2014. április 27., vasárnap

Kiút-mutató: újhold és napfogyatkozás a Bikában

"Nem tudod, melyik a te utad, de van segítség. Nézed a térképet, figyeled a táblákat, hogy megtaláld. Mert ezt az utat neked kell megtalálnod. Ám van, hogy nem te találod meg az utat. Hanem az út talál meg téged. Az út, ami a tiéd, amely célodhoz vezet. Nem neked kell keresgélned, nem neked kell kutatnod utána. Nem neked kell elképzelned, hogy milyen lehet. Mert az út, a te utad megtalál. Mert az út, a te utad ismer téged. És egy napon ott fog állni előtted. Lehet, hogy nem ismered fel azonnal. De van segítség. Hogy észrevedd, hogy felismerd őt. Van segítség. A szíved, a lelked. Lehet, hogy első pillantásra ez az út más, mint amit magadban elképzeltél, ám a szíved, a lelked érzi, tudja, hogy ő az. Hogy megtaláltad. Hogy ez az út vezet célodhoz. Hogy ez az út az Életed, a Célod. És akkor... akkor lépj rá."

Csitáry-Hock Tamás


Gyűrűs napfogyatkozás

2014. április 29-én (budapesti idő szerint) reggel 7 óra 15 percre esik az újhold, amit egy gyűrűs napfogyatkozás is kísér. A fogyatkozást premier planban az Antarktisz császárpingvinjei láthatják, a szélét pedig elcsíphetik Ausztráliában vagy Indonézia déli partjain élők, illetve az Indiai-óceán déli vizein hajózók.
A napfogyatkozásról további információk itt: Saros139

A kvadrát kijárata

A mostani átfutó kvadrátról A kocka című film jutott eszembe. Na nem a naturalista horror-részek, hanem a mögöttes üzenete.
Az önmagunkba zártság érzésre.
A lehetetlennek, kiúttalannak tűnő élethelyzetekre.
Azokra az illúziókra, élethazugságokra, amikből eddig nem tudtunk kitörni...
Ezekre emlékeztetett bennünket az Uránusz-Jupiter-Mars-Plútó nagy égi négyzete, s ebből mutat kiutat a Bika újholdja. (Asztrológiai olvasatban egy trigon-szextil oldással: a Plútó átalakítja, a Jupiter pedig segít kibontakoztatni a lehetőségeket.)
De még mielőtt belekezdenénk a mostani napfogyatkozásba, lapozzunk csak vissza az előzőhöz! (A legsötétebb Skorpió újhold)
Ott elindult a "tiszta lap" folyamata. Ezt vagy kívülről, rajtunk kívül állónak érzett események formájában élhettük meg (munkahely megszűnése, betegség, haláleset, válás) vagy aktívan részt vehettünk a nagytakarításban. (Volt, hogy mindkettő egyszerre.)
Fél éve a skorpióság kapcsán a kulcsszó ez volt: "halj meg és légy!".
Most a szemben lévő Bika jegyben fordul a kocka, és itt az élet szépségét, bőségét ünnepeljük. Így ha a gondolatot is megfordítjuk: "élj végre!" felkiáltást kapunk.

Értékeink

A Skorpióban az elengedést gyakoroljuk, a Bikában rögzítjük mindazt, ami a miénk.
Ahhoz, hogy valóban a saját értékeinkhez - és ne az évek alatt ránk rakódott elvárásokhoz, tévképzetekhez, tudatalatti kötésekhez - ragaszkodjunk, előbb el kellett oldozni ezeket a visszatartó, lehúzó nehezékeket.
A Bika a fizikai világ kézzel fogható valósága: a testünk, ami a léleknek nyújt biztos menedéket, a szilárd talaj a lábunk alatt, a föld alá nyúló gyökerek, amik megtartják és növekedni engedik a fát.
Ide tartozik az önértékelés is, de az anyagi-egzisztenciális biztonság szintúgy.
Újhold mindig lehetőség arra, hogy az adott csillagjegy üzenetét újraformáljuk magunkban. (Természetesen ezt az év bármelyik napján megtehetjük, de ilyenkor fentről is megkapjuk a plusz támogatást! Napfogyatkozás esetén pedig a legmélyebb, tudatalatti berögződéseket is feloldhatjuk.)
Ehhez nem kell mást tenni, csak fogalmazd meg magadban mik azok az értékek, amik ide rögzítenek a Földre, ami miatt érdemes nap mint nap felébredni, küzdeni, tenni?
Mik azok, amit ápolni, gondozni, termékennyé szeretnél formálni?
Melyek azok a dolgok, amiknek a puszta létezése is örömmel tölt el?

Minél több válaszod van ezekre a kérdésekre, annál gazdagabb vagy! Ezek a kincsek visznek előre az úton...
Related Posts with Thumbnails