2014. november 10., hétfő

A lelkierő harca: Mars-Plútó együttállás a Bakban

„Az a legjobb harcos, aki pengét sem ránt, mégis képes bebizonyítani, hogy senki sem győzheti le.”
(Paulo Coelho: Az Ötödik hegy)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egy kis nyugalmas időszakra vágyakozom. Az elmúlt napokban (hetekben, hónapokban) tak-tak-tak, felpörögött ritmusban mozogtak körülöttem a dolgok, ezért - legalábbis lelki szinten - kellemes, fotelban hátradőlős, láblógatós napokról álmodozom.

Ám elnézve a hét eseményeit, erre csekélyke esély lesz. Sőt, az év hátralévő másfél hónapjára is eseménydúsnak ígérkezik a fenti, csillagos színpad. Jegyváltások, együttállások, feszült fényszögek... Így csak egy dolgot tehetünk: alkalmazkodhatunk az áramlathoz. És megpróbálhatunk "zizegés" és szélsőséges kilengések helyett nyitottan, rugalmasan, befogadóan közelíteni a dolgokhoz.

Érzelmi megcélzottság

A hét jelentős részében bolygóhalmozódást láthatunk a Skorpió jegyében. Itt a Nap, a Szaturnusz, most lépett be a Merkúr, és szombaton távozik majd a Vénusz. Felettük a két Skorpió uralkodó egyszerre diszponál.

2014. november 10-én, hétfőn, valamivel éjfél előtt, a Mars eléri a Plútót, és a Bak jegyének 12. fokán együttállásba kerülnek a Nunkival. Az állócsillag másik neve Pelagus, ami "tengerészt" jelent, Mezopotámiában pedig Gu-shi-rab-ba, vagyis a "tenger járma" névre hallgatott.
A Nunki a Nyilas csillagkép sigma csillaga, a kifeszített íj húrjának a végpontja. Itt kezdődik az "Égi tenger", ahol halak, cetek, delfinek "népesítik be" az égboltot. Ahol a víz szimbóluma megjelenik, ott az emóciók is felszínre kerülnek.
Érzelmileg megcélzottá válunk. A nyilat még egy szép fényszög-rajzolat is megerősíti: a Hold-Merkúr-Neptunusz királytrigonját a fenti együttállás formálja nyílhegy-szerűvé.

Lélek-jelen-lét

Metamorfózis, átalakulás, beavatás az érzelmi alámerülés által - ezek jutottak eszembe a képletet nézegetve.
Kép-letesen pedig egy szamuráj. Aki nem a félelmei miatt szorongat kardot, de éberen figyeli a környezetét, és ha kell, azonnal reagál. Aki nem támad meg úton-útfélen mindenkit (biztos, ami biztos alapon), ám szükség esetén megvédelmezi önmagát. Aki nem birka-mód követve másokat csatázik, hanem saját, mély, erkölcsi értékrendjét védelmezi mindhalálig.

Talán az sem véletlen, hogy a maja kalendárium szerint ma Sárga Kristályos Harcos nap van... A benne rejlő erő nem az izmai, hanem az intelligenciájának az ereje. Folyamatosan kapcsolatban van a felsőbb tudatossággal, jelen van az élet univerzális áramlatában. Számára a racionális elemzés és az inspiratív cselekvés nem ellentmondás, hanem tökéletes összhang.

Az égi csillagrajz üzenete hasonló. Ez egy határpont, egy felvillanó lehetőség arra, hogy szembesüljünk saját  mély, belső, erkölcsi törvényeinkkel. Mennyire azokat követve élünk? Vállaljuk-e a felelősséget gondolatainkért, érzéseinkért, önmagunkért, az általunk teremtett világért? Ha nem, hatalmi harcokkal, érzelmi visszautasítással, kiszolgáltatottsággal, elfojtott indulatokkal szembesülhetünk.
Ha pedig változtatni akarunk ezen az állapoton, az akarat- és a lelkierőt a Mars-Plútó együttállása szolgáltatja.Ez a két erő együttesen félelmetes, lenyűgöző hatalom. Magabiztosság, rendíthetetlen nyugalom és totális intenzitás harmóniája, aminek az aurája a szamurájokat is övezi.
Related Posts with Thumbnails