2021. szeptember 20., hétfő

Kapcsolati rendezettség

Telihold a Szűz havában: 2021.09.21 (01h55p)

Bevezető gondolat: "Nem a dolgok, hanem mi változunk." (Henry David Thoreau)

☉☽

A holnap hajnali teliholddal zárul a Szűz hónap, úgyhogy hasonlóan az Oroszlánhoz (Halványkék hold) ismét egy kis "útravaló csomaggal" léphetünk át a következő jegybe.

Ott a kreatív energiákat hozzuk magunkkal és ezt ültethettük át a mindennapok gyakorlati megoldásaiba. A Szűznél a külső-belső rendteremtés volt a cél és ezzel folytatjuk az utunkat a Mérleg hónapba.

A Mérleg az énnel szemben megjelenő "te", ami alatt azokat a kapcsolatokat értjük, ahol (jó esetben) egyenlő félként vagyunk jelen. Ilyen a párkapcsolat, az üzlettársi kapcsolat, de tulajdonképpen a személyes énképünk és az egész külvilág kerül mérlegre.

Az, akinek érezzük magunkat, arról fogunk kívülről megerősítést kapni.

A Kos az önérvényesítő energia, amit kisugárzunk és ez a fény törik meg a valóság foncsorüvegén.

Ezek a tükrök objektívek és tiszták, hiába akarjuk benne magunkat sikeresnek, erősnek, szerethetőnek, kiegyensúlyozottnak látni, ha nem válunk azonossá a sikerrel, az erővel és a többivel, akkor a tükör gyakran épp az ellenkezőjét – az árnyékokat mutatja.

Ez tehát az előttünk álló látkép, a Mérleg hónapban az ilyen-olyan kapcsolatainkat helyezzük reflektorfénybe. Ám még előtte a Szűz telihold összegzésre szólít fel bennünket.

A Szűz és a Halak – a jelenlegi telihold két végpontja – a valóságról alkotott tudatos elképzeléseket és a tudatalatti vágyakat köti össze. Ha mindezt a Mérleg jegy küszöbén teszi, akkor leginkább ezen keresztül jönnek majd a felismerések.

Ezen a téren akkor vagyunk egyensúlyban, ha a vágyak és a valóság közel állnak egymáshoz. Ennek a kulcsa ismételten csak az önismeret, hiszen ha tudom, ki vagyok (mit sugárzok a világba magamról), akkor kapcsolati téren is ezt látom viszont.

Nem egy tökéletes párkapcsolatot! Hanem egy olyan kapcsolatot, ahol az idő nagy részében önmagammal és a másikkal is harmóniában vagyok.

Még akár az egyedüllét is lehet harmonikus, ha nem hiányként élem azt meg. Ám ha hiányzik a párkapcsolat: kibillen a mérleg. Élhetünk párkapcsolatban, de ha túl nagyok az elvárások és ahhoz képest kevésnek érezzük azt, amit kapunk: kibillen a mérleg. Ha kifelé tökéletes párkapcsolatot hirdetünk magunkról, miközben a hétköznapok hidegek: akkor szintén kibillen a mérleg.

A Szűz telihold segít kritikusan rápillantani a fenti témára és ha kivonjuk a képletből a párkapcsolatot, akkor marad az: mi is az, amit a világ felé sugárzunk.

Az esetleges negatív mintákat az elkövetkezendő két hétben akár le is bonthatjuk (vagy legalábbis nekiláthatunk ennek), hogy a Mérleg újholdnál új kapcsolati erőforrással vértezhessük fel magunkat.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!



Related Posts with Thumbnails