2014. április 7., hétfő

Azoknak, akik lemaradtak...

"Sorsunk egy nagy távlatú, sok életen átívelő, külön-külön is értelmes, mégis összefüggő, kozmikus életterv. Életkörről életkörre terel a teremtés ősdrámájának megoldása felé.
Azt akarja, hogy a Világosságod győzzön a Sötétség felett."

- Müller Péter -


Tegnap pótoltam az elmaradt előadást, és ígértem egy rövid beszámolót azoknak, akik nem tudtak részt venni rajta.
Azoknak, akik ott voltak, köszönöm még egyszer, hogy megtiszteltek nem csak jelenlétükkel, hanem bizalmukkal, személyes történeteikkel, visszaigazolásaikkal, kérdéseikkel, meglátásaikkal! Várlak titeket legközelebb is. A téma már formálódik...

A jelen időszak összefoglalója

A téma az élettervek volt, a numerológia után az asztrológia megközelítésében. Mivel minden résztvevő személyes élettervének kibontására sem a hely, sem az idő nem volt alkalmas, így a jelen időszakra és az elmúlt évek asztrológiai eseményeire pillantottunk rá.
2014. április 23-án egzakttá válik a már sokat emlegetett Uránusz-Jupiter-Mars és Plútó kvadrát. Összefoglaltuk a mögöttes csillagállásokat.
2008-ban a Plútó belépett a Bak jegyébe és elindította a nagy változási folyamatokat.
Amikor ő jegyet vált, azt igen "látványos" módon teszi. 1937-ben, például belépett az Oroszlán jegyébe, ahol a mások feletti uralom és a tömegek irányításának kérdését feszegette. Akkor vette kezdetét a második világháború.
A mostani jegyváltását a világ pénzügyi piacait érintő válság kísérte. Ebben a jegyben a Plútó megkezdte a rendcsinálást. Saját, mély, erkölcsi törvényeinkhez igyekszik közelebb vinni bennünket, arra próbál rávilágítani, hogy vállaljunk felelősséget önmagunkért, a sorsunkért, találjuk meg hivatásunkat az életben. Ez a világban, a társadalomban elfoglalt szerepünk átalakítási folyamata.

Az Uránusz a Kos jegyébe 2011 márciusában lépett. Itt a téma az identitásunk felszabadítása, teljesen új kép kialakítása önmagunkról. Arra ösztönöz bennünket, hogy felvállaljuk egyediségünket, valósítsuk meg önmagunkat. Hatásai már a párkapcsolatokban is érezhetőek voltak, hiszen a környezet mindig nehezen tolerálja, ha valaki kilép a sorból, elkezd a megszokottól, az elvárttól eltérő módon gondolkozni, cselekedni, élni.

A Jupiter a Rák jegybéli helyzetét 2013 júliusában foglalta el. A gyökereink, az eredetünk felfedezésében rejlő kincseket tárta elénk. Visszatekintés a múltra, hogy a hibákat felismerve, azokon felülemelkedve, tanulva, konzekvenciákat levonva már egészen másfajta érzelmi döntéseket hozhassunk.

A Mérleg jegyében egyszerre tevékenykedik a Mars és a felszálló holdcsomópont. Kapcsolati próbatételeket hoznak életünkbe. Megtanítanak megharcolni minket egyes kapcsolatokért vagy önmagunkért a kapcsolaton belül, vagy akár arra, hogy vessünk véget a küzdelmes kapcsolatoknak.

A nagy égi "propeller"

A négyesek konstellációjára hallottam már a "bazi nagy metszőolló", a daráló kifejezéseket is, én valami elbénázott propellerfélét rajzoltam a táblára. A lényeg nem változik: valami éles, metsző energia, ami "lenyesegeti" rólunk a felesleget. Arra, hogy ez mit takar, nincs egyetemes recept. Mindenki máshol tart az önismeretben, máshol vannak elakadásai, mások a félelmei, a visszatartó erői.
Ezeket bontogattuk ki, szabtuk személyesre a Symbolon kártya segítségével.
Related Posts with Thumbnails