2015. december 6., vasárnap

Kezdetek kezdete

Milyen betűvel kezdődik a keresztneved?

"Mert minden kezdetben varázs rejtezik,
amely megoltalmaz, és élni segít."
(Hermann Hesse)


Olyan régen írtam ilyen jellegű bejegyzést!
Hasonlóan az Óvodai jelekhez, most is egy gondolatébresztő, félig-meddig játékos megközelítés következik.
Miért is kapja a bejegyzés a "játékos" jelzőt? Mert egy teljes név elemzés rendkívül komplex és összetett, most pedig csak egy aprócska, ám igen fontos részletet ragadunk ki belőle: a keresztnevek kezdőbetűit!

Miről is árulkodik a kezdőbetű?

Ahogy a szóban is benne van: ez az az energia, amivel belépünk, elindulunk. Így kezdünk neki a dolgok megvalósításnak, egy helyzet megközelítésének. Vannak lendületes, dinamikus, kiáradó betűk - ők a maszkulin karakterek, de vannak passzívabb, megfontoltabb - feminin - betűk is.
Az elemzés alapja a püthagoraszi numerológia, amivel kapcsolatban már található a Számmisztika oldalon néhány olvasnivaló.

Példaképpen a 2014-es év leggyakoribb keresztneveit hoztam. (A listában a 100 leggyakoribb fiú, illetve lány keresztnév szerepel, betűnként a gyakoriság sorrendjében.)

Tudom, mit akarok!

A/Á...

Fellépésből magabiztosság, önbizalom sugárzik. Versengő típus, szereti a kihívásokat. Határozottan lát neki a dolgoknak – az már más lapra tartozik, mennyire sikerül véghez is vinni az elhatározásait. Domináns alkat, amivel a fúk esetében könnyebb az érvényesülés, lányoknál azonban lehetnek gondok a partnerkapcsolatokban, illetve a nőiség megélésében.

FIÚK: Ádám, Áron, Ákos, Attila, András, Alex, Ábel, Ármin, Adrián, Alexander, Arnold
LÁNYOK: Anna, Adél, Amira, Alexandra, Alíz, Abigél, Adrienn, Alexa

J...

Alapvető bizalommal, optimizmussal és nyitottsággal van a világ iránt. Hangulatai erősen befolyásolják teremtőképességét. Ha jó passzban van, könnyen megy neki minden, hamar észreveszi a kínálkozó lehetőségeket, és gyorsan cselekszik. Hajlamos lehet azonban hullámvölgyes életszakaszokra is, ilyenkor a külső kimozdítóerőre (sült galambra) vár. 

FIÚK: János, József
LÁNYOK: Jázmin, Janka, Júlia, Johanna

S...

Kedélyes és életigenlő, Legtöbbször kiegyensúlyozottságot és pozitivitást áraszt magából. A dolgokba spontán módon, de jó időzítéssel vág bele. Mindig ráérez a megfelelő pillanatra, amikor cselekedni kell. Lelkesedésével másokat is aktivitásra inspirál. Bár erős akaratú, törekszik az együttműködésre, a csapatjátékra – lehetőség szerint mint irányító. 

FIÚK: Sándor, Szabolcs, Soma, Simon, Szilárd, Szebasztián
LÁNYOK: Sára, Szonja, Szofi, Szófia

A megérzéseimre hagyatkozom


B...

Legfőbb szempont az elindulásnál, hogy milyen érzéseket táplál az adott dologgal kapcsolatban. Ha szívből jön a feladat, nyugodtan, kedélyesen halad előre, ha viszont nemszeretem dologba kell belevágni, tele van kétségekkel, bizonytalansággal. Erősen intuitív és érzelemgazdag személyiség. A fiúk hajlamosak lehetnek a „lányos” túlérzékenységre. 

FIÚK: Bence, Balázs, Botond, Bálint, Benedek, Barnabás, Benett, Bendegúz, Benjámin, Brendon, Boldizsár, Bertalan, Barna
LÁNYOK: Boglárka, Bianka, Blanka, Barbara, Borbála, Bella, Bíborka, Boróka

K...

Reakcióiban meglehetősen ösztönös. Ami a szívén, az a száján is. Így hajlamos lehet vitákba keveredni, pedig sokszor csak saját ellentmondásait, belső párbeszédeit vetíti ki környezetére. Rendelkezik egyfajta lenyűgöző, másokra nagy hatást gyakorló erővel, amivel ő sincs igazán tisztában. Az új helyzeteket kihívásként, erőpróbaként éli meg. 

FIÚK: Kristóf, Krisztián, Kevin, Kornél, Krisztofer, Kende, Kolos, Károly
LÁNYOK: Kamilla, Kinga, Kitti, Kiara, Kata, Kincső, Kira, Krisztina

T...

Az életet képes összefüggéseiben látni, mélyről fakadó megérzésekkel szemlélni. Ebből adódik, hogy egy-egy új szituációt szeret alaposan felmérni, átlátni, mielőbb bármibe is belevágna. Biztos ítélőképességgel és erős önkritikával rendelkezik. Jól tud alkalmazkodni, hajlamos azonban feláldozni magát a hozzá közel állók vagy egy közösség érdekeiért.

FIÚK: Tamás, Tibor
LÁNYOK: Tímea, Tamara

Csak kreatívan!

C...

Tele van kreativitással, ötletességgel, amit ügyesen át is ültet a gyakorlatba. Praktikus gondolkodású. Szeret tenni-venni, ritkán unatkozik. Jó ritmusérzék és manualitás (kézügyesség) jellemzi. Élvezi az élet apró örömeit is. Gondoskodó alkat, igyekszik a kellemes dolgokat megosztani másokkal, de ő maga is jó néven veszi a figyelmességeket, a kedves meglepetéseket.

FIÚK: Csaba, Csongor, Csanád
LÁNYOK: Csenge

L...

Hétköznapi tevékenységekben (főzés, barkácsolás, kertészkedés) meglehetősen talpraesett. Igyekszik mindent önállóan megoldani. Nehezen ismeri be, ha kudarcot vallott, és még nehezebben kér segítséget. Ebből adódik, hogy bizonyos helyzeteket ugyanazzal a hibával ismételget, míg meg nem tanulja új szemszögből megközelíteni a dolgokat.

FIÚK: Levente, László, Lajos
LÁNYOK: Lili, Luca, Lilla, Laura, Léna, Liliána, Lara, Lilien, Liza, Lia, Leila, Lotti, Letícia

Szeretek biztosra menni

D...

Gyakorlatias, praktikus gondolkodású, biztos eredményekre törekvő. Szeret akkurátusan tájékozódni, mielőtt valamibe belekezd. Általában a meglévő ismereteire, tudására hagyatkozik, így a váratlan szituációktól bizonytalanná válik. Ilyenkor szüksége van mások megerősítésére, támogatására. Azokban az élethelyzetekben, ahol otthonosan mozog, ő nyújt oltalmat a többieknek.

FIÚK: Dávid, Dániel, Dominik, Dénes, Donát, Dorián
LÁNYOK: Dorina, Dóra, Dorka, Diána, Dorottya, Dalma, Dzsenifer

M...

Szereti a biztos talajt a lába alatt, az ismerős helyzetekben jobban tud brillírozni, mint amikor új kihívásokkal kell szembenéznie. Igyekszik magabiztosnak látszani, de a lelke mélyén fél az ismeretlentől. Ám ha összeszedi minden bátorságát, nagyon tudatos és főképp nagyon látványos változtatáskora képes. Kapcsolataiban hűséges és megbízható.

FIÚK: Máté, Marcell, Milán, Márk, Márton, Martin, Mátyás, Mihály, Miklós
LÁNYOK: Maja, Mira, Mirella, Melissza, Mia

V...

Kiegyensúlyozott és kevésbé magabiztos szakaszok váltakoznak az életében. Időbe telik, míg elhatározza magát, ám ha megszületett a döntés, egyik pillanatról a másikra fogja magát és igen meglepő és merész dolgok véghezvitelére képes. Szereti az életét a saját elképzelései szerint alakítani, nagy a szabadságigénye. Elképesztő ötleteit képes átültetni a mindennapokba.

FIÚK: Vince, Viktor, Vilmos
LÁNYOK: Viktória, Vivien, Virág, Veronika, Vanessza, Vanda

Kíváncsian állok a dolgokhoz

E...

Érdeklődő és nagyon nyitott a világra. Az újdonságokkal kapcsolatban rugalmas, gyorsan feltalálja magát. Spontán. Szeret ismerkedni, könnyen teremt kapcsolatot, kiválóan kommunikál. Nem okoz számára gondot az ismeretek megszerzése - azonban az ismeretek elmélyítéséhez más személyiségjegyek is szükségesek. Szellemi és fizikai síkon is szeret utazni, felfedezni.

FIÚK: Erik
LÁNYOK: Emma, Eszter, Emília, Emese, Enikő, Eliza, Elizabet

N...

Kommunikációban, kapcsolatteremtésben kitűnő adottságokkal bír, mert diplomatikus, figyelmes, nem tolakodó. Elindulásnál körültekintő és módszeres, így sok esetben nem ő a kezdeményező fél, hanem másokat megfigyelve halad előre. Szereti a dolgokat alaposan végiggondolni, letisztázni magában, hogy belső ellentmondásai a helyükre kerüljenek. Jó nyelvérzék, tanulási kedv jellemzi.

FIÚK: Noel, Nimród, Norbert, Nándor, Nikolasz
LÁNYOK: Nóra, Noémi, Natasa, Natália, Nikolett, Norina

Elképzelem, mi is lesz

F...

Művészi kreativitás és élénk képzelőerő jellemzi. Ügyesen teremt hangulatot, kellemes atmoszférát maga körül. Kiváló kombinatorikai képességekkel bír, így gyorsan átlátja a bonyolultabb helyzeteket is. Tele van újító ötletekkel. Jó szervező, okos stratéga, aki előrelátó módon vág bele a dolgokba. Diplomatikus módon, mások érdekeit is figyelembe véve hoz döntéseket.

FIÚK: Ferenc, Flórián
LÁNYOK: Fanni, Flóra, Fruzsina

O...

Erős képalkotó fantáziával rendelkezik. Gondolkodását olykor végletesség jellemzi, ami döntéseiben is megnyilvánul. Tevékenységeibe egyszerre visz szenvedélyt és kifinomultságot. Nem kell feltétlenül művésznek lennie, de akármivel foglalkozik, mindig lesz benne valami stílusosság. Társaságkedvelő, könnyen megtalálja másokkal a közös hangot.

FIÚK: Olivér
LÁNYOK: Olívia

Pontosság mindenek előtt

G...

Megbízható, kitartó és feladat-orientált. Bármibe kezd bele, azt körültekintően, felelősségteljesen véghez is viszi. Nagyobb ellenállással szemben is képes magát érvényesíteni. Gondolkodása realista és valóság közeli. Szeret a meglévő tapasztalataira hagyatkozni, de ennek következménye az is, hogy bizonyos helyzetekben kissé merev álláspontot képvisel, olykor bizony rugalmatlan.

FIÚK: Gergő, Gábor, Gergely, György, Gyula, Gellért
LÁNYOK: Gréta

P...

Elhivatott, lelkiismeretes és céltudatos. Becsvágya kitartással párosul. Igyekszik minden körülmények között hű maradni önmagához. Szabályokat állít fel, határokat tűz ki, tiszta struktúrákat teremt, ám olykor épp saját korlátaiba ütközik bele. Ilyenkor újra kell építeni saját jövőképét, és főképp az önbizalmát. Mindig kész személyisége fejlesztésére.

FIÚK: Péter, Patrik, Pál
LÁNYOK: Petra, Panna, Patrícia

Egyensúlyra törekszem

H...

Lelki kiegyensúlyozottság és nagyon fejlett igazságérzet jellemzi. Az őszinteség az egyik legfontosabb erény a számára. A nála gyengébbeket, támogatásra szorulókat igyekszik a szárnyai alá venni. Döntéseiben határozott és objektív, elindulásnál is ez a józan mérlegelés jellemzi. Ösztönösen törekszik az önismeretre, így mélyre ható változásokat indít el önmagában és másokban is.

FIÚK: Hunor
LÁNYOK: Hanna, Hanga, Hédi

Z...

Kritikusan és egészséges szkepticizmussal viszonyul a világ dolgaihoz, de nem a merev elutasítás, hanem a mélyebb megértés vágya vezérli. Ha valami kibillenti az egyensúlyából, képes a gyökeres változásokra, a régi struktúrák és értékek totális átalakítására. Hittel indul neki a dolgoknak, ez segíti át őt a nehezebb feladatokon is. Munkában áldozatos.

FIÚK: Zalán, Zsombor, Zoltán, Zsolt, Zétény, Zente, Zsigmond, Zénó
LÁNYOK: Zsófia, Zoé, Zselyke, Zita

Empatikus vagyok

I...

Érzékeny és fogékony az őt körülvevő világra. Kitűnő intuitív képességekkel bír, amivel ráérez mások ki nem mondott vágyaira, gondolataira. Szociálisan (és spirituálisan) fejlett, segítőkész, részvéttel teli. Elindulásnál elsősorban inspirációk és sugallatok vezetik. Képzelőereje színes, belső világa gazdag. Hajlamos lehet az önfeláldozásra, saját érdekei háttérbe szorítására.

FIÚK: István, Imre
LÁNYOK: Izabella

R...

Spirituális kreativitás jellemzi, ami megnyilvánulhat művészi ambíciókban, emberekkel való foglalkozásban, a világ jobbá tételének vágyában. Képes az élet áramlatával együtt mozogni, elindulása is gyakran flow-élmény. Olykor azonban ez az önátadás átcsúszhat sodródásba vagy idejétmúlt élethelyzetekbe ragadásba. Meg kell tanulnia a múltbéli tapasztalatokat lebontva építeni a jövőt.

FIÚK: Roland, Richárd, Róbert, Rikárdó
LÁNYOK: Réka, Rebeka, Regina, Ramóna, Róza
Related Posts with Thumbnails