2023. július 24., hétfő

Ragyogó, örömteli ÉN

Oroszlán jegyében a Nap: 2023. július 23. – augusztus 22.

Bevezető gondolat: "A lélek azért jött e világra, hogy feltárja saját ragyogó fényét, ami maga az Isteni szikra." (Sathya Sai Baba)

Gyerekkoromban imádtam az éjszakai város fényeit. Olyan volt számomra, mint egy ékszerdoboz, amiben fehér gyémántok, vörös rubinkövek és sárga heliodorok sorakoznak. A kígyózó autók nyaklánccá kapaszkodtak össze, a lakások ablakai fülbevaló- vagy gyűrűköveknek tetszettek, de mind csodaszép volt a maga módján. Később a neonnal kivilágított városban a fényszennyezést, a felesleges energiapazarlást, a bántó túlharsogást láttam. Most pedig egyszerre veszem észre mindkettőt – hiszen a különböző nézőpontok és igazságok nem zárják ki egymást. Együtt, egymás mellett léteznek.

Az emberek is hasonlóak ehhez a fenti képhez: hiszen a létünk célja, hogy önmagunkként felragyogjunk és együtt, közösen bevilágítsuk az életet.

De meg kell tanulnunk, hogyan is tegyük mindezt. Én és én között óriási a különbség. Míg az énközpontúság megreked valami infantilis szinten, addig a lélek nem tudja ragyogó fényét feltárni.

Vannak emberek, akik a negativitásukkal "fényszennyezik" saját maguk és mások életét.

Mások különböző formában pazarolják el magukat: aggódással, felelősség-áthárítással, hibáztatással és ezt az elfolyó energiát másokkal való kapcsolatokból próbálják visszatölteni. Állandóan figyelmet követelnek, csak az ő mondanivalójuk a fontos, az ő problémájuk létezik, velük kell foglalkozni. Még ha fel is teszik, a "hogy vagy?" kérdést, a válasz nem fontos a számukra.

Vannak bántón túlharsogó egók, olyanok, mint a villogó transzparensek, a szándékolt reklámfeliratok: a zsarnoki, nárcisztikus, hataloméhes emberek. De álruhában ugyanez a "szegény én" játszmája (nem véletlen, hogy az Oroszlán energia egyik árnyékáról van szó!). Ők azok, akik mindent megcsinálnak, feláldozzák magukat, de nem valódi meggyőződésből teszik mindezt, így felőrlődnek ebben a "jótékonykodásban". Végeredmény gyakran fizikai tünet, betegség, saját erőforrások eltékozlása.

A Vízöntő éra alapfeltétele lenne minél több egészséges egó, öntudatos énkép, határozott én-felvállalás

– és erre leginkább az Oroszlán hónapban tekinthetünk rá. Jövő évtől mindenképpen: akkor már ténylegesen a Vízöntő Plútóval kerülünk szembe. Idén még több múlt-sallangot választhatunk le magunkról.

Köszönhető ez annak, hogy a Nappal szemben lévő Plútó még a Bak-területekre mutat rá: vagyis a múlt mintákra, a sors-elakadásaira, a társadalmi korlátokra. Ugyanennek a folyamatnak a része, hogy a Szaturnuszon túli planéták nagy része retrográd. Ez a fajta hátráló mozgás hozza az életünkbe azoknak az élményeknek az ismétlődését, amiken egyszer (vagy akár többször is) túljutottunk.

"De hisz én már jártam ebben a cipőben!" – vehetjük észre bosszankodva. Az önismereti tapasztalatok olykor elbizakodottá tehetnek minket, azt gondolhatjuk, már túl vagyunk mindenen! Hiába éltünk át és haladtunk meg sok dolgot, ugyanazok a mintázatok más formában mégis megismétlődhetnek. Nem azért, mert "ki akarnak szúrni velünk az égiek", hanem mert az életben akadhatnak kihívások. Az önismeret nem ezek elkerülését segíti elő (bár minimalizálja őket), de olyan rálátást segítő szemüvegekre, megoldókulcsokra teszünk szert, amivel könnyebben túljuthatunk a kríziseken.

Kimozdulásokhoz a biztos, stabil, visszatérési pontot önmagunkban találjuk.

Az Oroszlán tudatossága jelenti ki: ez vagyok én!

Az ilyesfajta önmeghatározás nem anyagi javak, státuszok, címkék, címek függvénye, hanem belső érzelmi állapot.


A jegybe lépés képlete

Magának a jegybe lépés pillanatának van néhány érdekessége, például a már felemlegetett Nap-Plútó oppozíció, illetve a Hold-Neptunusz szemben állása, miközben egymást oldják is. Ez egy igen ritka konstelláció, úgynevezett "misztikus négyszög".

Az oppozíciók a cselekvéshez szükséges motivációt, míg a trigonok és a szextilek a termékeny lehetőségeket teszik hozzá. Vagyis ez a hónap kiváló energetikai hátteret biztosít ahhoz, hogy közelebb kerüljünk ehhez a bizonyos én-állapothoz.

Egyetlen direkt a lassú mozgásúak közül az Uránusz, aki viszont a Merkúrral méri össze magát. Vagyis azokból a gondolkodási mintákból kellene most kilépni, amikor elhisszük csak nekünk lehet igazunk, csak úgy jó, ahogy mi elképzeljük és mindenkinek az az útja, amit mi járunk. Ez rendkívül ön- és létkorlátozó hozzáállás!

A magabiztos éntudat egyszerre nyit és zár. Határt húz másokkal szemben, de nyitott marad minden nézetre, lehetőségre, elgondolásra.

A hónapban nem lesznek nagy bolygóátlépések, így jobban fókuszálhatunk magunkra!


Heti bontásban

30. hét (07.24 –07.30)

Kedden zárul a régi és szerdán indul az új: legalábbis a maja kalendárium szerint. Az "időn kívüli nap" a különböző energetikai minőségek, feladatok közti kapu, ráadásul gyönyörűen reflektál a nyugati felfogás szerinti asztrológiai olvasatra.

07.26-án kezdődik a Fehér Felhangos Mágus éve, ahol szinte ugyanaz a kihívás: önmagunk középpontjává és sorsunk teremtőjévé válni. Ehhez társul az első holdnegyed inspiráló feszültsége.

Tovább fokozza a 29. fokra visszalépő Plútó, aki így a holdcsomópontok kereszttüzébe kerül. A Kos felszálló is az énazonosságot pedzegeti, míg maga a fényszög a múlt-mintákból érkező akadályokat teszi (vagy teheti) világossá.

A pénteki Merkúr jegyváltással (Szűz) fokozódik a kritikai gondolkodás. Ennek lehet nagyon pozitív hozadéka, hiszen tisztábban láthatunk önmagunkra, de sok esetben az Oroszlán Nap mellett növekedhet bennünk a szorongás. Főleg, hogy a retrográd Vénusz épp a legbelső félelmeinket "piszkálgatja".


31. hét (07.31 –08.06)

Kedd lesz a hónap teliholdja és egyben lammas, az aratás ünnepe. Továbbra is fantasztikus oppozíció (Merkúr és Szaturnusz) segít bennünket az önmagunkra tekintésben, szintén a transzgenerációs mintákból hozott szorongások témakörére.

Ez a hét fő motívuma lesz, mivel csütörtökön válik egzakttá az a bizonyos Plútó-holdcsomópont-tengely kvadrát.


32. hét (08.07 –08.13)

Asztrológiai értelemben lazább lesz a hét, az utolsó negyedes holdkvadrát azonban arra mutathat rá, hogy milyen módon akadályozzuk meg önmagunk kibontakoztatását, hogyan szabotáljuk a sikert, a bőséget, a kiteljesedést.


32. hét (08.14 –08.20)

A szerdai újhold egzakt kvadrátot kap az Uránusztól, így a kitörési utat mutathatja meg nekünk. 

Péntek az Oroszlán Lilith-tel azonosulhatunk, a női lényegünkkel, a Nap együttállás kapcsán.


33. hét (08.21 –08.22)

Két nap az Oroszlánból már csak kedden a Mars-Neptunusz egzakt oppozíciója zárja, viszont olyan konstellációval, ami méltón keretezi ezt a nagyon izgalmas-mozgalmas belső munkát.

Ha hosszú bejegyzéseket nem is ígérek mindenről, de Instagrammon próbálok minden jelentősebb állomáshoz beemelni néhány gondolatot.


Itt is megtalálsz:

Related Posts with Thumbnails