2017. október 20., péntek

A harmónia ereje

Mars a Mérleg jegyében: 2017.10.22 (20h29p)

"Harmóniát csak olyan lélek tud maga körül teremteni,
aki magában már megteremtette."
(Müller Péter)

A Mars helyzete az égen mindig az akar kifejezésének módjáról és lehetőségéről ad tájékoztatást. A régi korokban a vörös bolygó szólította harcba vagy intette türelemre a bölcs hadvezéreket.
Erőfölénnyel ideig-óráig lehet ugyan nyerni, de hosszú távra szóló győzelmet elsősorban okos stratégiával, kivárással, előrelátással és diplomáciai érzékkel érhetünk el.

Igaz ez a másokkal folytatott csatározásokra, de a belső küzdelmeinkre is. Az előttünk álló nagyjából másfél hónapban érdemes megfogadni ezt a gondolatot, ugyanis egy kis türelemre és visszafogottságra intenek bennünket a planétaállások. Nem passzivitás ez, inkább lelassulás.

Ha nem hirtelen és "izomból" reagálunk, ha nem megküzdeni akarunk egy-egy helyzettel, akkor sokkal hatékonyabban haladhatunk előre az utunkon. A Mérlegben a Mars "legdurvább fegyvere", ahogy Ákos is megénekelte az Adj hitet! című számában: " a békülésre képesség".

Békülés, de elsősorban nem másokkal, a világgal - hanem önmagunkkal. Hiszen, ha odabent harmónia van, jóval kevesebbet kell kifelé küzdeni. Megvalósítani mindezt nem is lesz olyan könnyű. Mivel a mindennapokban használt férfienergiákat kell hozzá háttérbe szorítanunk.
A képletben a két domináns férfierő méltóságától megfosztva strázsálja a Mérleg jegy ki- és bejáratát. A Nap itt esésben, a Mars rangvesztésben van, ráadásul kettejük között ott a saját felségterületén tartózkodó Vénusz is. Itt egyértelműen a királynő diktál.

Nem véletlen (bár más mutatók együtt-hatása is kellett hozzá), hogy a női egyenrangúság kérdése a médiában ennyire előtérbe kerülhetett. Mint kint, úgy bent is - vagyis belül is ki kellene egyenlítődni az erőviszonyoknak. Olyan világban élünk ahol önmagunkban is háttérbe szorítjuk a feminin energiákat. A harc, a küzdelem, a rohanás, a kifele élés, a versengés, a bizonyítási vágy a mindennapok része. Még a kikapcsolódás és a lazítás is a leggyakrabban aktív - ritka kincs az ellazultság, a csend, a jelenlét.

A feszültséget a Nyilas Szaturnusz kvadrátja még eleinte tovább élezi, de ha figyelünk a mostani Mars üzenetére, jövő év elejétől mindez inspiráló támogatássá válik. Amikor a Szaturnusz jegyet vált, már a Mars is ereje teljében lesz. Nagy erőkkel helyesen bánni csak odafigyeléssel és tudatossággal lehet! Mi hát a feladat?

Az ösztönenergiák megzabolázása, a düh átalakítása, a cselekvőképesség fókuszálása - úgy, hogy megteremtjük a belső harmóniánkat. Régi kudarcok, frusztrációk (erős apai minták ismétlődései) tehetnek majd próbára bennünket. Amíg ezekre reagálunk, a régi énünkkel azonosulunk. Ami felé pedig most haladunk (vagy legalábbis haladnunk kellene), az a személyes felelősségvállalás és a sorsban való kiteljesedés.

A győzelmet nem a csatározásokkal, hanem megbékéléssel érhetjük el.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails