2020. október 23., péntek

Felfelé zuhanni

Skorpió jegyében a Nap: 2020.10.23 (01h00p)


Bevezető gondolat:
"Bár naponta meg kell mászni egy-egy vermet;
naponta föl lehet zuhanni a csúcsra!
Az ember, úgy látszik, avégre termett,
hogy mit elért: keresse újra s újra."
(Fodor Ákos: Vakvágta)

Ahogy ránéztem a mai jegybe lépés képletére, az MC-n álló Uránuszra azonnal a felfelé zuhanásra asszociáltam. Bár totális képzavarnak tűnik, mégis láthattuk képi síkon megvalósulni: például Christopher Nolan vízióiban.

Folyamatosan arról beszélünk, hogy az idei év kapcsán muszáj más megközelítésekből újra felfedezni a valóságunkat, így ez a korábban elképzelhetetlen gravitációs csavar is megállja a helyét.

A zuhanásban van valami végtelen önátadás, feloldódás, ami jellemző a Skorpió energiákra, nem véletlen, hogy évezredek óta a halált, a mindent felemésztő szenvedélyt vagy épp a szexualitást társítjuk hozzá. Ezekbe az élményekbe gyakorlatilag fejest ugrunk, pontosabban elveszítjük a fejünket – az irányítást, a kontrollt.

Ám most az irány elsősorban nem a fizikai, hanem a spirituális tapasztalatok felé húz bennünket. A mélység helyett a végtelenségbe kellene belevetni magunkat.

Sokat hallani arról, hogy gondolatainkkal hozzuk létre mindazt, amit valóságként érzékelünk: "a világot teszed is azzá, aminek látod" – fogalmazta meg csodaszépen Fodor Ákos. Minden asztrológiai aspektus, pontosabban a rajtuk keresztül átszűrődő személyiségrészek, minőségi színezetek hozzáteszik a maguk illúziófátylait.

A Skorpió például a nagyon mélyen gyökerező meggyőződéseket, eszméket, amikhez érzelmi okokból végtelenül ragaszkodunk. Ráadásul a legtöbb esetben nem a szépségük miatt tesszük mindezt, hanem a fájdalom, a harag és az önbántalmazás megszokásából tesszük ezt.


A Skorpió energia az, ami az anyagba ragadt tudatot (szemben lévő Bika) elpusztítja ahhoz, hogy abból teljesen átalakulva újjászülethessen.

A tudat ki- és felszabadításán azonban a Bika Uránusz (A valóság varázslata) már egy ideje keményen munkálkodik és az év ezen hónapja a legalkalmasabb arra, hogy önvizsgálatot tartsunk: hova is jutottunk ezen a téren?

Az egó csapdája lehet az a fajta önáltatás, hogy már nagyon messzire jutottunk, hiszen évek óta különböző spirituális módszereket gyakorlunk. A mérce belül van: az elégedettség, a helyünkön levés érzését kell hozzá megtalálnunk.

Havi áttekintés


Október 28., szerda: Mérleg Vénusz és Mérleg Merkúr

A két planéta szépen bekeretezi a Mérleg jegyét, a Vénusz belép, a Merkúr a másik oldalról behátrál. Néhány napig csendesebb, megfontoltabb, diplomatikusabb kommunikáció javasolt, nem csak másokkal, magunkkal szemben is!

Október 31., szombat: halloween-i telihold

Ha stílszerű akarnék lenni, azt mondanám rémisztő egy telihold lesz, de csak egy Hold-Uránusz egzakt együttállásról beszélhetünk. Maga az ősi ünnep a félelmekkel (halállal, elmúlással) való szembenézésről szól, tágabb értelmezésben az elengedésről. A hónap üzenetével összefüggésben kiváló alkalom a régi gondolkodásmódtól való megszabadulásra.

November 1., vasárnap: mindenszentek és samhain ünnepe


November 3., szerda: direkt Merkúr

A Merkúr némi Szaturnusz-feszültség árnyékában megfordul és ismét a Skorpió energia felé veszi az irányt. Ezen keresztül is a múltbéli gondolkodást hagyhatjuk magunk mögött és a transzformatív ideák felé mozdulhatunk.

November 7., szombat: az év utolsó tízmilliószoros napja

Úgy tűnik, ez a hónap tele van képi asszociációkkal (legalábbis számomra), a fényszögekből egy vitorláshajó rajzolódott ki. A vitorla a Hold, a Merkúr és a Jupiter-Szaturnusz-Plútó kvadrátja, míg az őt mozgató szél a Nap-Neptunusz trigonja. Hogy mit is jelent mindez, az aktuális napon visszatérünk rá!


November 10., kedd: Skorpió Merkúr

A Merkúr gyorsan csatlakozik a Naphoz, jóval önösebb, öntudatosabb gondolkodást és kommunikációt eredményezve. Bátrabban állhatunk bele konfliktusokba, de akár még provokálhatjuk is őket.

November 12., csütörtök: az utolsó Jupiter-Plútó konjunkció


November 14., szombat: direkt Mars

A Kos 16. fokán fordul és a Mars is megindul előre. Cselekvő energiák, céltudatosság és hatékonyság szabadulhat fel bennünk ezzel az irányváltással.

November 15., vasárnap: újhold a Skorpióban

Igazi megújulást hozó konstelláció, mint a bőrét levedlő kígyó vagy a lángokban elhamvadó és abból kiemelkedő főnix. Azoktól a dolgoktól, amiket végérvényesen magunk mögött akarunk hagyni, ezen a napon a legjobb búcsút venni.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails