2010. szeptember 14., kedd

Holdfázisok: bevezető

Hold, ki magad vagy a Változás:
Varázstükörben Tükörvarázs:
- máskor meg ugyan mi több, mi más,
mint óriás,
kihűlt tükörtojás...?!
Fodor Ákos 

A hold mozgásának megfigyelése és az ebből adódó tapasztalatok összegyűjtése egyidős az emberiséggel. A természeti népek, de még nagyanyáink is tudták, melyik napon érdemes vetni, mikor kell aratni, gyógynövényeket gyűjteni vagy épp szárítani.
Figyelték és tiszteletben tartották saját maguk és a világ ritmusát.
Manapság megfeledkeztünk erről.
A minap a "tudományos" értekezések között bukkantam egy cikkre, mely szerint a hold fázisainak valószínűleg semmi köze a női ciklusokhoz, egyáltalán semmiféle összefüggés nem mutatható ki a telihold és feszült idegi állapot, illetve az alvászavar között, tévhit, hogy az étvágyunkra bármiféle hatással lenne a hold állapota, egyéb vonatkozásairól pedig már említés sem esett.
Valóban a nagyvárosi létforma, a fogamzásgátlók szedése, a folyamatos stressz, vagyis a természetes élettől való eltávolodás felborítja az ember egyensúlyát, és összezavart ösztönökkel már nem tud részese lenni az univerzum ritmusának.

A most útjára induló "Holdfázisok" bejegyzéseknek nem az a lényege, hogy ezek alapján átszervezd az életedet, és mostantól csakis fogyó holdnál mossál ruhát és növő holdnál krémezd az arcodat.
Csak olvasd el, és utána figyelj magadra.
Legjobban te tudod, hogy mire van szükséged: a szervezeted szól, hogy milyen tápanyagok kellenének, pihenésre, visszavonulásra vagy épp aktivitásra, mozgásra vágyik.
Ez nem tévesztendő össze a megveszekedett csoki- vagy kólakívánással vagy a tévé előtti lustasággal.
Ez egy bensőséges, meghitt kommunikáció a testeddel. A test nem csupán fizikai szinten üzen, de fizikai tünetekkel a lelkiállapotunkról is mesél. Véleményem szerint sok betegség megelőzhető lenne, ha az ember nyitottan és értőn fogadnák ezeket a "szavakat".

A hold aktuális állásait a "heti események" oldalon találod. Innen linkelhetsz át (hamarosan) a részletes leírásokhoz.
Related Posts with Thumbnails