindenki fegyvert fog valakire, senki nem tud mozdulni, anélkül, hogy megsérülne. Sakk-matt. Erők feszültek egymásnak, tehetetlenül.

Most a Mars együtt áll az újholddal, a Szaturnusz és az Uránusz pedig velük együtt királytrigont hoznak létre. Ez, ahogy a neve is mutatja, a legpozitívabb fényszög.

Ám az energiák csalókák, hiába címkézzük mi fel azokat rossznak vagy jónak, ők csupán energia-áramkörök maradnak. 99-ben nagy volt a produktív feszültség, ami változásra, változtatásra ösztönzött. 2017-ben óriási lehetőségek állnak előttünk, szinte tálcán kínálja az élet őket - előfordulhat, hogy mégsem élünk ezekkel. A próbatétel itt nem más, mint az, hogy el kell hinni: megérdemeljük. Miénk lehet az erőnk, a szabadságunk, a felelősségünk, a kiteljesedésünk. Abban a másodpercben, ha feladjuk az élettel szembeni ellenállásunkat.
"Add fel az életet amit terveztél, hogy megkapd azt, ami csak rád vár." - ez az "ítélet".
Még egy ismétlődés a "testvér napfogyatkozások" között: a Merkúr és a Neptunusz ott is, itt is pont szemben álltak egymással. Hogy is állunk az élethazugságokkal? - szegezik nekünk a kérdést. Már év eleje óta egyre markánsabban érezhető ennek a hatása. Önmagunknak bevallott és a világ felé mutatott őszinteséggel teremtő fantáziánkkal zseniális dolgokra lehetünk képesek.

Máskülönben egyre jobban belegabalyodhatunk az önbecsapás hálójába. Miközben egyre tisztábban fogjuk látni, érzékelni, hogy hamis dolgokat mondunk, teszünk. Repedezni fognak a fals énképek. Amit majd a Bakba lépő Szaturnusz számon is fog kérni rajtunk.

Előzzük meg mindezt, és kitárt karokkal, felemelt fejjel engedjük át magunkon a létezés frekvenciáját.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails