2017. február 17., péntek

Bevésődés

Halak jegyébe lép a Nap: 2017.02.18 (12h32p)

"Minden bölcsesség meg van írva abban a hatalmas könyvben, amely állandóan nyitva áll szemünk előtt – a Világegyetemre gondolok. De csak akkor érthetjük meg, ha megértjük a nyelvet, amelyen gondolatai eljutnak hozzánk, s ha betűit – amelyek vérrel íródtak – mélyen bevéssük a szívünkbe. Ez a könyv a lélek és a szellem könyve."
(Galileo Galilei)

Már megint nagyon elfogult vagyok, ezzel a Halak jegybe lépés képlettel. Egyszerűen le vagyok nyűgözve tőle! Írás helyett csak ízlelgetem, hol ez, hol az a részlete vonz magához. Mitológiai történetek, állócsillagok, tengelyek és planéták között válogatva alig tudom eldönteni, honnan is induljak neki. Olyan ez, mint amikor előttünk van egy tálca finomabbnál ínycsiklandóbb sütemény. Hiába tudjuk, hogy mind a miénk, mégis nehezünkre esik eldönteni, hol is kezdjük az élvezkedést... Bízom benne, hogy a bejegyzés végére ti is átérzitek a csillagállások ínyenc-jellegét, és a nem-asztrológusokat is el fogja bűvöli a hónapban rejlő (spirituális) lehetőségek szépsége.

Illusztrációképpen beszúrok egy fotót, hogy vizualizálni tudjátok, mire gondolok:
Én először a cseresznyét torkoskodnám le a kompozícióról, ezért a képletet is a kevésbé központi eleménél ragadom meg: a Halak 4. fokán álló leszálló-holdcsomópontnál. Ennél a pozíciónál találkozik ugyanis a Vízöntő és a Déli Hal csillagkép.

A lélek végtelen körforgását, halhatatlanságát nem csupán keleti filozófiák karmaelmélete írja le. Ugyanúgy megjelenik az egyiptomi vagy a görög mitológiában, a csillagos ég térképén vagy a tarot lapjain. Újjászületéshez nem kell meghalni, a lélek metamorfózisa, magasabb minőségbe kerülése egy életen belül is végbe mehet. Ez a folyamat zajlik most transzcendentális és hétköznapi síkokon. A hétköznapi a saját bőrünkön érzékeljük az elmúlt fél év körülményein keresztül. Ennek tükrében az is teljesen "normális", ha átmenetileg tetszhalott állapotban leledzünk, vagy ahogy Noémi barátnőm szokta fogalmazni: "nem érezzük a csít." Motiválatlanságunk mögött azonban még szunnyadó, de hamarosan kirobbanni készülő változás ereje feszít bennünket.
Határon vagyunk. Lassan valami véget ér azért, hogy valami új kezdődhessen el.
A csillagállások sosem garantálják, hogy holnaptól kezdve kivétel nélkül az egész emberiségnek sokkal jobb lesz. Nem rajtuk múlik, hogy véghez vigyük a változásokat az életünkben, ők csak biztosítják hozzá a megfelelő energiát.
Az átrendeződés több lépésben történik, előbb megfogan a gondolat - ezen már elvileg túljutottunk. A mostani állomásnál az érzelmi dekódolás történik: a változást beleégetjük az érzelmi mezőbe. Ez a "szívvel-lélekkel akarom" érzése.

Visszatérve a "cseresznyémhez" a sárkányfarok együtt áll a Sadalmelik-kel (α Aquarii), aminek a neve azt jelenti: "a király szerencsecsillaga". Itt történik a múlt átemelés a jövő inkarnációiba. Szerencsések vagyunk, mert mindig a fejlődés legideálisabb feltételei teremtődnek meg számunkra. Ezt nyeli el a Fomalhaut (α Piscis Austrini), vagyis a déli hal szája, amiből megtörténik az újjászületés - gondoljunk csak az elnyelő cet-szimbolikára. A bálna a vizek hatalmát, az egyéni és univerzális regenerációt, az elnyelő sírt is képviseli.

Legyen még egy kis türelmünk kivárni az elindulást. Szükség van erre a nyugodt, békés, szemlélődő időszakra, az érzelmi érlelődésre. Ez nem jelent tétlenséget, épp ellenkezelő: nagyon is aktív belső munkát igényel. Gyakoroljuk mit is akarunk szívvel-lélekkel valóra váltani. Hamarosan ezt a korlátlanságot át kell emelnünk a hétköznapi megvalósulás korlátai közé.

Az, hogy hogyan látjuk életünk "legideálisabb feltételeit" nagyban meghatározza világlátásunkat. A Merkúr a Vízöntő második legfényesebb csillagával (β Aquarii) kerül átfedésbe, ennek a neve Saldalsud, "legszerencsésebb a szerencsések között". Gondolkodásunk most még erőteljesebben meghatározza, mennyire hiszünk magunkban, sorsfordulatainkban, lelkünk fejlődésében. Vagy bekorlátozzuk magunkat ezzel a mondattal: "én ilyen vagyok".

Ez vár ránk a Halak hónapban:

2017. február 18-án, szombaton (12h32p) belép a Nap a Halak jegyébe. Tél és tavasz átmenete, minden szempontból határon vagyunk. Ne engedjük a külső nyomásnak, a sürgetésnek, a hóvirágok, az ibolyák is akkor búnak ki a földből, mikor elérkezik a virágzásuk ideje.

Február 19-én, vasárnap a Padparadsa blog 7 éves lesz! Életem igazán meghatározó éve volt ez, hálás vagyok mindenkinek, aki jelen volt, részt vette ebben. Mint olvasó, inspiráló, tanító, tanuló, útkereső vagy magára találó... Köszönöm!

Február 21-én éjjel (23h05p) áll egzakt együtt a Nap és a leszálló-holdcsomópont. Az itt leírtak tudatosítására kiváló alkalom.

Vasárnap éjjel, 26-án a Merkúr átlép a Halakba (00h08p) tovább mélyíthetjük a fenti meglátásokat, majd napnyugta előtt (15h59p) lesz a Halak újholdja, gyűrűs napfogyatkozással egyetemben. Az égi jelenség hazánkból nem lesz látható, de hatása igen erőteljesen érzékelhető.

Március 1-re esik idén Hamvazószerda, ami a farsangi időszak vége, illetve a húsvét előtti nagyböjt kezdete. Vallási megfontolás nélkül is érdemes ebben a negyven napban (vagy legalább a hátralévő Halak-hónapban) jobban odafigyelni magunkra: fizikai-lelki-szellemi szinten megtisztulni, felfrissülni, elengedni a mérgező mechanizmusokat. Szánjunk egy kis (vagy kicsit több) időt meditációra, jógára, sétára, szaunázásra, tudatosabb táplálkozásra.

Március 2-án, csütörtökön a Nap a Neptunusszal kerül konjunkcióba, ezzel együtt négyes stellium alakul ki a Kosban. Az elhatározások jóval konkrétabban körvonalazódhatnak. Ezzel együtt a cselekvőerő is növekszik.

Március 6-án, hétfőn a Vénusz hátráló mozgásra vált. Jó hosszú idő lesz, mire ismét megindul előre, szinte az egész Kos-hónapból kivonja magát. Párkapcsolatokban stagnálást, visszalépést jelenthet, ciklusa vége felé akár komolyabb feszültségekkel.

Március 10-én, pénteken (01h34p) a Mars is meglassul egy kissé azzal, hogy belép a Bikába. Ami nem is baj, jól jön egy kis célirányosság, megfontoltság, kivitelezőképesség. Kezdjünk el módszeresen az előrehaladást.

Vasárnap, 12-én (15h54p) telihold és az év első tízmilliószoros napja, Chotrol Düchen ünnepe. Erre a napra terveztem egy plusz előadást az elmaradt Vízöntő helyett.

13-án, hétfőn a fürge Merkúr újra jegyet vált (22h08p), belép a Kosba. Felpörgeti a kommunikációt, jobban ki fogunk tudni állni magunkért, kevésbé hagyjuk szó nélkül a minket bántó dolgokat. Kivéve a párkapcsolatokban, ott továbbra is körülményeskedhetünk.

Március 15, szerda, nemzeti ünnep. Évek óta ez a nap kiemelten feszült, most sem lesz másképp. Tartsuk kordában az indulatainkat.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails