2015. február 26., csütörtök

Az álmok valóra válnak?

"Kegyes ég, kötözd le
A sok gonosz gondolatot, amely
Az álmokba furakszik!"

(William Shakespeare)


Gondolatébresztő bejegyzés... 2015. február 26-án a Nap a Halak jegyében együtt áll a Neptunusszal. Ebben még nincs semmi meglepő, a planéták (látszólagos) égi útját követve ez minden 365 napban egyszer bekövetkezik.
Ilyenkor a látható és láthatatlan dolgok határa összemosódik, az álmok élesebbé, valóságosabbá válnak. Nem csupán az alvás közben látottak, de az éber álmodozások filmkockái is.

Köd előttem, köd utánam... esetleg bennem?

Szeretem a ködöt. Sejtelmes, játékos, misztikus. Főleg, ha a nap aranyló sugarai nyúlkálnak keresztül ezen a párafátylon.

De olykor rémisztő is. Éjjel, autóban ülve, mikor a "visual contact" zéróra csökken, magyarul az orrunkig sem látunk. A kocsi kerekei csak tapogatózik előre, a rutin, az ösztönök (és jobb esetben néhány őrangyal) tartanak minket az úton.

A két égitest egymásra hatása is hol az egyik, hol a másik természeti jelenséggel írható le. Asztrológiai értelemben a Nap a személyes-, míg a Neptunusz az univerzális teremtőerő.

Mostani együttállásukban ott az álmokat megvalósító akarat is: a Kosban lévő Mars, Vénusz és Uránusz. Mindez a Jupiter támogatásával történik, de ne szakmázzunk, nézzük, mit jelent mindez a hétköznapok nyelvére lefordítva.

Az álmok valóra válnak. Hamar. Váratlanul. Ezért láss tisztán: mit is akarsz. Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd, nézz körül magadban: hol van a köd?

Ha körülötted, akkor a múlt viharai még nem ülepedtek le. Zavart okoznak a jövő elképzelésében. Mert mindig önmagunkból teremtünk. Ha köd van belül (félelem, feldolgozatlan tapasztalatok, ellentmondások, bizonytalanság), kifelé is ez áramlik.

Van olyan is, hogy a köd belül van, az egó vasgyűrűjébe zárva. Nem bízunk a láthatatlanban, és az összjáték helyett a görcsös akarás veszi át felettünk a hatalmat.

A Tan Kapuján a múlt héten elhangzott az idei évi orákulum. Ott is ez volt a 2015-ös év esszenciája: "Tiszta szándék, görcsös akarat nélkül".

Vagyis: álmodd meg, mit akarsz. Lásd tisztán. És bízd rá a Mindenségre a megvalósulást.

Ez nem a sült galamb várakozó álláspontja, hiszen a Kos Mars meglehetősen tevékeny, de ne feszülj bele az akaratodba.
Hasonlóan a léggömbökhöz, hagyd szabadon szállni a vágyaidat, de ha ott a lehetőség, ragadd meg a zsinórokat. Álmaid így téged is magasra emelnek...
Related Posts with Thumbnails