2018. június 18., hétfő

Ki voltam és ki lehetek?

Kheirón-hatások

Bevezető gondolat: "A felébredés egyetlen módja, hogy először tudatosuljon bennünk: bizonyos dolgokat automatikusan csinálunk. Észre kell vennünk az automatikus szokásmintázatainkat, amelyek a szívünkből-lelkünkből jövő válaszreakciókat helyettesítik." (Feldmár András)


Úgy tapasztalom, hogy a Kos Kheirónnak már igen intenzíven érzékelhető a hatása. Egyre többször veszem észre, hogy mások (is) rengeteget változtak, fejlődtek, önmagukhoz képest. Szuper eredményeket értek el - például kiálltak magukért ott, ahol korábban nem mertek, elkezdtek konkrét jövőképet építgetni, belevágtak egy új projektbe - mégsem veszik észre ezeket az előrelépéseket.

Ennek az az oka, hogy még félig ott vagyunk, az önmagunkról alkotott és éveken keresztül táplált énképek foglyaként, miközben a lelkünk már jóval szabadabban szárnyal.

Emiatt úgy érezhetjük magunkat, mintha kettészakadtunk volna. Ott a régi énünk, amihez rengeteg címke tapad. Bőven lehet válogatni: "nekem semmi sem sikerül", "én már mindig egyedül maradok", "sosem változik semmi" és így tovább.

Ennek egy része saját "kreálmány", másik felét a környezetünk ragasztgatta újra és újra ránk, harmadikat a vélt társadalmi elvárások rögzítették és persze ott vannak a lelki DNS-ünkbe égetve a családi minták is.

Sokat írtam már róla, hogy az Uránusz-Plútó 7 évig tartó kvadrátja éppen ezektől igyekezett minket megszabadítani, még ha sokszor nem is a leggyengédebben tette mindezt, ha egy picit is együttműködtünk vele, rengeteg ilyen vignettától szabadulhattunk meg.

Április 17-én a Kheirón belépett a Kos jegyébe (Önmagaddá válni) és nagyjából innen datálható, hogy az elmúlt évek passzív, sőt olykor destruktív időszakához képest elindultak a konstruktív változások. De bizony a 20-30-40, sőt akár még több év alatt gyűjtögetett és belénk ivódott elgondolásokon, reakciókon nem olyan könnyű túljutni.

Ez az elme mókuskereke.

Néhány hét múlva a Kheirón megfordul - július 5-én, a Kos 3. fokán -, majd szeptember 26-án visszalép ismét a Halakba. Egészen december 9-ig retrográd marad, ahol a 28. fokon vesz újabb lendületet az előrehaladáshoz. Végérvényesen 2019. február 18-án stabilizálja magát a Kos jegyében.

Ezáltal lehetőségünk lesz nekünk is egy kicsit visszatérni oda, ahol a megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan félelmeinket őrizgetjük. A Neptunusz uralma alatt vannak a függőségeink - nem csupán az élvezeti szerektől, mint alkohol, drog, cigaretta, csokoládé vagy a megszállottságoktól, mint például a munka- vagy vásárlásmánia - de itt vagyunk leginkább kitéve

saját áldozatszerepeinkhez, szenvedést okozó érzelmeinkhez való ragaszkodásunk bűvöletének!

Az égitestek mozgása egy bonyolult, összefüggő rendszer, amiből ha kiragadjuk a Kheirónt, akkor elsősorban a személyiségünk alakulásáról, fejlődéséről és tudatosabbá válásáról kell beszélnünk.

Mindaddig, míg nem látjuk a világban és önmagunkban a teljes képet, addig kizárólag bizonyos aspektusok felől közelíthetünk: az egónk (Nap), az akaratunk (Mars) vagy mondjuk a korlátaink (Szaturnusz) szemszögéből.

Kheirón abban segít, hogy jóval komplexebben tudjunk változni. Történetében ugyanis mind a tizenkét csillagjegy sajátosságait felfedezhetjük: a harciasságot, a bölcsességet, az önfeláldozást, a gyógyítást, az erkölcsösséget, a természetközeliséget, az ösztönösséget és a többit.

Ő egy olyan bélyeggel indult útnak, amivel saját anyja jelölte meg. Szégyen és elutasítás. Ebből tudott végül önerőből egy elismert tanítóvá, megbecsült mesterré és végül égi útjelzővé válni - őt láthatjuk ugyanis a Nyilas csillagképben.

Mindenkinek megvan a lehetőség erre az életútra, de előbb meg kell tisztítani magunkat a már korábban említett automatikus szokásmintázatoktól. Főképp azoktól, amiben lebecsüljük, gyengítjük önmagunkat.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails