2015. december 11., péntek

Álomvetők

Újhold a Nyilas jegyében

"Varázspálca az én. A varázspálca semmi olyat sem varázsolhat elő, ami ne lenne benne a varázslóban. Amilyen a varázsló, olyan lesz az elővarázsolt dolog is." 

(Mikhail Naimy Mirdad könyve, Második fejezet)

A jövő tervezésének nagyon fontos állomásához érkeztünk.
Ahogy az adventi várakozás, az ünnepre való készülődés végigkíséri ezt az időszakot, úgy társul a hónaphoz egy erőteljes, tiszta Nyilas-energia, ami az újholdban csúcsosodik ki.

Ennél az asztrológiai állomásnál nyílik meg számunkra a világ, tágul ki a tér, szélesednek a fizikai és a szellemi horizontok. Itt merünk a legnagyobbakat álmodni, a legmerészebbnek tűnő vágyakat megvágyni. A Nyilas az eget - a magasztos eszméket - veszi célba.
Teremtőerő, szerencse, vonzás törvénye, bőség, életbe vetett bizalom, elérem az álmaimat... Ezek lehetnének a Nyilas kulcsszavai.

Ugye, milyen jól hangzik?
De ne felejtsük el, hogy ez az állomás egy beavatási lépcsőfok. Hirtelen, mindenfajta előzmény nélkül nem lehet ide ugrani és nekilátni gyümölcsöt szüretelni. Nem lehet megúszni az előzményeket, az ásást, a magvetést, a fa gondozását-ápolását, a kemény, fáradságos munkát, a töretlen hitet, a kitartást.

Olyan korban élünk, amikor az áruházak polcain évszaktól függetlenül bármilyen gyümölcsöt megtalálunk. (Én ennek kifejezetten örülök, mivel egy szobanövény életben tartása is komoly kihívás számomra. Gondban lennék, ha egy valóságos kertet kellene fenntartanom.)
De ha átvitt értelemben nézzük, ugyanezt a kényelmet próbáljuk az élet minden területére levetíteni. Sokszor az önismeretre, a tapasztalatok megszerzésére is - amit pedig nem lehet rohanva, a kényelmetlenségeket, a szembesüléseket megúszva elérni.

Ahhoz, hogy a Nyilasban rejlő erőteljes tágulást megvalósíthassuk, megértsük az összefüggéseket, rátaláljunk életünk értelmére, vezércsillagára, kell a Kos akarata, a Bika érzékisége, az Ikrek kíváncsisága, a Rák múltba merülése, az Oroszlán önmegvalósítása, a Szűz kritikus rendteremtési igénye, a Mérleg reflexiói, a Skorpió alászállása önnön alvilágába. Ezekkel hogy állunk? Minden stációt bejártunk, és lebélyegeztettük a képzeletbeli ellenőrzőlapokat?

Megcélzottság

Az újhold képletben (2015. december 11, 11 óra 29 perc) a Nap és a Hold együttállása az MC-re kerül. A Medium Coeli az ég közepe, a legmagasabb pont, ahova szeretnénk felemelkedni. A Halak aszcendens a rajta álló Neptunusszal pedig a szemüveg, amin keresztül a világ benyomásait áteresztjük.

Ebben a leosztásban túl sok a "rózsaszín". Vagyis a rajongás, a káprázat, az önbecsapás lehetősége. Ahhoz, hogy a Nyilas hitéből ne légvár-építés, vágypillangó-kergetés vagy egyéb talajvesztés legyen, érdemes négy lábbal a földhöz rögzíteni magunkat és a lehető legobjektívebben felmérni saját magunkat.

Csak abból tudunk teremteni, ami bennük van. Ehhez nem elég elhitetni magunkkal, hogy ha pozitívak vagyunk, minden úgy lesz, ahogy azt mi akarjuk. A teremtőerő nem a bennünk lévő görcsös akarat. Ahhoz, hogy keresztüljárja minden porcikánkat, átitassa az érzéseinket, felszabadítsa a gondolatainkat, rá kell találnunk a magunkban arra a forrásra, ami összekapcsol bennünket az egész Univerzummal.

Így folytatódik Mirdad könyvéből az idézet:
"Amilyen a tudatotok, olyan az énetek. Amilyen az énetek, olyan a világotok. Ha az énetek világos és egyértelmű, akkor a világotok is világos és egyértelmű; akkor szavaitok soha sem lesznek zavarosak, sem tetteitek nem válnak a fájdalom fészkévé. Ha az énetek homályos és bizonytalan, akkor a világotok is homályos és bizonytalan; akkor a szavaitok zavarosak lesznek; tetteitek pedig a fájdalom melegágyaivá válnak.

Ha az énetek változatlan és állhatatos, a világotok is változatlan és állhatatos; akkor hatalmasabbak lesztek, mint az idő és tágasabbak, mint a tér. Ha az énetek múló és változó, világotok is múló és változó, ti magatok pedig csak olyanok vagytok, mint egy füstgomolyag, amit a nap könnyedén feloszlat.

Ha az énetek egységes, a világotok is egy, és akkor örök békében éltek a mennyei seregekkel és a Föld lakóival. Ha az énetek többszörös, a világotok is többszörös, és örökös háborúban lesztek saját magatokkal és Isten mérhetetlen birodalmának minden teremtményével.

Az én az életetek központja, ahonnan kisugároznak és ahol össze is futnak mindazon dolgok, amelyek a világotokat hozzák létre. Ha az énetek szilárd alapokon áll, akkor a világotok is szilárd alapokon fog állni, és sem pokoli, sem mennyei hatalmasságok nem fognak tudni sem jobbra, sem balra eltéríteni titeket. Ha az énetek ingatag, a világotok is ingatag lesz, ti pedig olyanok lesztek, mint a tehetetlen falevél, amelyet felkap és magával sodor a forgószél."
Related Posts with Thumbnails