2014. november 17., hétfő

Határmezsgye: Nap-Szaturnusz együttállás a Skorpióban

"Minden korlát egy elfogadott szabály, ami arra vár, hogy átlépjenek rajta. De csak akkor léphetünk át bármilyen határt, ha előbb felfogjuk, hogy azt tesszük." (Felhőatlasz című film)

Egészen más bejegyzést terveztem ide, egy személyes történetet szerettem volna megosztani a családi karmáról, a sors szövedékéről, az ismétlődő mintákról, de ember tervez, az ihlet pedig végzi a dolgát, és úgy jön, ahogy jönnie kell. A mondanivaló változott, de a lényeg ugyanaz maradt: 2014. november 18-án, délelőtt 10 óra környékén a Herkules csillagképben, a Skorpió jegy 26. fokán összetalálkozik a Nap és a Szaturnusz.

A hős útja...

... határtalan és végtelen. De a hétköznapokban mégis minden "hőstett" feladattól teljesítésig, célkitűzéstől beteljesítésig, kihívástól megvalósításig, időtől óráig terjed.
Tudatunk korlátokat állít önmaga elé, percekre, évekre, szakaszokra tagolja az életet, hogy a világ áttekinthetővé váljon számára.
Az asztrológiai képletben a Szaturnusz jelenti ezeket a határpontokat - spirituális értelemben pedig a beavatási állomásokat.

Az életben fontosak a keretek; támasztékot, biztonságot adnak. Ilyen például a házakat körülvevő kerítés, ami visszatartja a gyereket attól, hogy kellő élettapasztalat nélkül messzire elcsatangoljon. De ahogy növekszik, egyre távolabbra vágyik, és már nem lesz elég a négy fal közé szorított világ kalandja, ő az azon túli mezőket, városokat, univerzumot is felfedezni, meghódítani akarja.
Bármilyen korlátozó tényező hasonlóképpen működik. Először is fel kell ismerni tényszerűségét, szükségszerűségét, csak utána tudunk kívül kerülni rajta. Akkor már lerombolhatjuk, átbújhatunk alatta, keresztülmászhatunk rajta és élvezhetjük a szabadságunkat.
Pontosan addig, míg a végtelennek hitt térben újabb kerítéseket fedezünk fel, amin túl újabb ismeretlen tágasság vár ránk.

A legnagyobb hőstett

Míg a legtöbb gyermeket a kalandvágy csábít, addig felnőttként hajlamosak lehetünk a jól bevált életrendbe beleragadni. Sok esetben a kényelem, a megszokás jóval nagyobb kísértés, mint az újdonság vonzása.

A Nap-Szaturnusz együttállás segíthet ezt felismerni.
Hogyan?
Úgy, hogy körülnézünk az életünkben, hol vannak olyan pontok, amiken gondolatban már rég túlnőttünk: emberi kapcsolatokban, elképzelésekben, célkitűzésekben, mégis jó ideje egy helyben toporgunk. Hiába ismertük fel a korlátokat, eggyé váltunk a falakkal. A személyiségfejlődésben vannak olyan állomások, ahol biztonsági játékot játszunk. A százszor ismételt leckét önmagunkkal ismételtetjük. Hiába engedett át minket a szigorú vizsgabiztos, a Szaturnusz, az utolsó próbán még nem álltunk helyt. Ez pedig az önbizalom próbatétele. Elhisszük-e magunkról, hogy minden tudás, minden tapasztalat a birtokunkban van ahhoz, hogy továbblépjünk?

Régen ajánlottam kártyahúzást, ha van kedved, vedd elő a tarot kártyát (virtuális verzióban itt is találsz néhányat: Lótuszvirág Pagoda), és tedd fel a következő két kérdést:

1. Hol/milyen életterületen, mintámon próbálok épp túljutni a "kerítésen"?
2. Hogyan tudom végrehajtani ezt az "akciót"?

Ha elakadsz az értelmezésben, írj nyugodtan. Néhány gondolattal segítek megfejteni a képek üzenetét.

11 megjegyzés:

 1. Szia Eszter!

  Szeretném a segìtségedet kérni.

  Mindkét kérdésre húztam egy kártyát, két különböző paklibòl az ajánlott honlapon, amelyet én is gyakran látogatok; a "véletlenre" bìztam, hogy a kérdésekre melyik fajta tarot-bòl kapjam a választ.

  Az elsőre a Kozmikus Tarot Diadalszekere érkezett ùtmutatásként, a másodikra a Goddess Tarot Világ (Gaia) lapja.

  Kérlek, segìts az értelmezésükben!

  Köszönettel:

  Réka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Réka,

   Hol próbálok épp túljutni: 7 - Diadalszekér: ez lehet egy konkrét nehéz élethelyzet, amikor úgy érzed, a tervek, a célkitűzések nem valósulnak meg. Sikertelenség-érzet.
   Az "akció": 21 - Világ: hagyd magad mögött mindezt, lépj ki bátran a világ elé, az életbe és az univerzumba vetett bizalommal.

   Örömteli napot!

   Törlés
  2. Köszönöm szépen, sokat segìtettél! :)

   Gyönyörű napot Neked is!

   Törlés
 2. Eszter, Drága!
  Én Szegedi Katalin tarotját használtam (nagyon szeretem), elsőként "A világot"-ot, másodikként "A válaszut"-at húztam. A két lap hihetetlenül pontos echo az engem hetek óta foglalkoztató kérdésekre. Úgy vélem, tudom, értem az üzenetet, de szeretném megismerni egy nálam avatottabb véleményét is. Segítenél? :)
  Idődet megköszönve ölel: egy hűsséges olvasód

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Harmadszorra csak sikerül elküldeni a választ.. :)

   Szia,
   Hol próbálok épp túljutni: 21 - Világ: az életbe vetett bizalom, rábízzam magam az univerzumra. Merjem élni végre az életemet.
   Az "akció": 6 - Válaszút: alapos mérlegelés és körültekintés után határozd el magad. Mert a döntésben hatalmas erő rejlik, ami határozottsággal, hatékonysággal társítva elvezet a lehetőségeid irányába.

   Szép estét!

   Törlés
 3. Köszönöm! A döntéshozatalhoz és a továbblépéshez a Nyilas Újhold pont kapóra jön :-)
  Legyen szép napod! <3

  VálaszTörlés
 4. Kedves Eszter, kérlek segíts nekem, az első kártya a Remete, fogalmam sincs hogy mi a kerítés, én magam? A megoldás a Szerencsekerék. Izgatottan várom a válaszod, üdv Ibsen

  VálaszTörlés
 5. Szia Ibsen,
  Hol próbálok épp túljutni: 9 - Remete: önbizalom, magadba vetett hit, nem látsz tisztán, nem tudod, merre indulj, Csüggedés, lemondás, kimerültség.
  A 10-es Szerencsekerékhez: lehetőségek, váratlan, de pozitív fordulatokhoz innen úgy tudsz "átjutni", ha összegzed az elmúlt időszak tapasztalatait, "gatyába rázod" az önbizalmadat, mersz jobban magadra támaszkodni, és látod magad előtt az utat. Vagyis tudod, mit szeretnél. Oda lépésről lépésre, figyelmesen és nyitottan haladj.
  Még egy kis segítség: http://padparadsa.blogspot.hu/2014/07/lehetoseget-nem-kapni-nehez-20140731.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Eszter,
   Nagyon köszönöm a gyors választ. Telitalálat a nem tudom merre induljak. Ezzel van a gond, nem az önbizalommal. Mindenki egyet tanácsol, csak én érzem az ellenkezőjét. Ez okozza a bizonytalanságom. Mégegyszer köszönöm, szuper az oldalad, gratulálok! Ibsen

   Törlés
  2. Köszönöm! :)
   Akkor értelmezd úgy, hogy merj jobban magadra támaszkodni. Ha eltérítenek a különböző tanácsok, nem bízol magadban, igaz? :)

   Törlés
 6. IGAZ, így már értem! Köszi

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails