2015. augusztus 23., vasárnap

Ez az életünk!

Szűz jegyébe lép a Nap

"Életvezetésünk legnagyobb csapdája, önbecsapása az "átmeneti korszakok és helyzetek" kultusza. Gyakran úgy nyugtatjuk meg magunkat, úgy próbálunk szabadulni napi rossz érzéseinktől, hogy adott életszakaszunkat átmenetinek nyilvánítjuk. (...) S nem vesszük észre, hogy egész életünk átmeneti korszakokból áll, mindig történik valami, amire hivatkozva felmentést adhatunk magunknak. Mélyen át kellene éreznünk, hogy nincsenek átmeneti korszakok, minden napunk az életünk legvalódibb része: ez az életünk."
(Popper Péter)


fotó: innen
Asztrológiában a szemben lévő jegyek olyanok, mint a mágnes pirosra és kékre festett végei: ellentétes pólusok, amik szorosan összetartoznak.
Ám ezek az ellentétek látszólagosak: a polaritás az egységből fakad.

A Szűz-Halak "mágnes" két vég(let)e a rend és a káosz. Elvont értelmezésben ez a teremtés folyamata: a semmiből (kreatív káosz) szerveződik a rendezettség, ami önmagába - semmivé - hullik vissza. Örökkön örökké pulzáló energia.

Profán megközelítésben ezek a napi rutinjaink, az elvégzendő feladataink. A használt edények, amik mosogatás után tisztán kerülnek a polcra, hogy újra megtöltsük őket étellel, aminek következtében ismételten a mosogatóban kötnek ki...

Kisebb és nagyobb, folytonosan ismétlődő egységek, amik napjaink, heteink, életünk tartópillérét alkotják. Szinte észre sem vesszük, úgy építjük belőlük a mindennapokat: a reggeli kávé rituáléjából, a fogmosásból, a telefon ki-és bekapcsolásából, a közös vasárnapi ebédekből, kéthavonta a hajvágásból...

Mi történne, ha hirtelen feje tetejére állna a rendszer?
Oké, olykor kifejezetten jó lenne, ha nem kéne hajnalban kelni tízórait készíteni vagy munkába igyekezni vagy ruhákat teregetni - de ezekhez a megszokásokhoz viszonyítjuk magunkat. Ez igazolja vissza, hogy van családunk, van munkánk, vannak kötelezettségeink.

A legnehezebb dolog a világon, ezeken az "apróságokon" változtatni. Az egész életvitelünk, életmódunk a Szűz rendjén alapul. Láthatatlan téglácskák, amiket ha kiemelünk a falból, meggyengül, majd összeomlik. (Így értelmezhető az egész-ség és a betegség analógiája is, ami szintén ehhez a jegyhez tartozik.)

Bármilyen nagy változást is szeretnénk: itt kell kezdeni. Téglánként. Napról napra picikét másképp tenni, másképp lenni.

A Szűz hónap képlete

Időpont: 2015. augusztus 23, 12 óra 38 perc

A Nap Jupiter együttállással kezdi meg "pályafutását" a jegyben, ketten együtt a Nyilas Holdtól kvadrátot, míg a Halak Neptunusztól oppozit fényszöget kapnak.

Ez a konstelláció ugyanarról szól, mint Popper Péter idézete a bevezetőben. Hajlamosak lehetünk távoli célokra, a "majd"-ra vetíteni boldogulásunkat.

Közben elszalad mellettünk az élet...

Pontról pontra

Ha jobban belegondolunk ez az időszak a mindennapok újraszervezéséről szól.
Kezdődik az iskola, az óvoda, nyaralás után a munka: logisztikázni kell, ki hozza-viszi a srácokat, ilyenkor rázódunk vissza a nyáron hanyagolt edzésekbe, folytatjuk vagy épp elkezdjük a tanfolyamokat.

Mókuskerék vagy megnyugtató, békés kiszámíthatóság? Mindent felőrlő rohanó hétköznapok vagy ünnepi módon megélt pillanatok? Rajtunk múlik.

Ne éljünk "átmeneti helyzetekben".
Az átalakulás mágiája a legapróbb részletekben zajlik. Tettekben, amik napról napra közelebb visznek az álmainkhoz...

Jelentős napok a Szűz havában:

2015.08.23, vasárnap

12 óra 38 perckor a Nap belép a Szűz jegyébe. Vége a nyaralásnak, feladataink, figyelmünk a mindennapi teendőkre irányul.

2015.08.25, kedd

Hold a Bak jegyében (06 óra 23 perc)

A Lilith (6 óra 35 perc) átlép a Mérleg jegyébe. Kilenc hónapnyi itt-tartózkodása alatt elsősorban párkapcsolati téren érzékelhető, (főképp felforgató-jellegű) változásokat hoz.

2015.08.26, szerda

A Nagy Medve csillagképben - a Szűz 4. fokán - együtt áll a Nap és a Jupiter.

2015.08.27, csütörtök

Hold a Vízöntőben (10 óra 05 perc)

Merkúr a Mérleg jegyébe lép (17 óra 45 perc). Ismételten érintetté válik a párkapcsolat területe. Igyekezzünk kerülni a játszmákat és nagyon figyeljünk arra mit  mondunk. Minden szó különös jelentőséggel, nyomatékkal bír.

2015.08.29, szombat

Hold a Halak jegyében (10 óra 51 perc).

Izgalmas telihold a Halakban (20 óra 35 perc), Neptunusz és Jupiter együttállással. Az alázat, a tiszta hit, a valódi spiritualitás kérdésével szembesít bennünket.

2015.08.31, hétfő

Hold a Kos jegyében (10 óra 33 perc).

2015.09.01, kedd

A Nagy Medve csillagképben - az Oroszlán 15. fokán - együtt áll a Mars és a Vénusz.
Ha felnézünk az égre, a Göncölszekér "szekér" részét képező négy csillagból keressük az elsőt, annak a közelében találjuk ezt a konjunkciót.

"Augusztus 26-tól szeptember 13-ig újra együtt állnak, ez időszak alatt az Oroszlánban. Kapcsolati szempontból a nagy, látványos gesztusok, a színpadias megnyilvánulások és főképp a játékosság lehet a jellemző."
Bővebben: Hevület - Mars és Vénusz végigtáncolja az évet

2015.09.02, szerda

Hold a Bikában (11 óra 02 perc).

2015.09.04, péntek

Hold az Ikrekben (13 óra 48 perc).

Merkúr legnagyobb keleti kitérésben 27,1°-ra a Naptól.

2015.09.06, vasárnap

ELŐADÁS Nádas Nándorral! Téma: a Szűz Jupiter és a Nyilas Szaturnusz, "A hitelesség válsága vagy megváltása?"

Vénusz ismét direkt mozgásban - érzelmi téren előremozdulás, új lendület várható.

Hold a Rákban (19 óra 41 perc).

2015.09.09, szerda

Hold az Oroszlánban (4 óra 37 perc).

2015.09.11, péntek

Hold a Szűzben (15 óra 56 perc).

2015.09.13, vasárnap

Újhold a Szűzben (08 óra 40 perc). Az újholdat egy részleges napfogyatkozás is kíséri, ami Magyarország területéről nem lesz látható. Dél-Afrikából és az Antarktiszról viszont megfigyelhető.
Ez az újhold hosszú távra szóló, megtisztító változásokat (gyógyulásokat) hozhat.

2015.09.14, hétfő

Hold a Mérlegben (04 óra 41 perc).

2015.09.16, szerda

Hold a Skorpióban (17 óra 44 perc)

2015.09.17, csütörtök

A Merkúr retrográd mozgásban. Elsősorban a kapcsolati kommunikációban jelenhetnek meg félreértések, de a Merkúr hátráló mozgása a hétköznapi életben is érzékelhető. Érdemes figyelmesebben közlekedni és a megbeszélt időpontokat többször egyeztetni-ellenőrizni.

2015.09.18, péntek

A Szaturnusz végleg átlép a Nyilas jegyébe (04 óra 50 perckor).

2015.09.19, szombat

Hold a Nyilasban (05 óra 32 perc).

2015.09.21, hétfő

Hold a Bakban (14 óra 33 perc).
Related Posts with Thumbnails