2010. február 28., vasárnap

A bőség napja...

...asztrológiában is, a buddhizmusban is. Talán véletlen...?!


Buddhista bőség
Tízmilliószoros napnak jegyzik a mait a buddhista vallásban, összesen négy ilyen van egy évben. (Bővebben itt olvashatsz, idézet ugyaninnen.)
"A karma (ok-okozat) törvénye szerint minden, amit teszünk és amilyen rezgéseket (gondolatokat, érzéseket) kibocsátunk magunkból az univerzumba, visszaszáll ránk. Ezen a napon minden gondolatunk, érzésünk, szavunk, cselekedetünk - jó és rossz egyaránt! - tízmilliószoros erővel hat, illetve tízmilliószorosan száll vissza ránk. Ezért ezen a napon próbáld meg testedet és tudatodat különösen tisztán tartani (ebben a böjt és a meditáció sokat segíthet). Ha szeretnél valamit teremteni, elérni az életedben, ezen a napon sok pozitív gondolattal, érzéssel erősítsd meg a vágyadat! Erre a napra érdemes időzítened a nagy terhek lerakását is. Ha pedig negatív érzések, gondolatok merülnének fel Benned, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket! És amikor úgy érzed, hogy Magadért és szeretteidért már minden jót megtettél, és még él Benned a vágy további jótéteményekre :), gyújts meg egy mécsest vagy füstölőt és ajánld fel az emberiségért!"

Asztrológiai bőség
Hold jegyváltás. Nap-Jupiter együttállás, telihold.
Dúskálhatunk az eseményekben is, no meg ez a konjunkció önmagában is bőséget hordoz.
A Naprendszer két leghatalmasabb égiteste ragyogta be a déli égboltot. A Nap és Jupiter találkozása az optimizmus, az önbizalom, az önmagunkba és az életbe vetett hitet, a nagyvonalúságot, a szerencsét szimbolizálja.
Ezt a bőséget én ma kenyérbe gyúrtam. (A recept vándor-recept, hozzám Duendétől került.)
A kenyér a saját életünk szimbóluma: hosszú, fáradságos emberi munka (Nap) és az azon lévő égi áldás (Jupiter) eredménye. Ragyog benne a napérlelte aranyszínű búzakalász (Nap) és a növekvést hozó élesztő (Jupiter) kelti új életre.
Related Posts with Thumbnails