2020. október 1., csütörtök

Érzelmi mozgatók

Telihold a Mérleg havában: 2020.10.01 (23h06p)


Bevezető gondolat: “A személyiség teremti meg a hozzá illeszkedő életkörülményeket. Az új valóságot csak egy új személyiség teremtheti meg.” (Dr. Joe Dispenza)

☉☽

Az idei évre egyetlen jelzőt biztos nem használhattunk, ez pedig az "eseménymentes". Ahogy a nagyvilágban, úgy a "kis" életünkben is óriási változások, átrendeződések zajlottak és a harmadik negyedév is tartogat bizony meglepetéseket.

2020-ra az is jellemző, hogy semmit sem lehet hagyományos formában, a megszokott, jól bevált sémák mentén értelmezni, így a Mérleg sztereotípiáin is felül kell emelkedni. Ahogy már a jegybe lépésnél is láthattuk (Milyen színben látod a világot?) az objektív, érzelemmentes Mérleg energia erősen emocionális töltést kapott és ezek a felfokozott érzelmek a teliholddal csak még élesebbé válnak.

Még mielőtt egy Mérleg jegyű olvasóm magára venné az "érzelemmentes" jelzőt, szeretnék egy picit pontosítani. Nem a személyetekre vonatkozik ez a címke, hiszen minden ember jóval összetettebb, gazdagabb, árnyaltabb a napjegyénél. Így mindenki máshoz hasonlóan a Mérlegek is tele vannak mély érzelmekkel, sőt még indulatokkal is.

Amiről most szó van, az az alapenergia (szimbólum) kifejeződése. A mérleg eszköz funkciójáról írtam az előző bejegyzésben, a mitológiájáról azonban nem. Legismertebb megfelelője az egyiptomi Maat istennőhöz kapcsolódik, aki haláluk után, az Igazság csarnokában tette mérlegre az emberi lelkeket. Mitől lehet vajon valakinek nehéz vagy könnyű a lelke?

A földi életen túli "cél" a boldogság mezejére jutás volt, tehát a boldogság, az elégedettség, az égi rend szerinti létezés megnyitja az utat ebbe az irányba.

Gondoljunk csak bele, hogy az emelkedett érzelmektől – már az elnevezés is sokat elárul – szinte lebegünk.

Ezzel szemben a düh, a bűntudat, a szomorúság, a csalódottság, az önmarcangolás, az irigység lefelé húz.

Az első érzelmi állapot, azon kívül, hogy kiváló közérzetet, jobb egészséget biztosít, még a körülményeink alakulására is jótékony hatással van: a problémáinkra hamarabb megoldást találunk, váratlan segítséget kapunk, új lehetőségekre bukkanunk. A negatív hozzáállás mellett gyakrabban érezzük magunkat akadályoztatva, könnyebben hibáztatunk másokat és hárítjuk át a felelősséget.


A mostani világhelyzet – összefüggésben a konstellációkkal, főképp a Mars feszült állásával – a kollektív tudati-érzelmi állapotra is hatással van. Így nem meglepő, ha ezt intenzívebben, a saját bőrünkön is tapasztaljuk. Okkal vagy ok nélkül felfokozódhatnak bennünk az érzelmek, a nagy kérdés, hogy mihez kezdünk ezekkel.

Év eleje óta sokat írok én is arról, hogy szükséges egyfajta tudatváltás, ami az érzelmi reakciók viszonylatában is óriási szerepet kap. Szó sincs arról, hogy próbáljunk érzelemmentesek lenni, illetve kifelé valami téves "spirituális" elképzelés szerinti képet mutassunk magunkról.

Egyszerűen tudatosítsuk, ami bennünk zajlik. De ne ebből az állapotból válaszoljunk. Hagyjuk, hogy áttranszformálódjon bennünk az érzés  erővé.

Az az átrendeződés, ami zajlik bizonytalanná és ebből fakadóan frusztrálttá tehet bennünket. Előfordulhat, hogy ezekben a hónapokban életünk fő irányai és céljai is megkérdőjeleződnek. A kardinális (mint amilyen a Mérleg a Nap, a Kos Hold, a Rák aszcendens és a Bak deszcendens) minőségeket elindító energiának is hívjuk.

Ám nem mindegy, hogy ők – vagyis a külső körülmények – mozdítanak ki minket, vagy mi, uralva ezeket a monumentális erőket – indítunk el valamit az életünkben.

Az elindítás "hogyanja" is lényeges, érdemes a más korábban emlegetett emelkedett érzelmek mentén aktiválni az újdonságokat.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails