2010. szeptember 2., csütörtök

Dolgos hétköznapok

A Szűz jegyéhez kapcsolódik a munkavégzés, a munkastílus, az alkalmazkodás, a beilleszkedés és a munkakörnyezet. De melyik csillagjegy milyen  munkahelyi körülmények között érzi igazán jól magát?

A KOS szereti a folyamatos kihívásokat, az újdonságokat a monoton munkát nem neki találták ki. Független személyiségéhez inkább  passzol a vállalkozói, mint az alkalmazotti lét. Nem riad vissza a kockázatoktól, így a veszélyes vagy fizikai teljesítményt igénylő elfoglaltságokban is kiválóan megállja a helyét. Állandóan nyitott az új lehetőségekre, és ha valami felkelti az érdeklődését, legyen szó új munkaterületről vagy új munkahelyről, gondolkodás nélkül belevág.
×××
A BIKA igazán otthonosan mozog az anyag formálásában, minden érték - föld, ingatlan, pénz, befektetés - nála jó kezekben van. Megbízható, türelmes, bár néha kissé talán földhözragadt munkatárs. Jó ízlését, életélvezetét szívesen kamatoztatja foglalkozásában is. A kényelmes, nyugodt munkakörnyezet számára elengedhetetlen; ahol ezt biztosítják neki, ott hosszú évekig számíthatnak rá. A munkahelyi ranglétrán lassan, de biztosan halad előre.
×××
Az IKREK, mivel egyes munkafázisok csak rövid időre kötik le a figyelmét, szeret egyszerre több mindent párhuzamosan csinálni. Leginkább a változatos, sokoldalúságot igényló, rengeteg kommunikációval és információcserével járó munkaköröket kedveli. Jó felfogóképesség, gyors gondolkodás jellemzi. Kiválóan ért a szóforgatáshoz, amit közvetítői munkaterületeken tud igazán kamatoztatni.
×××
A RÁK gondoskodó természetét a munkájába is beleviszi. Dolgozzon bármilyen területen, nagyon empatikus és fogékony a körülötte lévő emberekre. Ideális, ha a munkája megkívánja ezt a fajta érzékenységet, máskülönben nagyon túlterheltnek érezheti magát. Igyekszik  otthonos, családias légkört teremteni maga körül: íróasztalát virágokkal, fotókkal teszi hangulatosabbá és ő az, aki szinte sohasem feledkezik meg kollégái születésnapjáról.
×××
Az OROSZLÁN munkáját kreativitás jellemzi, bármit is csinál, igyekszik belevinni saját alkotói képességét. Vezetőként kiválóan megállja a helyét, alkalmazottként viszont csak akkor érzi jól magát, ha a saját munkakörében szabad kezet és egy méltóságteljes főnököt kap. Az exkluzív körülményekről nem szívesen mond le, és ha mást nem is, egy márkás tollat, egy értékes levélnehezéket jól látható helyen biztos találunk az íróasztalán.
×××
A SZŰZ ideális alkalmazott. Precíz, alapos, hatékony, gyakorlatias gondolkodású, azonban hajlamos elveszni a részletekben. Látszólag jól tűri a monotóniát, de ez annak a tulajdonságának köszönhető, hogy ő a mások számára nüansznyi különbségeket is észreveszi. Rendkívül kritikus önmagával és a környezetével szemben is, bizonyos munkakörökben azonban remekül érvényesíteni tudja ezt a képességét.
××× 
A MÉRLEG kifinomult stílusa és jó kapcsolatteremtő-készsége bármilyen munkaterületen tevékenykedik is, hamar megmutatkozik. Szereti maga körül a szépséget, a harmóniát, munkakörnyezetét is ennek megfelelően alakítja. Káoszban és feszült légkörben meglehetősen elveszettnek érzi magát. Tapintatos, toleráns és diplomatikus, ameddig csak lehet, kerüli a konfliktusokat. Igyekszik mindenkinek a kedvére tenni, ezért a határozott vezetői döntések meghozatala nem az ő erőssége. 
×××
A SKORPIÓ-t a titokzatos, megfejtésre váró kihívások motiválják. A mások számára tabunak tekintett vagy óvatosan elkerült területeken ő otthonosan mozog. Szívesen dolgozik olyan munkahelyen, ahol a mélyére áshat ezeknek a témáknak. Nagyon alapos, kitartó és rendíthetetlen, gyakran elég fanatikus. Óriási lelkiereje és szélsőséges munkabírása van. Tempóját kevesen bírják követni, zárkózott természete miatt szívesebben is dolgozik egyedül.
×××
A NYILAS olyan foglalkozást keres, ahol nagyfokú szabadságot biztosítanak számára és folyamatos szellemi kihívások elé állítják. Munkájában szívesen kamatoztatja nyelvtudását, más kultúrák iránti nyitottságát, széles körű ismereteit. Folyamatos igénye van önmaga továbbképzésére. A helyhez kötöttséget nehezen viseli, épp ezért örömmel vállalja a céges utazásokat, külföldi kiküldetéseket. Optimista életszemléletével másokat is lelkesít.
×××
A BAK rendkívül ambiciózus, a hivatásbeli előmenetel számára központi kérdés. A józanságot, higgadtságot, komoly, felelősségteljes hozzáállást követelő pozíciókat neki találták ki. Remekül tájékozódik a pénzügyi területeken, a bankszférában és más értékeket képviselő szakmákban. Másokkal ellentétben a bürokrácia útvesztőiben is kiismeri magát. Munkája anyagi és szakmai elismerése egyaránt fontos számára.
××× 
A VÍZÖNTŐ a sok kreativitást igénylő, bőséges szabadságot biztosító és nyilvánossággal kapcsolatos munkaterületeken tud igazán kibontakozni. Fogékony a technikai újdonságokra, sőt gyakran előre megérzi a jövőbeli tendenciákat. Gyakran változtat munkahelyet, sőt élete során többféle hivatásban is kipróbálja magát. Függetlenségre törekszik, amint korlátozva érzi magát, akár szakmailag, akár szellemileg, azonnal továbbáll.
×××
A HALAK álmai munkáját keresi. Közel áll hozzá a végtelen fantázia, a látszatvalóság és a misztérium világa. Együtt érző és rendkívül spirituális beállítottságú, ha megtanulja meghúzni énje határait, kiváló segítő válik belőle. Gondolkodásának alapját intuíciói képezik, megérzi az összefüggéseket és sejtései is helyesnek bizonyulnak. Munkájában szüksége van valakire, aki keretek között tudja őt tartani, ezért inkább beosztott és nem vezető típus.
Related Posts with Thumbnails