2010. szeptember 30., csütörtök

Ásó, kapa, nagykaland

A Mérleg csillagjegyhez tartozik az esküvő ceremóniája és a házasság hivatalossá tétele. Ahány ház, persze annyi lakodalmas szokás, de csillagjegyekként is különbözik, hogy ki mit tart fontosnak a világra szóló esemény megszervezésénél.

A KOS
bár nem kimondottan házasságpárti, de ha igazán szerelmes lesz, gyorsan dönt az esküvő mellett, és ilyenkor nem szereti sokáig halogatni a dolgokat. Ha nem is szökik meg párjával Las Vegas-ba, akkor is a lehető legrövidebb idő alatt intézi az egészet. Mivel nem a felhajtás a legfontosabb számára, hanem a jó hangulat és a fergeteges buli, így nincs is nehéz dolga: minden csak a meghívott társaságon és a zenekaron múlik.
× × ×
A BIKA
számára igazán fontosak a tradíciók, esküvője megszervezésekor is ragaszkodik a hagyományokhoz. Alapos, megfontolt és körültekintő, legfőképp, ha az étterem kiválasztásáról van szó. Nála senki sem maradhat éhen, sőt azt szeretné, ha sokáig emlegetnék azt a bőséget és azokat a finom falatokat, amit az ő lakodalmán szolgáltak föl. Ezért gazdagon megpakolt sültes tálak és varázslatos tortakölteményekkel várja a vendégeket.
× × ×
Az IKREK
esküvője változatos és eseménydús, nála még véletlenül sem unatkoznak a vendégek. Szereti a pontos forgatókönyvet, amit aztán a helyszínen mindig rugalmasan alakít. Terveiben a meghívottak is jelentős szerepet kapnak, pohárköszöntőkben és játékokban vehetnek részt. Fontos számára, hogy mindenkivel váltson pár szót a lakodalmon, így gyakran vacsorázni sincs ideje. A buliban azonban teljes gőzzel részt vesz.
× × ×
A RÁK
egész életében a romantikus esküvőről álmodozik, ezért ha elérkezik a nagy pillanat, szeretné ha minden tökéletes lenne. Hajlamos azonban a túlzott aggódásra, ezért legjobb, ha az előkészületeket és a lebonyolítást másra, például egy profi esküvőszervezőre bízza. Fontos, hogy az egész családja vele legyen, amikor kimondja az igent, így gyakran elég népes lakodalmas vendégsereggel ünnepel.
× × ×
Az OROSZLÁN
imádja a nagyszabású eseményeket, pláne ha ő állhat a középpontban, így kifejezetten élvezi az esküvőt. Számára a legfontosabb, hogy a lakodalom stílusos és a személyiségét tükröző legyen. Szereti maga megszervezni a ceremóniát, mely akkor is ha szűk körű, nagyon elegáns és nagystílű. Szeretné, ha mindenki jól érezné magát és sokáig emlegetnék pazar lakodalmát. Külön hangsúlyt fektet a vendégek megajándékozására is.
× × ×
A SZŰZ
rendkívül precízen és aprólékosan eltervez mindent. Árajánlatokat kér, összeveti őket, pontos pénzügyi kalkulációkat készít, majd jó érzékkel dönt a legtakarékosabb kivitelezés mellett. Nem híve a nagy felhajtásoknak, a túlzásoknak, inkább a hagyományos, decens, szolid ceremóniákat kedveli. Sőt néha még ennél is visszafogottabban adja házasodásra a fejét: csak menyasszony, vőlegény és két tanú.
× × ×
A MÉRLEG
nagyon kedveli az esküvőket, másét is, magáét is szívesen szervezi. Lakodalma már-már művészi alkotás, olyan tökéletes összhang van a különböző látványelemek között. Gondosan ügyel a koszorúslányok ruhájára, a virágcsokrokra, az asztaldekorációra, a vendégváró koktélokra, a közös családi és baráti fotókra. Gyakran készül párjával egy kis táncos produkcióra, ilyenkor  leginkább egy romantikus keringőt választ.
× × ×
A SKORPIÓ
ragaszkodik elveihez, ha úgy döntött sosem házasodik, nehezen téríthető el szándékától. Pedig talán mindenki másnál fontosabbnak tartja az örökre szóló kötelékeket. Ha esküvőpárti, akkor sem kedveli maga körül a nagy felhajtásokat, szívesebben dönt egy diszkrét, szűk körű lakodalom mellett. Saját, egyedi elképzelései szerint szervezi meg a nagy napot, akkor is ha ez mások számára esetleg értetlenségre ad okot.
× × ×
A NYILAS
számára mindenféle felhajtás jöhet, akár még az esküvő is! Nagyszabású rendezvényben és nagy létszámú vendégseregben gondolkodik, ahol a főszereplő a jó hangulat. Ehhez persze bőséges vacsora, táncoslábú rokonok és mérhetetlen jó kedv szükségeltetik. A részletek megszervezése nem az erőssége, célszerű, ha ehhez megfelelő segítséget hív. Ja, és egy-két híresség sem árt, ha megfordul a partiján.
× × ×
A BAK
számára nagyon fontos a házasságkötés, bár meglepő módon a csillagjegyek közt a lehető legnagyobb szélsőségekre képes; vagy nagyon fiatalon vagy kifejezetten idős korban házasodik. Vagy sosem. Bár nem kimondottan költekező típus, a hagyományok előtt tisztelegve nem szeret spórolni. A legvisszafogottabb lakodalom is elegáns helyen, reprezentatív körülmények közt zajlik, ahol megkülönböztetett figyelemmel köszöntik a szülőket.
× × ×
A VÍZÖNTŐ
szeret az árral szembe menni: ha divat a házasság, ő ragaszkodik az élettársi kapcsolathoz, ha az együttélés a trend, ő azonnal az oltár elé lép. A lakodalma is meglepetésekkel teli, vagy szigorúan a nagykönyv szerinti, vagy - és ez a gyakoribb - totális őrület. Legszívesebben a barátaival  ünnepli a nagy napot, ott aztán minden extremitás belefér, lézeres kivetítő, hőlégballon repülés, karibi táncprodukció.
× × ×
A HALAK
elképzeli, majd (valaki másnak a segítségével) megvalósítja álmai esküvőjét. Nála minden romantikus elem belefér, rizsdobálás, hófehér uszályos ruha, rózsaszín emeletes torta és legfőképp az egymásnak felolvasott szerelmes versek, saját kézzel írt esküvői fogalmak. Kedveli a meseszerű környezetet, a parkban felállított esküvői sátrat, a szivárványszínű fényeket és a csobogó szökőkutakat.
Related Posts with Thumbnails