2017. november 16., csütörtök

Élet (verzió) frissítés

Újhold a Skorpióban: 2017.11.18 (12h43p)

"A bug arra kényszeríti a szoftvert, hogy alkalmazkodjon, és valami újjá formálódjon miatta. A közreműködésével vagy anélkül. Történjen bármi, változni fog. Valami újjá formálódik. A következő verzióvá.
Az elkerülhetetlen frissítéssé."
(Mr. Robot című film)

A "bug" kifejezéssel 97-ben találkoztam először, amikor egy informatikai cégnél kezdtem dolgozni. Mindig is nagyon tetszettek ezek a találó hasonlatok, mint például a bogár, ami programhibát jelöl vagy a vírus, ami megfertőzi a rendszert. Na jó, úgy en bloc vonzódom a virtuális világhoz, mivel a modern szimbólumnyelvet, kódrendszereket, tudati kivetüléseket is megtestesítik. (Lásd Mátrix)

Szóval a bug az ártatlanul beleeső vagy szándékosan elhelyezett rendkívül bosszantó légy a levesünkben. Olyan esemény, történet vagy felismerés, ami arra ösztönöz bennünket, hogy változzunk. Ahogy Elliot fogalmaz a Mr. Robot című filmben: ez az elkerülhetetlen frissítés.

Asztrológiai értelemben az elkövetkezendő fél évben több planéta is "betölti életünkbe a következő verzióját", azzal, hogy szép sorban jegyet váltanak. A mostani újhold azért is kiemelt, mert pontosan 6 hónap múlva a Bika újholddal és az Uránusz Bika jegybe lépésével zárul le ez a "frissítési folyamat".

A két újhold szinte fokra is megegyezik: a legfontosabb állócsillagok, az Unukalhai (Kígyó csillagkép) és az Algol (Perszeusz csillagkép) tengelyen helyezkednek el.
A kígyó mindkét állócsillagban felfedezhető: az egyik maga a kígyó, míg a másik a rettegett kígyóhajú-kígyónyelvű démon, Medúsza. A kígyó talán a legegyetemesebb és legellentmondásosabb szimbólumunk: férfi- és női, élet és halál, véges idő és végtelen körforgás, újjászületés és pusztítás, bölcsesség és árulás. Maga az osztatlan dualitás, attól függően válik gyógyítóvá vagy mérgezővé, hogy melyik oldalról pillantunk rá. Ez a két állócsillag is hasonló energetikával bír: a legnagyobb teremtő potenciált és a kővé dermedt élet lehetőségét egyaránt hordozzák.
Az ellentmondások a képletben a születési uralkodókkal tovább folytatódnak. A Nap két uralkodója - a Mars és a Plútó kvadrátban, a Vízöntő aszcendens urai - a Szaturnusz és az Uránusz - viszont trigonban vannak egymással. A 2018. május 15-i újhold képletben szintén felveszik a kapcsolatot egymással.

Ami bennünk egymásnak feszülhet, az az akarat, a türelmetlenség, "a cél szentesíti az eszközt" filozófiája. Ismét felszínre bukkanhatnak régen elfojtott sérelmek, szőnyeg alá söpört problémák, főleg olyan helyzetek formájában, ahol végre megtanulhatjuk helyesen használni az erőnket.

Támogatást a régi értékek és a haladás eszméinek az összekapcsolása jelenti. Nézzünk szét magunkban és magunk körül, mik azok a dolgok, amiket feltétlen meg szeretnénk tartani és miket kell már végre lecserélni. Nem az elhasznált műszaki eszközökről van szó - sajnos, azokat könnyebben szelektáljuk, mint az idejét múlt világnézeteket, ön-címkéket, álmokat, vágyakat, elképzeléseket. Pedig most ezeknek van itt az elengedési ideje.

A "bug-ok", amikkel az út során találkozhatunk: az önértékelés (Skorpió Jupiter) a felelősségvállalás (Bak Szaturnusz), önmagunk teljes körű felvállalása (Kos Kheirón) és végül az új, biztos és stabil alapok megteremtése (Bika Uránusz).

Az előttünk álló fél éves út a fenti minták alapján meglehetősen végletes és végérvényes lesz. Ahogy a bevezető idézetben is elhangzik - a közreműködésünkkel vagy anélkül - mindez be fog következni. Tiszta, egyértelmű döntésekre van szükségünk ahhoz, hogy aktívan és elkötelezetten részt vegyünk az "újrainstallálásában". Ez az újhold az elhatározást segíti elő: döntsük el, hogy mi programozzuk át az életünket vagy hagyjuk, hogy a körülmények írják felül helyettünk.



Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails