2015. augusztus 14., péntek

Csillagpor

Újhold az Oroszlánban

"Van valami varázslatos egy történet első szavaiban. Sosem tudhatjuk, hová vezetnek minket." (Miss Potter című film)

Minden kezdetnek megvannak az első szavai.
Az első szavak nagyon fontosak, mivel ebből terebélyesedik ki az egész mondanivaló.
A Genezisé ez: "Legyen világosság!". Az újéveké és a születésnapoké a "Boldog", a meséké pedig az "Egyszer volt, hol nem volt".
De ugyanígy a könyveknek, az ébredéseknek, a fordulópontoknak, az elhatározásnak, a találkozásnak, a beszélgetésnek is vannak elindító szavai, mondatai.
A csillaghullásos újholdnak talán ez lehetne: "Váljon valóra mindaz, amit teljes szívből kívánsz!"

Az újhold képlete

Időpont: 2015. augusztus 14. 16 óra 55 perc

A képlet (szerintem) legizgalmasabb aspektusa, hogy három uralkodót is találunk benne: az Oroszlán Napot, a Szűz Merkúrt és a Halak Neptunuszt. Utóbbi kettő ráadásul oppozícióban vannak egymással.

Bónuszképpen: ezekre a napokra esik az egyik legnagyobb augusztusi "csillaghullás", a Perseidák meteorraj átvonulása.
Ők a Perseus csillagkép közelében találhatók (Bika 25°és Ikrek 11° között - ha felnézünk az égre legkönnyebben a mellette található Cassiopeia jellegzetes W-alakzatát fedezhetjük fel).
Bővebben erről: Hulló csillagok - égbe szálló kívánságok

Magamban hiszek

Az újhold a kezdet, az újrakezdés energiája.
Bár a hold mozgásának köszönhetően viszonylag rövid időszakokról beszélhetünk - nem úgy, mint például a Jupiternél, ahol egy évre való "csomagot" kaptunk a jegyváltással - mégis nagyon erőteljes mozdító-erőkről van szó.
Amit az újholdban elindítunk, az a két hét múlva esedékes teliholdban teljesedik ki. A növő holdfázis alatt mindig építő, kiteljesítő, előrevivő energiákról beszélhetünk.

Az Oroszlánban szívvel-lélekkel, tudatosan és vágy-szinten is önmagunkkal azonosulhatunk. Azt, hogy mit is szeretnénk létrehozni, teremteni, megalkotni, a világ elé tárni senki sem tudhatja nálunk jobban.
Pontosabban senki sem tudhatja: csak mi.

Ha rohanunk, ha kapkodunk, nem halljuk meg a szívünk szavát. Üljünk le egy kicsit, és figyeljünk befelé. Ha úgy könnyebb, fogjunk papírt és ceruzát (mobilt, tabletet vagy egyéb kütyüt) és írjuk le, mire vágyunk igazán.

Lehet banálisan hétköznapi vagy akár sorsfordító a kívánság, lehet tárgyi dolog vagy érzelmi természetű, főbb életterületeket érintő vagy akár csak egy látszólagos apróság.
Lehet egy, lehet több, lehet folyamatosan bővülő lista - bármi, amit szeretnénk...

Megvagyunk ezzel?

Ez a rész talán nem is volt olyan nehéz - a Nap-Hold-Vénusz együttállás is támogatja ezt. De most jön a Merkúr-Neptunusz leckéje: összeegyeztetni a vágyakat a valósággal. Hinni a megvalósulásban. hinni önmagunk teremtő erejében.

A teremtésben (is) mindig önmagunkkal azonosulunk: a kétség kétséget hoz létre, a félelmek a félelem tárgyát keltik életre. Csak a tiszta hitből, az önbizalomból, a kitartásból, az egységből jöhet létre a valódi teremtőerőt. Akarom-mégsem akarom. Megérdemlem-nem érdemlem meg. Nagyon szeretném, de jaj, mi lesz ha... Figyeljünk ezekre a reakciókra.
Az elkövetkezendő időszak kemény hitpróba lesz, most indul, ezért is fontosak az első szavak...

Te hogyan kezdenéd a történetedet?
Related Posts with Thumbnails