2016. augusztus 1., hétfő

Igaz szavak, igaz tettek

Mars a Nyilas jegyébe lép: 2016.08.02 (19h49p)

"Az én technikám lényege az, hogy elhagyok minden technikát.
Az én technikám az igazmondás."
(Irvin David Yalom)

Ebben az évben, amikor Mars jegyváltásról beszélünk, óhatatlanul is meg kell említenünk a Merkúr kvadrátot. Ugyanis a két planéta feszült fényszögével léptünk be januárban a Skorpióba, majd márciusban a Nyilasba, és most megint így fogunk visszalépni a Nyilasba.

Legutóbbi jegyváltásnál meglehetősen felkavarodott a levegő, a napokban pedig ismét "kvadrát-szezon" veszi kezdetét, így újból számíthatunk külső-belső konfliktusokra.
Márciusban Halak-Nyilas, jelen esetben pedig Szűz-Nyilas 90 fokról beszélhetünk - vagyis a visszájáról tekinthetünk mindarra, amit tavasszal elindítottunk.

A Halak és a Nyilas két nagy idealista: akkor a valóságképzetek ütköztek össze azokkal az eszmékkel, amiket a világ felé képviselünk.
Semmi baj nincs a vágyakkal, az idealisztikus elképzelésekkel, a nagy fellángolásokkal - hiszen ezek azok a tényezők, amik arra sarkalnak bennünket, hogy jobbá tegyük a világot, elérjünk valami elképesztőt vagy megvalósítsunk valami csodálatosat. Lehet ez a hivatásunkban vagy akár egy kapcsolat, felfedezés, utazás, akármi...

De csak akkor lesznek többek üres szavaknál, ha véghez is tudjuk vinni őket. Ezért most a Szűz jegy realitásán keresztül mérhetjük le a valóságtartalmukat. A látszatokból emelt falak előbb-utóbb leomlanak.
Aki hitelesen él, az őszinte önmagával és a világgal. (Hiteles = hit-élés, hitünk szerint élés, Őszinteség = ő szinte olyan, mint az ég - fantasztikus magyar nyelvünk így fejezi ki mindezt.) Az elkövetkezendő időszakban, ha önmagunkhoz szeretnénk közelebb kerülni, akkor alkalmazzuk az igazmondás technikáját.

Már egyre kevésbé elégszünk meg halogatással, ígéretekkel, ködösítéssel - mindegy, hogy ezt másokkal vagy önmagunkkal szemben alkalmazzuk. Csak azok a tettek fognak számítanak, amik összhangban vannak szavainkkal, gondolatainkkal.

Tényleg tiszta lappal lehet most indulni, mivel az adott napon, 22 óra 44 perckor lesz Szaturnusz trigonnal az Oroszlán újholdja. Minél inkább képesek vagyunk szembenézni a valósággal, minél felelősségteljesebben képviseljük önmagunkat és elveinket a világban, annál biztosabb lesz a fejlődés és az előrehaladás.
Húzzuk ki magunkat, emeljük fel a fejünket, szóljunk szívből és főképp éljünk szívből!
Related Posts with Thumbnails