2018. június 21., csütörtök

Legyél nyitott könyv önmagad számára!

Rák jegyébe lép a Nap: 2018.06.21 (12h08p)

Bevezető gondolat: "Tanuld meg szívedet olvasni." (Weöres Sándor)


Az Ikrekben már elindult az a folyamat, ami befelé fordította a figyelmünket: az érzéseink és a bizalmunk tudatosítása felé, de amit a levegős jegyben még "ésszel" felfoghattunk, azt a vizes Ráknál már szívvel kell átéreznünk.

A Rák jegye a víz őselemhez tartozik, vagyis ez az érzelmek és a tudatalatti ösztönök birodalma. A kardinális minőségnél az adott energia uralja és magával ragadja, sőt jó eséllyel vezeti az embert. Amíg a Skorpiónál az Alvilág kanyargós folyóin csónakázunk, a Halaknál együtt úszunk a végtelen óceánnal, addig a Ráknál egy sötét tóba kell belemerészkednünk.

Először ismeretlen és félelmetes, hiszen nem látjuk, milyen mély, miféle élőlények élnek benne. De ha képesek vagyunk átadni magunkat a víz simogatásának, ha behunyt szemmel, kitárt karokkal fel tudunk feküdni a felszínére, akkor a felhők mögül előmerészkedik a telihold és ezüst fénye megváltoztatja a látásmódunkat és felfedezhetjük a vízben - az érzelmeinken keresztül - a csodákat.

Már egy ideje (március-április óta) nagyon átható, intenzív és gyorsan manifesztálódó energiákkal van dolgunk.

Vagyis mind a negatív, mind a pozitív gondolatok, érzések, illetve a világra adott reakciók szinte azonnal testet öltnek.

A ritmusváltás egyre erőteljesebb és nagyon ajánlatos odafigyelni magunkra, hogy olvasni tudjunk a jelekben. Ezeket a jeleket a Rák havában az érzelmeinkbe kódolva találjuk, ezért is választottam  bevezetőnek Weöres Sándort: "Tanuld meg szívedet olvasni."
Pár napja már a Nap belépett a Szaturnusz oppozíció vonzáskörébe és egészen július 5-ig maradnak is összekapcsolódva, majd a Szaturnusz szembenállását a Plútóé váltja. Izgalmas fényszög továbbá a Vénusz-Mars szembenállása a felszálló-leszálló tengelyen, illetve a Merkúr-Jupiter-Neptunusz vizes királytrigonja.

Ebből az égi felállásból is árad az erő, a vibrálás, mégis az a feladat, hogy

az érzelmeink terén és mentén rendet teremtsünk önmagunkban.

Elleshetjük hogyan is "dolgozik" a víz a természetben. Mindent felold, kiold, magába fogad - nézzük csak meg a Grand Canyon helyvonulatát, ahol a Colorado folyó 17 millió év alatt meredek szurdokká formálta a tájat. Mégis mindig szüksége van egy őt megtartó, terelgető folyómederre.

Alapvetően az érzelmeink irányítanak bennünket - a vágyaink, a félelmeink, az álmaink, a kétségeink - amik vagy segítik vagy épp meggátolják a gondolataink, elképzelésein fizikai szintű megvalósulását. Ha kontroll és odafigyelés nélkül történik mindez, akkor kiszámíthatatlan, kaotikus formát öltenek. De ha megtanuljuk helyesen, konstruktív mederbe terelni az érzelmeinket, akkor még a legszilárdabbnak vélt életterületeket is lebonthatjuk, átalakíthatjuk.

Azzal, hogy megváltoztatjuk az adott dologhoz fűződő érzelmi viszonyulásunkat.

Ez pedig nem más, mint az életbe vetett bizalom felfedezése. Másképp nem merészkedünk be a fentebb említett sötét tóba. A Nap e havi szembenállásaival nem csupán rápillanthatunk a legnagyobb érzelmi gátjainkra, az önbizalmunk, önérték-tudatunk sérüléseire, életszorongásainkra, de a Plútó mentén totálisan át is alakíthatjuk azokat.

A felszálló holdcsomópont együtt áll a Rák csillagkép szívében található M44 jelű ragyogó csillaghalmazzal, a Prasepevel. Ez méhkaptárt vagy bölcsőt jelent. Mindkét szimbólum a védelmező anyai oltalom megtestesítője. Itt térhetünk vissza az eredetünkhöz, a halhatatlan lelkünkhöz és születhetünk újjá a feltétel nélküli (anyai) ÖNSZERETET védelmében.

A tengelyen fekvő Vénusz-Mars oppozíciója révén elsősorban a kapcsolatainkon keresztül mérhetjük le, mennyire is vagyunk képesek szeretni és elfogadni magunkat.

A Rák hónap jelentősebb égi eseményei:

A nyári napforduló idején (06.21) a leghosszabbak a nappalok és a legrövidebbek az éjszakák. Ennek elsősorban az északi népek örvendeznek leginkább, hiszen ott a tél hosszú és sötét. Erre az időszakra esik a nyár legnagyobb, ősi kelta hagyományokat felelevenítő ünnepe a Midsummer vagy Litha, aminek szokásairól itt olvashatsz: Az isteni nász ünnepe.

Június 26-án, éjfél környékén, a Mars a Vízöntő 10. fokán megfordul és hátráló mozgásba kezd, egészen augusztus 27-ig tartva ezt az irányt. Akaraterőnk és cselekvőkedvünk kissé megcsappanhat. Ha tehetjük, időzítsük erre a két hónapra a nyaralást, a feltöltődést, hogy utána felfrissülve, összeszedetten láthassunk neki a dolgaink elvégzésének.

06.27-én (15h28p) teljesedik ki a Nap-Szaturnusz oppozíció, kiváló időszak arra, hogy tudatosan rápillantsunk a korábban is említett visszatartó erőkre az életünkben. Ehhez fog másnap, 28-án becsatlakozni a telihold (06h53p), ahonnan az Uránusz kínál kiugrási lehetőséget.

Június 29-én a reggeli órákban a Merkúr az Oroszlán jegyébe köszön be, őt viszont feszíteni fogja ugyanez az Uránusz. Türelmetlenebbek, tapintatlanabbak lehetünk, főképp a munkahelyünkön érdemes alaposan átgondolni, mit is akarunk kimondani.

Július 10-én hajnalban a Vénusz vált jegyet, ő a Szűzbe lép be. Ő a visszafogottságával segít konstruktívabban alakítani a kapcsolatainkat.

Másnap, 11-én a Jupiter előremozdul, előkészítve a terepet a hónap utolsó néhány napját érintő pozitív átmozdulásnak.

A Nap-Plútó oppozíciót 07.12-én, csütörtökön (12h04p) érjük el, majd másnap péntek 13-án (04h48p) részleges napfogyatkozás és újhold lesz. Ha sikerült ebben a hónapban együttműködni a megtisztító érzelmi energiákkal, akkor ezzel az újholddal megkoronázhatjuk a folyamatokat.

A hónap utolsó, jelentős eseménye a 07.16-i, hétfői tízmilliószoros nap lesz.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails