2010. február 25., csütörtök

Utazzunk a csillagjegyekkel!

KOS [03.21-04.20]
Amint leesik az első hó, a Kos már csatolja is a lábára a sílécet, a snowboardot és irány a pálya! Mindenféle aktív kikapcsolódási formát kedvel, a semmittevést nem neki találták ki. Imádja a kihívásokat, szívesen fedez fel újabb és újabb úti célokat, minden alkalommal más országot/tájat/szállodát választ. Fontos számára a szabad levegőn való mozgás, keresi a kihívásokat, a megmérettetéseket.
Ajánlott úti célok: az itthoni és a környező országok sípályái; Patagónia, Tűzföld - kalandtúra

BIKA [04.21-05.21]
A kényelemszerető Bika, nem kedveli az utazással járó hercehurcát, ezért inkább országhatáron belül mozog. Olyan hotelt keres, ahol igényesek a szobák, kiváló minőségű a konyha és a szolgáltatások között masszázs is szerepel. Ha erre rátalál, törzsvendéggé válik, és minden évben visszalátogat. Szívesen választ all-inclusive ellátást, vagy különböző kényeztető szolgáltatásokat magába foglaló csomagot.
Ajánlott úti célok: belföldi wellness szállodák; Marokkó – terepjárós expedíció

IKREK [05.22-06.21]
Az Ikrek számára a városnézés vagy a körutazás nyújt igazi szórakozást. Mielőtt útnak indul, körülnéz az Interneten és végigolvassa más turisták blogbejegyzéseit. A szállás nem a leglényegesebb szempont a számára, fő, hogy frekventált helyen legyen, ahonnan bejárhatja a város nevezetességeit, felfedezheti a bolhapiacokat, a helyiek által kedvelt kávézókat, éttermeket. Szívesen tanul meg néhány szót az adott ország nyelvén, így a helybéliekkel is könnyedén tud kommunikálni.
Ajánlott úti célok: Pécs, Európa Kulturális Fővárosa 2010; Dánia és Svédország - körutazás

RÁK [06.22-07.22]
A Rák szívesen utazik népesebb társasággal, családdal, barátokkal. Otthonos hangulatú szállodákat keres, a manapság divatos, de lélektelen hotelekben kényelmetlenül érzi magát. Remek érzéke van hozzá, hogy a kevésbé lakályos szobákat is barátságossá varázsolja. A víz tökéletes kikapcsolódást nyújt a számára, akár tenger, akár úszómedence formájában. Üdülés alkalmával szívesen vesz részt aquafitnesz foglalkozásokon, és tökéletes ellazulást biztosít számára a watsu (vízi meditációs masszázs).
Ajánlott úti célok: belföldi családbarát szállodák; Egyiptom – hajóút a Níluson


OROSZLÁN [07.23-08.22]
Az Oroszlán előszeretettel választ magának olyan úti célt, amiről már olvasott a magazinokban, vagy ismerősei dicsérték. Kedveli a luxust, ha nem engedheti meg magának azt, amit szeretne, inkább neki sem indul. Imád napozni, egyrészt a napozás öröméért, másrészt a napbarnította színért: így mások is megcsodálhatják, merre járt. A napközbeni heverészés után szívesen veti bele magát a szórakozásba, ezért ha elutazik, olyan helyet keres, ami este pezseg a zenétől, a bároktól, a klubélettől.
Ajánlott úti célok: hazai ötcsillagos szállodák, Dominikai Köztársaság – hófehér strandok

SZŰZ [08.23-09.22]
A Szűz nehezen szánja rá magát a szabadságra, mert nem szívesen marad távol a munkájától. Ha mégis nekivág, akkor az életmód-programok nyújtotta kikapcsolódását választja. Nagy örömmel veszi, ha a szálloda konyhájában reform vagy bioételekből is választhat. A spórolás mestere, szerényebb pénztárcával is csodákat művel: megkeresi a legkedvezőbb ajánlatokat, és beváltja a munkahelyén kapott üdülési utalványokat vagy az összegyűjtött törzsutas-pontokat.
Ajánlott úti célok: egészségközpontú szállodák és biopanziók; Kanári szigetek – ideális klíma

MÉRLEG [09.23-10.22]
A Mérleg imádja a romantikus hétvégéket, a párjával kettesben töltött nyaralásokat. Lehetőleg a divatos úti célok közül választ, de az örök klasszikusok, mint Párizs vagy Velence is közel állnak hozzá. A szállodában szívesen vesz részt páros masszázson vagy különböző szépségkezeléseken. Nyitott továbbá a kulturális programok iránt is, örömmel fedezi fel a környék múzeumait, kiállításait, de azért nem mulasztja el a kirakat-nézegetést és a vásárolgatást sem.
Ajánlott úti célok: Sopron, a hűség városa; Ciprus – Aphrodité szigete

SKORPIÓ [10.23-11.21]
A Skorpió utazási szokásaiban is a végletek embere. Vagy egyáltalán nem utazik, vagy keres egy szélsőséges körülményekkel kecsegtető túlélőtúrát. Képes mindenféle előkészület nélkül belevágni egy ilyen nyaralásba: hegyet mászik, evez, gyalogol – kifejezetten élvezi, hogy kitartását és erejét teheti próbára. Ha kevésbé extrém módon nyaral, akkor napközben az aktivitást keresi, búvárkodik, barlangászik, éjszaka pedig night-clubokat, bárokat, szórakozóhelyeket látogat.
Ajánlott úti célok: Tapolca, tavasbarlang; Izland– túra a gejzírek és gleccserek közt

NYILAS [11.22-12.20]
A Nyilas igazi világpolgár: mindegy hova, mindegy mikor – csak mehessen. Bár szereti a kényelmet, de a hirtelen jött kaland kedvéért az egyszerűbb feltételekkel is megelégszik. Gyorsan tanul idegen nyelveket és könnyedén elsajátítja más népek szokásait. A nagyszabású túrákat, a „80 nap alatt a Föld körül” utakat egyenesen neki találták ki. Utazásairól készített fényképeket, gondolatokat, tapasztalatokat másokkal is megosztja úti leírások, utazási blogok formájában.
Ajánlott úti célok: hazai vadászkastélyok; Kanada - Japán - Új-Zéland – világkörüli út

BAK [12.21-01.19]
A Baknak a stresszel teli életviteléből muszáj kikapcsolódnia, a külföldi kiküldetések és a konferencia utak nem egyenértékűek a pihenéssel! Utazásai során szereti, ha minden rendben megy, ezért előszeretettel bízza utazásszervezőre az előkészületeket. Szívesen követ pontos útiterveket, és nem ijed meg a szívósságot, állhatatosságot igénylő túráktól sem. A hegyvidék az igazi terep számára, legyen szó akár lesiklásról, akár sífutásról, akár sziklamászásról.
Ajánlott úti célok: Galyatető; Irán, Demavend – gyalogtúra az 5671 méter magas csúcsra

VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]
A Vízöntő általában barátokkal, népesebb társasággal megy üdülni. Utazni többek között a repülés élvezetéért és az új kultúrák megismeréséért szeret. Szívesen fedezi fel a nagyvárosok forgatagát, másokkal ellentétben ő a tömegbe vegyülve is szabadnak érzi magát. Nehezen viseli a kötött programokat, ezért a csoportos, szervezett utazásokat nem neki találták ki. Inkább spontán, a pillanatnyi kedve szerint alakítja útitervét. Szállodákban, éttermekben, programokban is a különlegességet, az egyediséget keresi.
Ajánlott úti célok: hazai butikhotelek; Amsterdam – egy szabadelvű város

HALAK [02.19-03.20]
A Halak számára nyaralásnál a víz közelsége nélkülözhetetlen. Ha síelni megy, akkor is olyan szállodát keres, ahol van jakuzzi, medence. Ha tengerparton tölti az idejét, akkor szívesen hódol a különböző vízi sportoknak: vitorlázik, búvárkodik – vagy egyszerűen csak a tenger végtelenségében gyönyörködik. Vízparti üdülőhelyeken szívesen kóstolja meg a halakból, tenger gyümölcseiből készült különlegességeket, másfajta húsok fogyasztását gyakran teljesen nélkülözi.
Ajánlott úti célok: Hévíz; Maldív szigetek – az Indiai-óceán gyöngyszeme
Related Posts with Thumbnails