2015. december 31., csütörtök

Tervezzük 2016-ot a saját képeinkkel!

Személyes tarot üzenetek az új évre

"Egy magban nemcsak a múlt, hanem a jövendő is potenciálisan "benne van": mindenbe és mindenkibe "bele van írva" nemcsak az, hogy mi volt valaha, hanem az is mivé kell - vagy kellene! - lennie. Nemcsak testedbe, hanem egész lényedbe bele van írva a sorsod - hogy megvalósítod-e vagy sem, rajtad múlik."
(Müller Péter)

Immár nyolc éve tradíció nálam, hogy az új év asztrológiai képletéhez, jövőüzenetéhez és számmisztikájához igazítva húzok tarot kártyalapokat.

Ez a megközelítés nem arról szól, hogy kék szemű férjet, milliós vállalkozást "jósoljak" vagy vátesz-kinyilatkoztatásokat tegyek, hanem arról, hogy az adott kérdésekhez való viszonyulást, viselkedési mintákat felismerve a lehető legjobb módon építhessük fel jövőtervünket.

Az elmúlt években a blogon is megosztottam veletek a megformált kérdéseket, így a hagyomány hagyományát követve most is ezt teszem.
Ha kérdésed van, nyugodtan írd meg, milyen lapokat húztál, segítek az értelmezésben. Szeretném javasolni, hogy a tarot 22 nagy arkánumát használd, mivel ezek tartalmazzák azokat az archaikus üzeneteket, amiket a legpraktikusabb formában tudunk az életünkre levetíteni.

Egy kis előretekintés

A 2016-os év (ahogy már korábban is fogalmaztam) megrendítő változásokat ígér. Az elmúlt években lehetőségünk volt lebontani magunkban a korlátokat, szembenézhettünk a visszatartó, mélyen gyökerező félelmekkel, túlléphettünk a régi énképeken.
Most ez a folyamat tetőzik, és a maradék szilárd, bemerevedett struktúra is lebontásra kerül. Lehet ez önkéntes (önismereti alapú) vállalkozás vagy a körülmények kényszerítő hatása is.

Minél merevebben állunk neki a dolgoknak, annál valószínűbb, hogy biztosnak hitt élethelyzetek tűnnek el hirtelen az életünkből. Számmisztikailag 9-es év áll előttünk (erről lesz még szó részletesebben egy következő írásban), ami a küszöb, az átmenet, a régi lezárása egyben az új megnyitása. Az átlépés mindig izgalmas és félelmetes is egyben. Tudjuk, mi az, amit a hátunk mögött kell hagyni, de még nem tudjuk, mi vár ránk az ajtó mögött...
Keressünk hát három kulcsot, ami segít megnyitni magunk előtt az új lehetőségeket.

2016-os év kulcsai

Haladjunk felülről lefelé. Az első kulcs a gondolatok világát, a második az érzelmeket, a harmadik pedig a fizikai létezés ajtaját nyitja.

Első kártya: hitrendszerek
Asztrológiailag a következő évet jelentős mértékben meghatározó Szaturnusz-Neptunusz kvadrát kapcsolódik ide.
"Ne mások ideáljait kövessük, hanem keressük meg a saját válaszainkat. Kövessük önmagunkat, higgyünk magunkban.
Ha elakadunk, változtassunk nézőpontot, mivel a gondolkodás dinamikus, kötetlen, szabad, szerteágazó és rugalmas.
Nem léteznek örök érvényű igazságok, világról alkotott elképzelések, csak az, ami bennünk kel életre."

Kérdése: Hol vagyok elakadva a gondolkodásomban? Hol kell megnyitni magamat?

Második kártya: én és te (és a világ)
Ez a Mérleg Lilith, Bak Plútó és Kos Uránusz T-kvadrátja
"Ebben az időszakban az ismétlődő mintáinkra ismerhetünk rá.
Főképp olyan helyzetekre érdemes figyelni, ahol megjelenik a függőség, az egyenlőtlenség.
Ahol függünk a másiktól, a véleményétől, a figyelmétől, a "szeretetétől", a társadalmi státuszától, a gyerektől, a tulajdontól, a pénztől. Nem a közös megegyezésen és egyetértésen alapuló kötelékekről van szó, hanem arról, amikor ez a függés megbéklyóz, kiszolgáltatottá tesz, indulatokat generál.
A teljesség a kapcsolatokban két egyenrangú, azonos értékű és önértékelésű félen múlik.
Te mennyire vagy egységben magaddal?"

Kérdése: Hol vagyok bezárva az érzelmeimben? Hol kell magam mögött hagyni a múltat?

Harmadik kártya: mindennapok
A Szűz Jupiter, felszálló-holdcsomópont és Hold szoros együttállása
"Álmainkat "le kell hozni" a hétköznapok szintjére, világos célok meghatározásával, saját értékrend felállításával és főképp az önbizalom fejlesztésével. Hinni kell benne, hogy el is érhetjük ezeket. Aprólékos munkával, önmagunk tökéletesítésével."

Kérdése: Mi az a hétköznapjaimban, ami elválaszt attól, hogy önmagamat éljem?

És a negyedik lap: az ajtó mögött
Ha már mindhárom kulcsot beillesztettük a zárba, elfordítottuk a kilincset, beléphetünk az új életbe. Mi vár ott ránk?

Kívánom Mindenkinek, hogy az ajtó mögött önmagára találjon! Boldog új esztendőt!
Eszter
Related Posts with Thumbnails