2010. szeptember 5., vasárnap

(G)Asztro bloggerek: SZEPYKE

Nap: Skorpió 18° X. ház
Hold: Oroszlán 24° VII. ház
ASC: Bak 12°
Szaturnusz: Ikrek 5° 5. ház
MC: Skorpió 13°
Ceres: Oroszlán 18° VII. ház
Vesta: Vízöntő 8° I. ház

Alapszemélyisége:
Szepyke hihetetlenül impulzív ember. Az a típus, aki senkit sem hagy hidegen: vagy azonnal megszeretik őszinteségét, nyíltságát, szókimondó természetét, vagy épp emiatt ellenszenveznek vele. Nagyon fontos számára, mit gondolnak róla mások és rendkívül érzékenyen érinti minden kritika, de a nézeteihez, véleményéhez és igazához mindenáron ragaszkodik.
Olyan ő, mint egy örökmozgó: tele elektromos feszültségekkel, amik folyamatos teljesítésre, kreatív "kisülésekre" ösztönzik. Ötletei újabb ötleteket szülnek. Mindig, mindenhol a maximumra törekszik, félmegoldás nála nem létezik. Hajlamos azonban ez a belső késztető-motor túlpörögni: ilyenkor mutatkoznak nála a túlvállalás és az energia-szétforgácsolódás tünetei.
Erős késztetést érez arra, hogy bizonyítson, hogy megmutassa magát a világnak, de legalább ilyen mértékben szüksége van az elhatárolódásra. A blog kitűnő felület erre: egyszerre nyilvános és távolságtartó.
Szepyke a konyhában:
Családi öröksége a főzés szeretete, az ízek élvezete és a nagyvonalú vendéglátás hagyománya. Ehhez társul széles látóköre, nyitottsága és kíváncsisága a nagyvilágra. Tökéletesen megfér nála egymás mellett a tradicionális konyha és az újítás, de ügyel arra, hogy a kettő ne keveredjen. A paprikás krumpli épp úgy készül, ahogy azt otthon megszokta, eszébe sem jut a ma divatos módon reformizálni. De az új alapanyagokhoz, trendekhez és módszerekhez bátran, kreatívan viszonyul.
Konyhában is a tökéletességre törekszik, azonban ha valami mégsem sikerül, legjobb, ha nevet egy jót magán, ahelyett, hogy kétségbe esne.
Alapvetően a gyorsan készülő fogásokat kedveli, de ünnepi alkalmakra igazán kitesz magáért. Fontos, hogy a főzés számára ne csupán napi rutin vagy mások elvárása legyen, hanem örömmel végzett és elismert tevékenység.

9 megjegyzés:

 1. :))

  Köszönöm! Belinkelem holnap magamnál!:) Lehet?:)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó ez a rovat, gratulálok hozzá. Szepyt valahogy én is így képzelem el, bár személyesen még nem találkoztunk.

  VálaszTörlés
 3. Hát ez nagyon jó!

  Szepy, én is skorpió vagyok. :-) Úgy néz ki, mi szeretjük akonyhát!

  VálaszTörlés
 4. Pocak Panna, örülök, hogy tetszik!

  VálaszTörlés
 5. :)))

  Milyen gyors vagyok, most látom, hogy 7-e óta nekem a másnap az ma volt... Kicsit elúsztam, nah...
  És megint köszönöm!:)))

  VálaszTörlés
 6. Szepy, ma is másnap van... Szívesen, örülök, hogy részt vettél velem ebben a játékban! Hamarosan lesznek mások is, most én csúsztam el a bejegyzésekkel! ;))

  VálaszTörlés
 7. Szepyke pont ilyen!:)

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails