2010. február 22., hétfő

Szakmai ártalom: a Halak jegy kristálya

A napokban valahogy szóba került az opál. Ez a kristály teljes mértékben kapcsolódik az aktuális csillagjegyhez. Egy kis analógia-játékon keresztül jobban megismerhetjük:

"Benne található az a gyengéd izzás, ami a karbunkulusokra jellemző, benne az ametiszt bíbor csillogása, a smaragd tengerzöldje, és mindez hihetetlen szépséges keverékké olvad egybe." id. Plinius
Az opál elnevezése egyszerűen csak az jelenti drágakő. Kémiai összetételét tekintve szilícium-dioxid, de nagyon magas, majdnem 10%-os víztartalommal.
A Halak jegy eleme a víz.
Legjellemzőbb tulajdonsága színes-sejtelmes fényjátéka, az opalizálás.
A Halak jegyhez tartozik a spiritualitás, a bódulat, a kábulat, a feloldódás.
Nagyon kényes drágakő, magas víztartalma miatt óvni kell a hőtől, a savaktól. A hirtelen hőingadozásra elhomályosodással reagál. A nagy nyomástól pedig megrepedhet.
A Halak nagyon érzékeny lelkű, finom érzésű emberek.
Az egyik legfontosabb lelőhelye Ausztrália, az egykori fegyencgyarmat. Szabad állammá válásában nagy szerepet játszottak az 1870-es években felfedezett opál lelőhelyek.
A Halak jegyhez (pontosabban a 12-es házhoz) tartozik az elzártság, a börtön.
Egy hindu legenda az opál születéséről:
"Brahma, a teremtő isten egyszer egy gyönyörű nőt alkotott, és kedvére csodálatos növényeket és állatokat teremtett. Visnu, a megtartó isten beleszeretett a hölgybe, ezért megszépítette a teremtményt. Siva, a pusztító isten szintén szerelmes lett, és mindent szétrombolt. Így aztán Brahma a szépséges nőt felhővé változtatta, de hogy felismerhető legyen, mindegyik isten a saját színét lehelte a felhőre. Brahma a kéket, Visnu a sárgát, Siva a vöröset. A szépséget végül Brahma feloldotta, és csillogó, mesés opállá változtatta."

A Halak jegy (12-es ház) szimbolizálja a feloldódást, a születés és a halál körforgásának a kilépés-belépés pillanatát.

Kristálygyógyászatban ritkán használt kő, nincs olyan történelmi múltja ezen a téren mint például a hegyikristálynak. Én sem alkalmaztam még, ezért csak a könyvek leírásaira hagyatkozhatom: fokozza az életörömöt, az életélvezetet, a szépségre való fogékonyságot, az érzékiséget és a kreativitást.
Kipróbálom! Majd elmesélem!
Related Posts with Thumbnails