2017. szeptember 4., hétfő

Stratégia

Szűz jegyébe lép a Mars: 2017.09.05 (11h35p)

"A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot.
Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia,
ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz."
(Mark Zuckerberg)

A csillagok ideje emberi mértékkel mérve felfoghatatlan. Mi rohanónak érzékeljük a napokat, míg az Univerzumban az évezredek is csak lustán vánszorognak. Ennek az ellentmondásnak a közepén gyakran megfeledkezünk róla, hogy csak az adott pillanat a valóság és a lehetőségek olyan hamar eltűnnek, mint a szertefoszló szappanbuborékok.

De mindannyian az emberi és a csillagidő metszéspontjában létezünk. Néha ki kell várnunk, míg "odafent" a dolgok beérnek bennünket. Néha távlatokban és összefüggésekben kell szemlélni az életünket.

Valami változik. Apró pici ritmus, szinte láthatatlan ütem. Azok a dolgok, amik talán évekre beszorultak életünkben, épp úgy, mint a csírában a szunnyadó mag-tudat, ébredeznek lassan.
Talán még nem látszik az jövő irány, hiszen rengeteg változás lesz, szinte egyszerre, de már most készülhetünk rá. Ha a Mars szemszögéből közelítünk, akkor eljött a hétköznapi cselekvések ideje.

A Mars október 22-ig a Szűz jegyén halad végig, ahol a megvalósítóerő találkozik a gyakorlatiassággal. Ezzel a jegybe lépéssel a "Tenni vagy nem tenni?" - kérdés kulcsfontosságúvá válik. A képlet két uralkodója (az aszcendens felett a Mars, a Nap felett a Merkúr diszponál) együtt állnak, ráadásul a hosszú távra szóló irányokat mutató MC közelében. Csalóka lehet a mostanság felbukkanó elszántság, a Nap erejét ugyanis a vele szemben lévő Neptunusz gyengíti.

Lefordítva. Valószínűleg egyre többen érezzük magunkban a változtatás igényét azokon az életterületeken, ahol talán éveken keresztül tehetetlennek éreztük magunkat. Lehet ez egy párkapcsolat, egy munkahelyi szituáció, élethivatásbeli előrelépés, rossz szokások beidegződései, régi félreértések. Bármi, ami felett megállt az idő.

Biztos láttatok már olyan filmjelenetet, mikor középen összeölelkezve állnak a szerelmesek és körülöttük forogva-gyorsítva peregnek az események. Most a szerelmesek helyett életünknek azon részei ácsorognak, amikkel eddig valamiért nem tudtunk mit kezdeni. Hiába is akartunk változás, hiába jártunk önismereti tanfolyamokra, oldásokra, ráolvasásokra, ott, azon az egyetlen ponton mégsem történt semmi.

Az előttünk álló jövő év szépen lassan rávilágítja majd a reflektort arra, ami miatt mindez megakadt. A személyes felelősségünkre. (Igen, erről egyre gyakrabban fogok írni.) A Szűz Marssal a feladatunk, hogy előkészítsük ennek a terepet. Okos stratégiára és főleg valódi cselekvésre van szükség. A cselekvés azonban mindig kockázattal jár. Sőt mi több, felelősséggel. Hiszen meghozunk egy döntést és teszünk is érte. Onnantól kezdve a változás, amit elindítunk - visszavonhatatlan.

Itt jönnek be az elbizonytalanító tényezők (a Neptunusznak köszönhetően). Leggyakrabban önmagunk vonjuk kétségebe önmagunkat. Ahhoz, hogy lépni tudjunk végre, ennek az illúziónak a hálójából kell kiverekedni magunkat. Ne lepődjünk meg, ha az előttünk álló hónapokban igencsak hullámzó lesz mind a kedvünk, mint az elhatározásainkban vetett kitartásunk és hitünk. Haladjunk kisebb léptékben, de módszeresen. Azt tartsuk szem előtt, ahol változtatni szeretnénk végre. És azért, a lehetőségeinkhez mérten tegyünk meg mindent.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails