2010. február 19., péntek

A Halak jegyébe léptünk

Jegybe lépés az a pillanat, amikor a Nap egy csillagjegy 0°00'00"-én tartózkodik. Ez az esemény egy olyan horoszkópot hoz létre, ami a csillagjegy teljes idejének az energetikai minőségét meghatározza.
Ezeket az energiákat megismerve jobban megértetjük életünk eseményeit, ezekkel együttműködve megkönnyíthetjük mindennapjainkat.


Február 18-án, (budapesti idő szerint) 19:34-kor beléptünk a Halak jegyébe.
A Halak jegy aszcendense a Szűzbe, napja a 6-os ház csúcsára esik.

Mindennapjaink, ismétlődő feladataink, egészségünk és az életmódunk kerül most fókuszba.
Fontos látnunk, hogy a munkánk valóban a személyiségünk fejlődését szolgálja-e vagy csak szükségből elvégezzük. Mindennapi tevékenységeinkben megtaláljuk-e az önkifejezést, vagy csak gépiesen cselekszünk. Értékes-e az, amit teszünk?
Most fogékonyabbak vagyunk arra, hogy gyakorlati haszonnal bíró tanulmányokba kezdjünk. Olyasmibe, ami friss lendületet, új célokat ad életünknek vagy abba, ami a hivatásbeli továbbjutásunkat segíti.
Kétségeink támadhatnak, és túlzottan kritikusak lehetünk magunkhoz, ha azt látjuk, hogy szüleink nem tudták megvalósítani álmaikat, felemésztette őket a rutin, az elfogadás, a lemondás mókuskereke. Vagy ha azt halljuk tőlük: "Ebből nem lehet megélni!"
Pedig tele vagyunk vágyakkal, nagyszabású tervekkel, a jövőbe vetett bizalommal és ötletekkel. Vonzanak minket az Élet határtalan lehetőségei, és ha céljaink másoknak irreálisnak tűnnek is, mi bízunk a megérzéseinkben.
Fontos azonban, hogy ne ragadjon el minket a hév, ne vállaljunk vakmerően kockázatot. Átgondoltan, felelősségteljesen, lépésről lépésre haladjunk a megvalósítás felé.

A hónap gondolata:
"Az élet hosszúsága vagy rövidsége egyedül attól függ, hogyan éljük! " Paulo Coelho

Related Posts with Thumbnails