2017. október 23., hétfő

Nincs vesztenivalónk

Skorpió jegyébe lép a Nap: 2017.10.23 (07h27p)

"Csak azokat az érzéseket tudjuk elengedni,
amelyeket bevallottunk magunknak."
(Michael Lapsley, dél-afrikai anglikán pap)

Ebben a hónapban igen intenzív, gyorstalpaló "skorpiósításban" lesz részünk. Kacifántos megfogalmazásom alapja a jegybe lépés képlete: a Skorpió Nap együtt áll a Jupiterrel és az aszcendenssel. Ez az energia felforgató tapasztalatokat és gyökeres változásokat ígér. Belemerülhetünk az emóciók mélységeibe, ahol az iszapot megbolygatva rejtett, elfojtott, eltemetett érzelmek emelkedhetnek a felszínre.
A Skorpió hava az újjászületés ígérete, de ahhoz, hogy az átváltozás bekövetkezhessen, a régi dolgoknak meg kell halnia. A fák is elhullajtják levelüket, a természet csendesen az elmúlásba burkolózik, miközben a felszín alatt, a sejtek (sejtések) szintjén már az új élet ígérete készülődik.

Az alkimista alaptétel - solve et coagula - vagyis "oldj fel és köss meg" - a hónap esszenciája. Múltunkban akadnak olyan sötét részek, amikkel nem szeretünk szembe nézni, ahová a titkokat, a fájdalmakat, a szégyent, a bűntudatot és a félelmeket temetjük.
Ám attól, hogy a feledés szőnyege alá söpörjük őket vagy ha megpróbálunk úgy tenni, mintha meg sem történtek volna, még az életünk részei maradnak. És ezek, mint minden létező - még az érzések is - folyamatos táplálást követelnek.

A Skorpió lelkünk mélységeibe invitál, oda, ahol megismerkedhetünk lelkünk sebeivel, a mulandósággal, a betegségeket okozó mintákkal, szenvedésünk okaival és mindazzal, ami elvonja az életenergiánkat. A feloldás: a halál. Nem a fizikai, hanem ezeknek az élethelyzeteknek a halála - az elengedés. Nincs vesztenivalónk, mert az elvesztegetett életerőnek itt, ezekben hever. Nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben sorra szabadította fel magát rengeteg nő és férfiak is a hallgatás szégyenének súlya alól. (#metoo)

A mély belátással, a felvállalással visszahozhatjuk, megtisztíthatjuk, erőssé tehetjük, átalakíthatjuk, megújíthatjuk az energiáinkat. A régi dolgok, amiktől szenvedtünk, most feloldódnak. Ne riadjunk vissza az összetűzésektől sem, vegyük fel a harcot azokkal az emberekkel, helyzetekkel, amik elrabolják az életenergiánkat, ez a gyógyulás titka.
Nincs vesztenivalónk...
A Nap együttállása a Jupiterrel és az aszcendenssel oppozícióban van az Uránusszal. Ez a felállás a felszabadulás és a totális átalakulás formulája. Erőt, hitet, határtalan lelkesültséget és az életbe vetett bizalmat adja. Csak azt ismerjük még, amitől szabadulni vágyunk, az új kötés mindig ismeretlen. De nemesebb! Az alkimisták sárból arannyá változtatták önmagukat, s nem fordítva.

A csapdája ennek a fényes, új kötésnek a túlértékelés lehet. Túlbecsülhetjük magunkat és bekapcsolhat a spirituális egó leghatalmasabb játszmája: "én már mindent tudok". Az arannyá válás nem a végállomás, amíg a földi létezés játéka nem ér az utolsó, "vége" kockára, mindig van mit tanulnunk, fejlődnünk, tapasztalnunk.

A Skorpió hónap legfontosabb eseményei:

Hétfőn, a nemzeti ünnep napján (2017.10.23, 07h27p), a Nap belép a Skorpió jegyébe. Az ősz közepe a legkomorabb hónapok közé tartozik. A vizes elem sűrű ködben, nedves párában, folyamatos esőben materializálódik, ez teszi az időszakot olyan misztikussá.

Három nappal később, október 26-án, csütörtökön (20h10p) tetőzik a Nap és a Jupiter együttállása. Ez rálátást és bizonyosságot ad a változási folyamatokban. Legyünk nagyon tudatosak.

10.29-én, vasárnap átállunk a téli időszámításra. Bár egy órával többet alhatunk, a szervezetünket néhány napig megviselheti ez az időeltolódás és a korai sötétség.

Idén a halloween ünnepe (10.31) keddi napra esik. Ennek szimbólumairól itt olvashattok: Rémségek kicsiny tárháza.

Másnap, 11.01-én, szerdán van a kelta hagyományok szerint Samhain, amit a keresztény-katolikus világ Mindenszentek napjaként ünnepel.

A Skorpió havi telihold november 4-én, szombaton (06h23p) lesz. Nagyon erősek lesznek a spirituális rezgések, fogékonyabbá, érzékenyebbé válhatunk nem csak a megérzésekre, de mások hangulatára, vibrálására is.

November 5-én, vasárnap, a Merkúr átlép a Nyilasba (20h19p), amivel feszültség adódhat a gondolkodásmód és az emóciók között. Megpróbálhatjuk magyarázgatni a megmagyarázhatatlant - az érzéseket, a megérzéseket, az álmokat, a sejtéseket. Nem kellene. Egyszerűen csak fogadjuk el a jelenlétüket. Ha szükséges, úgyis láthatóvá válik az értelmük.

Kedden, november 7-én (12h39p), a Vénusz átlép a Skorpió jegyébe, így az három legfontosabb személyiségjelölő - a gondolkodás, az érzés és az akarat - rangvesztésbe kerül. A kapcsolatok ezzel a jegyváltással jóval szenvedélyesebb színezetet kapnak, felerősödhet a vágy, a szexualitás, de az elfojtott indulatok is, a féltékenység, a birtoklás. Ne az ösztönöknek, hanem az intuícióknak adjuk át életünk irányítását.

Bak jegybe lép a Lilith: 2017.11.09 (04h58p), csütörtökön. Nagyon mély, ösztönszinten már a decemberi Szaturnusz jegyváltásra hangolódunk. A téma nem más, mint a sors és a felelősség felvállalása. Naná, hogy erről fog szólni a következő előadás is! (Időpont hamarosan.)

November 10-én, pénteken lesz az év utolsó (tízmilliószoros) teremtő napja (lhabab düchen). Roppant nagy, sorsfordító erőkkel "dolgozhatunk" ismét.

Végül a hónap utolsó, jelentősebb égi eseménye, az újhold lesz (11.18, szombat, 12h43p). Természetesen ez is intenzív skorpiós tapasztalásokat hoz. Ismételten sok, remélhetőleg produktív feszültséggel.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails