2016. augusztus 31., szerda

Megtisztulás

Újhold és napfogyatkozás a Szűzben: 2016.09.01 (11h03p)

"Aki nem mutogatja magát - ragyogni kezd.
Aki nem dicsekszik - sikeres lesz.
Aki nem követel tiszteletet, azt elfogadják vezetőnek.
Aki nem küzd senkivel, azzal senki sem képes megküzdeni."
(Popper Péter)

Nem mondom, hogy olyan könnyen viselhető a mostani időszak, de ami a csillagállásokat illeti, tiszta, szép és egyértelmű folyamat részesei vagyunk.

A mostani újholdat megpróbálom "képpé formálni", talán úgy jobban érthető az üzenete:

Képzeld el, hogy évek (sőt életek alatt) az elvárások, a körülmények hozzád nem illő sminket, ruhát, parókát aggattak rád. Olyan kellékek is vannak ezek közt, amit te öltöttél magadra csak azért, hogy másoknak megfelelj, hogy magadat elfogadtasd.
Ezek azok az énképek, amit a világ gondol rólad, és amit te is gondolsz magadról, hiszen a tükörbe nézve azt veszed észre, hogy ha akartad, ha nem: a részeddé váltak.

De némelyik már feszít egy ideje. Húzódik, viszket alatta a bőröd, tudod, érzed, hogy ez nem te vagy. Egyre inkább szeretnél önmagaddá válni, kiteljesedni, felszabadulni. Nem is a fizikai világ terhe ül rajtad, hanem az arról alkotott elképzelések, hogy kinek is kellene lenned. Szerepek szülőként, gyerekként, férjként, feleségként, alkalmazottként, főnökként, tanítóként vagy diákként... Némelyikbe belefáradtál, másokat meguntál, a harmadikat talán már ki is nőtted.

Ott állsz, fáradtan, kimerülten vagy reményekkel telve, és egyszer csak esni kezd az eső....
Langyos, nyáresti zápor, ami elől végre nem menekülsz, hanem hagyod, hogy a vízcseppek lemossák rólad a hozzád már nem illő dolgokat. Talán még azt is megengeded magadnak, hogy elsirasd ezt a múltat, az esőben úgysem látszanak a könnycseppek...

Ne ijedj meg, ha először torz lesz minden. Ahogy a festék végigcsorog az arcodon összemázolódik a szépen felépített énkép, az átázott ruha súlya pedig fojtogat. Ám abban a pillanatban, hogy a ruhaujjaddal megtörlöd magadat és kibújsz végre a hordhatatlanná vált göncökből, megkönnyebbülsz majd.

Ott állsz: sallangoktól mentesen. Megtisztulva. Önmagadra ismerve.
Azért hogy egy picit "objektívebben" is lássuk mi történik éppen, pillantsunk a képletre. Nap-Hold a Szűzben, szemben a Halak Neptunusz a holdcsomópont-tengelyre feszítve (ennek köszönhető a gyűrűs napfogyatkozás). Erre ad a Nyilas Szaturnusz-Mars kvadrátot, a Skorpió Lilith, illetve a Bak Plútó oldást.

Nagyon mély (karmikus) szintű megtisztulásra van most lehetőség. Hogy miről is szól pontosan a Szűz felszálló-holdcsomópont, idézzük vissza azt, amikor belépett a jegybe:
"A múlt-takarítás része, hogy megszabaduljunk az évek (életek) óta hurcolt sérelmektől, a panaszkodás, a sajnálat és a bűntudatjátszmák nyújtotta menekülési útvonalaktól.
Helyette mondjuk ki, amit valójában érzünk. Tanuljunk meg nemet mondani arra, amit nem szeretnénk és igent arra, amire teljes szívünkből vágytunk.

Álmainkat "le kell hozni" a hétköznapok szintjére, világos célok meghatározásával, saját értékrend felállításával és főképp az önbizalom fejlesztésével. Hinni kell benne, hogy el is érhetjük ezeket. Aprólékos munkával, önmagunk tökéletesítésével." (A tökéletesség gyakorlata)

Ebben vagyunk most. Ez a folyamat pedig nagy fokú érzékenységgel jár, mind lelki, mind  fizikai szinten. Ám minél előbb merünk kiállni abba a bizonyos (önismeret által megtisztító) esőbe, annál hamarabb találhatjuk meg saját ragyogó fényünket.


Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails