2017. augusztus 27., vasárnap

Egy kis előretekintés

Direkt mozgásban a Szaturnusz: 2017.08.29

„A koronás fej fekhelye keményebb!”
(W. Shakespeare: IV. Henrik) 

A lassú mozgású planéták irányváltásaival csak érintőlegesen foglalkozom, mert az ég ritmust tekintve az év körülbelüli egyharmadában úgynevezett retrográd mozgásban vannak.
Ezen a képen jól látszik, hogy a pirossal jelölt időszak alatt a Szaturnusz a saját rendes keringése szerint haladt előre a Naprendszerben, de a Földről, ahonnan az asztrológiai adatokat értékeljük, mindez hátrálásnak tűnik.
Ezért szoktam azt mondani, hogy a retrográd mozgás - legyen szó bármilyen planétáról is - mindig csak viszonylagos. Mi látjuk, gondoljuk úgy, hogy valamiféle külső körülmények visszafognak bennünket.

Az emberi gondolkodást tekintve azonban ez a "viszonylagosság" nem egy elhanyagolható szempont, mivel sok minden (vagy talán minden?) fejben dől el. Ha elhisszük az akadályokat, meg is teremtjük azokat. A kollektív tudatban megjelenő "hátráltató minta" mindenkire hatással van, ám kellő odafigyeléssel, tudatossággal felül lehet emelkedni ezeken.

Hasonlóképpen működik maga az asztrológia is. Évezredek alatt archetipikus tulajdonságokkal ruháztuk fel az égitesteket, így azok sugárzásai különböző módokon aktiválódnak a bennünk lévő isteni részekkel. Ezek a születési képletünk planétái, vagyis a személyiségünk alaprezgései: a napjegyünkön keresztül a világlátásunkat, a marsi akaratunkat, a vénuszi ízlésünket vagy akár a szaturnuszi félelmeinket testesítik meg.

Ha valaki például egyes házas Kos Szaturnusszal születik, akkor számára egy életen keresztül nagy odafigyelést igényel az önelfogadás és az énerő felvállalása, de ezzel, a Szaturnusz tranzitjainak megfelelően, folyamatosan újabb és újabb megközelítéseken keresztül fog szembesülni. Fényszögkapcsolatoknál általában jól beazonosítható életesemények, krízisek, változások, elakadások vagy épp nagy előrelépések történnek.

Mivel részesei vagyunk egy nagyobb egésznek, a planéták tranzitjai mindenkit megérintenek. A Nyilas Szaturnusznál a hitrendszereinkkel találtuk szembe magunkat.
A fenti példából kiindulva, erre a kérdésre mindenkinél egyéni módon rezonált. Voltak olyanok, akiknél az önmagukról alkotott kép hullott darabokra, míg másoknál a párkapcsolatról, a birtoklásról, a mindennapokról alkotott elképzelések kényszerítettek minket nézőpontváltásra.
Az előretekintésem oka részben az, hogy a Szaturnusz péntek óta megállni látszik az égen (stagnál), majd jövő kedden meglódul előre és decembertől új területek felé veszi az irányt.
A Szűz jegybe lépés engem rendezgetésre ösztönzött és amit hónapokig húztam-halasztottam, végre most megcsináltam! Kész a jövő évi naptáram.

Ez nálam azt jelenti, hogy az asztrológiai program segítségével "belepillantottam" az előttünk álló 2018-as évbe. Nagy átmozdulások várhatók, köszönhető ez a Szaturnusz és az Uránusz jegyváltásának. A Szaturnusz 2017 decemberében átlép a Bak jegyébe és a hitrendszerek után újabb húrokat penget meg bennünk.

Itt a személyes és társadalmi felelősségvállalás kerül reflektorfénybe. Ráadásul a jövő évet végigkísérik az uralmak. A Halak Neptunusz mellett 2023-ig uralmon lesz a Szaturnusz, így lesznek olyan időszakok, mikor a tíz planétából akár öt is kiemelt pozícióba kerül.
Ezek az uralmak tovább fokozzák a felelősségvállalás kérdését, s ahogy azt Shakespeare IV. Henrikje is megfogalmazta: "A koronás fej fekhelye keményebb."

Királynak lenni nem kiváltság, hanem megtiszteltetés. Ha követnek bennünket, ha hallgatnak ránk, akkor igenis példát kell mutatnunk. Vállalni kell a felelősséget azért, amit a világ felé közvetítünk. A közösségi médiáknak, pontosabban a használóiknak köszönhetően a sugárzott kép és a mögöttes tartalom között gyakran ég és föld a különbség.

Rengeteg személyiségzavarral, bizonytalansággal, önértékelés problémával küzdünk, mert elhisszük másoknak a dolce vitát, az egyetlen hétvége alatt elsajátítható önismeretet vagy a megváltást adó életmód-recepteket.

Az előttünk álló két és fél évben a Bak Szaturnusz keményen igyekszik rendet rakni a fejekben. Önmagadért te vagy felelős. És csak ezután tudsz másokért felelősséget vállalni.

Van még egy kis időnk, hogy a Nyilas ívén haladva a világról alkotott elképzeléseinket átgondoljuk. Hiszen annak megfelelően éljük az életünket. Itt rakjuk le a jövőnk alapköveit és nem mindegy, milyen téglákból építkezünk.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails