2016. augusztus 17., szerda

Az erő ott van benned!

Telihold az Oroszlán havában (2016.08.18 11h26p)

"Az emberek egész életedben meg akarják majd mondani, hogy ki vagy. Csak vissza kell ütnöd és azt mondani: "Nem, ez vagyok én!" Azt akarod, hogy máshogy nézzenek rád az emberek? Érd el! (...) Ha azt akarod, hogy megváltozzanak a dolgok, menj és változtasd meg őket, mert ebben a világban nincsenek Tündérkeresztanyák."
(Egyszer volt, hol nem volt című film)

Az Oroszlán hónap teliholdja - hasonlóan a Bak havához - mindig nagy lendülettel mozdít meg bennünk valamit. Ez az a két hónap, amikor a Nap, illetve a Hold saját "erőpozíciójából" fejti ki a hatását. A Bak-Rák tengely a felelősségvállalás kérdését feszegeti, míg a mostani Oroszlán-Vízöntő elsősorban a kreatív energiák felvállalásáról szól.

A kreativitás szót gyakran félreértelmezik, mivel kizárólag a művészeti tevékenységeket társítják hozzá: kreatív egy balett táncos vagy egy festőművész. Pedig a kreativitás az, ha önmagunkból létrehozunk valamit. Az Oroszlán hónap erre tanít bennünket: az élet minden területén legyünk kreatívak! Vigyük bele a leghétköznapibb dologba is magunkat.

Alkotás az, amit teljes szívvel, a jelenlét állapotában hozunk létre. Lehet kreatívan főzni, takarítani, beszélgetni, szeretni, gyereket nevelni, könyvelni, mosogatni, kertet gyomlálni, sétálni... A lényeg, hogy ott legyünk az adott helyzetben.

A Zodiákusban az Oroszlán-állomás az, ahol felismerjük saját magunkat: az "Ez vagyok én" élménye. Életkort tekintve ez az óvodáskor, amikor totális elmélyültségben tudunk homokból pogácsát sütni, legóból kastélyokat építeni, gumicsizmában önfeledten pocsolyákba ugrálni.
Megtanuljuk, hogy a világ elismeri a tehetségünket, hiszen anyu és apu a hűtőszekrény ajtajára tűzi a kézlenyomatos festményeinket. Különlegesek vagyunk.

Aztán az évek során megfakul ez az érzés. Egyre kevésbé hiszünk önmagunkban, az iskolában és a társadalomban könnyen letörik érzékeny szárnyainkat.
Pedig az Oroszlánnal szemben lévő Vízöntő üzenete az: szabadul fel az elvárások, a kötöttségek alól és újra éld meg gyerekkori önmagadat. De már nem csak öncélúan, hanem individualitásodat kibontakoztatva találd meg a helyedet a világban. Sugározd szét egyediségedet, ragyogd be vele mások életét is.
Ez az év - ha óvatosan fogalmazok is - elég húzós volt. Falakat bontottunk, új én-határokat jelöltünk ki, illúziókból ébredeztünk. Mintha az élet a felesleges sallangokat, élethazugságokat, önbecsapásokat, kishitűségeket akarta volna lemetszeni. Azért, hogy végre ismét visszataláljunk magunkhoz.

A folyamat még tart, a t-kvadrátnak köszönhetően ott vannak a feszültségek, de ezt a telihold képletet nézve rengeteg támogatást is kapunk. A Nap-Hold oppozíciót az Uránusz oldja, a holdcsomópontokra a Plútó ad trigon-szextilt. Mindkettő ezt az individualista felszabadulást, a "helyünkre kerülést" segíti elő.

Az extra "fűszerezés" a Szaturnusz-Mars-Antares együttállás. Augusztus 13-án a Szaturnusz a Skorpió csillagkép legfényesebb csillagánál megállt és irányt változtatott. 19-én beéri őt a Mars, legegzaktabb 23-24-én lesz ez a konstelláció.

A Mars és a Szaturnusz ellentmondásossága abban rejlik, hogy a lendületet, az ösztönösséget, a spontaneitást kell korlátok közé szorítani. Ez megnyilvánulhat elfojtásokban, maximalizmusban, dühkitörésekben, de akár a saját javunkra is fordíthatjuk ezt a roppant energiát. Célirányosan és koncentráltan tevékenykedhetünk vágyaink, elképzeléseink megvalósítása érdekében.

Az Antares - a "Skorpió szíve" - egy vörös szuperóriás, ami jelenleg a Nyilas csillagjegy 10. fokán található. Végtelen erőforrás, igazi átminősítő energia.
Mint Skorpió a mélységeken, belső harcokon vezet keresztül bennünket, de végső soron azért, hogy egy magasabb szinten azonosulhassunk önmagunkkal.

Mint a "Négy őrző" egyike azt üzeni: "Merj változni!"


Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails