2011. március 12., szombat

Kosba lépő Uránusz

Az Uránusz már jó ideje ugrabugrált két jegy határán, most végre döntött, lépett, és 2018-ig marad is a Kosban.
Már több cikket írtam róla: A hetedik bolygó, Uránusz-Jupiter együttállás, vagy épp az Uránusz a képletben címmel.
Az Uránusz a Kosban így viselkedik:
Változás mindenáron! Az akarat szabadságáról, az identitás felszabadításáról, az önmegvalósításról szól. Villámgyors reakciókra, cselekvésekre képes. Nehezen visel el bármiféle kötöttséget, kötelezettséget, erős függetlenségi igénye van. Eredeti, szókimondó, találékony, nyughatatlan. Ellentmondó természet, ami miatt nem egykönnyen jön ki másokkal. Excentrikus, aki szívesen provokálja a környezetét. Szeretné megtapasztalni a végtelenben rejlő lehetőségeket, a határtalanság érzését.

A levegő elemű Uránusz a Kosban lángra kap, felhevül és robban. Sok lesz a feszültség, megnő a balesetek veszélye, érdemes óvatosabban közlekedni. Az emberi kapcsolatokban is érezhető lesz a hatása, ne lepődjünk meg a váratlan fordulatokon, a heves szóváltásokon, a hirtelen döntéseken.
A képlet Bak aszcendense próbálja fékezni ezeket az energiákat, de kvadrátja miatt inkább a korlátok és a szabadság közti ellentétek éleződnek ki. A gondolati- és szólásszabadság rendkívül hangsúlyossá válik az elkövetkező időben, hiszen az Uránusz és a Merkúr együtt áll a hármas ház csúcsán.
Related Posts with Thumbnails