2020. augusztus 3., hétfő

Élni vagy létezni

Telihold az Oroszlán havában: 2020.08.03 (17h59p)

Bevezető gondolat: "Saját magunkkal való kapcsolatunk és az, hogy mennyi gyönyörűséget találunk az életben, végső soron attól függ, hogy az elménk hogyan szűri meg és értelmezi mindennapi élményeinket. Boldogságunk belső harmóniánkból ered, nem pedig abból, mennyire vagyunk képesek irányításunk alá vonni az univerzum hatalmas erőit." (Csíkszentmihályi Mihály)

☉☽

Mozgalmas és átmozdító feszültségeket hordozó telihold-képletünk van mára: a "drámai hatást" az egzakt fényszögek adják. Egzakt annyit tesz: pontos, egyértelműen meghatározott. Asztrológiai értelemben akkor beszélünk ilyen fényszögről, ha két égi jelölőpont ugyanazon a fokon áll – emiatt kettejük kapcsolata a legerősebb hatású. Bár folyamatokról beszélünk, ha szeretnénk az adott energiákat feltérképezni, mindig a legmarkánsabb momentumokat emeljük ki.

Olyan ez, mintha az életünk eseményeit kellene csokorba gyűjteni, vannak állomások, amikhez tudunk viszonyítani: megszülettünk, lediplomáztunk, elköltöztünk, megházasodtunk és így tovább.

Ezek életünk behatárolható keretei, de maga a létezés jóval több ennél: túlcsordul ezeken a pillanatokon.

A bejegyzések is egzakt pontok mentén fogalmazódnak meg: jegybe lépések, újholdak, teliholdak. Utóbbinál pontosan szemben áll egymással a Nap és a Hold, de a mai időpillanatban egymáshoz viszonyítva egzakt a Merkúr és a Szaturnusz, a Mars és a Jupiter, illetve a Vénusz és a felszálló-holdcsomópont. Ezt további szoros (majdnem egzakt) fényszögek egészítik ki: például a teliholdat felajzó Uránusz.
Az Oroszlán hónap "mottója" a Sorsbelépés, amihez ezek az izgalmas konstellációk is hozzáteszik a magukét.

Egyre több élethelyzetben fedezhetjük fel, hogy valami nem stimmel: nem éljük önmagunkat.

Automatizmusokkal reagálunk mindarra, ami velünk történik. Viszont ezeknek a gondolati-viselkedési beidegződések mentén csak egy helyben toporgunk: nem haladunk semerre. Előbb-utóbb az vesszük észre, hogy ugyan mi még mindig ugyanott vagyunk – egy rossz munkahelyen, egy fojtogató kapcsolatban vagy az isteni szikrára várva –, viszont az élet elszalad velünk anélkül, hogy valóban léteznénk.

Az Oroszlán Nap egyik magas szintű minősége az éb(e)ren lét. Ez az az állapot, amikor nem csak megtörténik velünk az életünk, hanem látó módon jelenlévőként veszünk részt a létezésünkben.

A telihold uránuszi kvadrátja folyamatosan provokál bennünket, hogy vegyük észre mindezt és legyen bátorságunk kilépni az elme mókuskerekéből. A bevezetőben felvázolt feszültségfaktorok igazán ösztönzően hatnak. A Merkúr-Szaturnusz segít felismerni a problémákat a gondolkodásunk és az elképzelések érvényesítése körül. A Mars-Jupiter hatalmas erőlöketet ad a változtatáshoz. A Vénusz pedig valamiféle békés-derűs, belső bizonyosságot ad ahhoz, hogy jó irányba mozdulunk (Információ, energia és anyag).

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails