2013. január 23., szerda

Csillagotthonok

"Amelyik ház arra épül, hogy otthona legyen családnak, és úgy épül, és azok építik, akik otthont akarnak belőle maguk köré: abból a házból otthon lesz. És jó otthon lesz, és sokáig lesz otthona sokaknak: férfiaknak és asszonyoknak és gyermekeknek és gyermekek gyermekeinek. De amelyik ház nem úgy épül, és nem azok építik, (...) az olyan házba hiába jön asszony, az olyan ház nem lesz hosszan tartó békés otthona senkinek.
- Wass Albert -

Az otthonunk árulkodik rólunk, olyanná alakítjuk, amilyenek mi vagyunk: a kényelemé, a technikáé, a rendé, a könyveké vagy épp az emlékeké a főszerep benne.
Arról azonban kevesen tudnak, hogy nem csupán a feng-shui elvei szerint rendezhetjük be lakásunkat, hanem a nyugati horoszkóp is egyfajta térképként működhet.
A házak életterületeket, az életterületek pedig megfeleltethetők az otthonunk helyiségeivel.

Házak és helyiségek
Az otthon tekintetében a legfontosabb jelölő a Hold helyzete, a Rák jegye és a IV-es ház. Ez adja meg az összképet az otthonunkról.
Az asztrológiai házak a lakás különböző helyiségeire vetíthetők rá:
I-es ház: bejárati ajtó, előszoba, saját zug – az első benyomás / összbenyomás
2-es ház: konyha, éléskamra, spájz
3-as ház: közlekedők, folyosók, előcsarnok, lépcsőforduló
IV-es ház: privát lakosztály, hálószoba, pince
5-ös ház: gyerekszoba, játszószoba
6-os ház: dolgozósarok, dolgozószoba, haszonépületek (műhely, mosókonyha, fészer), rendszerezés (gardrób, tárolók)
VII-es ház: a házastárs tartózkodási helye – a külvilág számára fenntartott élettér (nappali)
8-as ház: fürdőszoba, mellékhelyiség, illemhely
9-es ház: tanulószoba, szentély, meditációs helyiség, emeleti folyosó
X-es ház: házi iroda, hivatalos helyiség, nappali, szalon, tetőtér
11-es ház: vendégszoba
12-es ház: lomtár, pajta, istálló

Egy Rák otthona
A példahoroszkópban szereplő hölgy napjegye és aszcendense is a Rák jegyébe esik, a Holdja a Mérlegben, a IV-es házban jár, vagyis itt nagyon erős Rák-érdekeltséggel találkozunk, így az otthon kérdése rendkívül hangsúlyos.
Számára az otthon, az otthonosság, a meghittség érzése mindennél fontosabb. Küldetésének érzi, hogy egy idegen környezetet, egy hotelszobát vagy egy új lakást is rövid idő alatt otthonossá alakítson.
Első benyomás az otthonáról: romantikus, védettséget nyújtó, tele van számára kedves tárgyakkal, emlékekkel. A lágy és harmonikus színeket részesíti előnyben, az összképet legfeljebb olyan tárgyak törik meg, amiktől akkor sem tud megválni, ha azok nem illenek a berendezéshez. (Rák aszcendens)
Nagyon fontos a rend és a tisztaság (Szűz IV-es ház), rendkívül kritikus is ezen a téren. Szívesen takarít vagy egy nagyon alapos takarítónőt alkalmaz.

Romantikus és kiegyensúlyozott hálószoba
A IV-es házhoz tartozik a hálószoba, ráadásul itt tartózkodik a Hold is, vagyis az otthon szempontjából ez kapja a legtöbb figyelmet.
Ha ez alapján választanánk meg a berendezést, mindenképp a romantika és a harmónia kapná a főszerepet.
Álmodni hívogató ágy, tele puha párnákkal, szépen ívelt, lágyságot sugárzó hatalmas ágykeret. Világos falak és rejtett hangulatvilágítás.
A formák és a kényelem játékos összhangja, mint például a mellékelt fotón látható hálószoba.

Meglepő fürdőszoba
A 8-as ház a Vízöntő jegyébe esik, itt megtörik az egész otthon puha, szentimentális vonulata.
Ide engedi be a technikai újdonságokat, az extrémebb megjelenést. A jakuzzis fürdőkád alapfelszerelés, de az sem árt, ha a zuhanykabin is meglepő dolgokat produkál, szól benne a zene, masszíroz, gőzt termel. Színekben itt az egyszerűség és a tisztaság hódít: fehér, króm, jégkék, csillogó ezüst, de a formákban is felfedezhető az extremitás, mint ahogy a mellékelt fényképen.
Related Posts with Thumbnails