2017. március 9., csütörtök

Kis lépések művészete

Bika jegyébe lép a Mars: 2017.03.10 (01h34p)

"Haladj nyugodtan a lárma és sietség közepette,
és emlékezz arra a békére, ami létezhet a csöndben."
(ismeretlen szerző)

A Mars uralmi cserével lép át a Bika jegyébe. Ez azt jelenti, hogy a Bika uralkodója, a Vénusz a Kos jegyében tartózkodik, ami viszont a Mars felségterülete. Ha ez túl "asztrológusul" van, akkor képzeld el, hogy kénytelen vagy a szomszédod lakásában élni néhány hétig, míg ő nálad vendégeskedik.

Nem nagyon szereted az ő otthonát, mert te a nagy és kényelmes fotelekhez vagy szokva, amiben jól esik elücsörögni, olvasgatni, filmet nézni. Nála semmi ilyesmi nincs, futógép és bokszzsák van helyette. A te hűtőd mindig tömve van finomságokkal: tejszínhabbal, eperrel, pezsgővel, míg ő csak müzlit és zabtejet tart.
A holmikhoz nem nyúlhatsz, nem dobhatod ki, nem cserélheted le, mivel ez az állapot csak átmeneti és te sem örülnél, ha ő meg nálad kezdene el rendezkedni. Kelletlenül, de alkalmazkodsz a feltételekhez.

Körülbelül így néz ki az uralmi csere, ám ebben az esetben a sportos, aktív életet élő szomszéd csöppen a számára túl puha életmódba. Ebben a környezetben kell megvalósítania magát. Lassítva, megfontoltan, kiegyensúlyozottan. Élvezve a pillanatokat.

Az égi állások - mint ahogy korábban is írtam már róla - szépen, komótosan mocorognak. Ébredezik a motiváltság, az akarat, a lelkesedés, a cselekvőerő. Itt az idő: indulni kell.
De a konstellációk arra intenek minket, hogy úgy melegítsük be magunkat ezekre az új energiára, mint a nagy téli mínuszokban a dízelautókat. Jelen esetben a téli hőmérséklet saját dermedtségünk, blokkoltságunk. Van, aki már 0 fok körül jár, sőt akadnak olyanok is, akik "üzemi hőmérsékletre" hevültek. Ám a nagy késztetéseknél sem árt a tudatos visszafogottság.
A képlet arra mutat, hogy ha a fenti opciókat figyelembe véve merünk végre lépni, cselekedni, hosszú távra mutató pozitív eredményekre számíthatunk. A Mars és a felszálló-holdcsomópont közti trigon azt jelzi, hogy a valódi életfeladatok megvalósításához kapjuk a legtöbb támogatást. Ezek azok a kapcsolatok, ötletek, elképzelések, amikért teljes erőbedobással képesek leszünk küzdni. Hogyan fogjuk tudni ezeket felismerni, ha esetleg még nem tisztázódott le bennünk?

Hát a kis lépések művészetével. Rohanva és a külső hangokra hallgatva nem lehet életcélt találni. Élvezd a tavasz egyre nagyobb fokozatra kapcsoló sodrását magad körül. Hagyd, hogy átitasson, de belül maradj nyugodt. A nyugalomból szemlélődve a külső mozgás lelassul, kikristályosodik, minden momentum láthatóvá válik. Ezeket keresd.
A bevezető idézet a neten kering, és állítások szerint 1692-ben egy régi baltimore-i templomban találták. Ez elég valószínűtlen, ugyanis a várost 1729-ben alapították. Ráadásul a szöveg sem túl korhű. Minden esetre a névtelen szerző gondolatai nagyon időszerűek. Érdemes elismételgetni őket, főképp akkor, ha elvesztenénk ebben a zúgó-zajló változás-áradatban a biztos talajt a lábunk alól:

Így hangzik a teljes szöveg:
"Haladj nyugodtan a lárma és sietség közepette, és emlékezz arra a békére, ami létezhet a csöndben.
Elidegenedés nélkül, élj úgy, hogy jó kapcsolatod legyen az emberekkel.
Mondd ki finoman és világosan az igazságot; és hallgass meg másokat, még az egyszerű és tudatlan lelkeket is; nekik is megvan a saját történetük.
Ne hasonlítsd magad senkihez; ezzel kockáztatnád, hogy léhává és hivalkodóvá válsz. Mindig vannak nálad nagyobbak is, kisebbek is.
Örvendj a terveidnek, ugyanúgy, mint a teljesítményeidnek.
Törődj a hivatásoddal, még ha mégoly szerény is; ez igazi érték az idők változó virágzásában.
Légy óvatos a veled történtekkel kapcsolatban, hiszen a világ tele van csalásokkal. De ne légy vak, ami a bátorságot és a lelkierőt illeti, mert ez létezik.

Sok ember keresi a nagy ideálokat; és az életben mindenütt meg lehet látni a hősiességet.
Légy önmagad. Különösen ne színleld a barátságot.
Ezenfelül ne légy cinikus a szerelemben, mert az - minden esetleges terméketlenségével és kiábrándulásával együtt is - ugyanolyan örök, mint a fű.
Fogadd szívesen az évek tanulságait, emelt fővel hagyva magad mögött/lemondva a fiatalságodról.

Szilárdítsd meg a lélek azon képességét, hogy megvédhesd magad váratlan szerencsétlenségben. De ne bosszantsd magad agyrémekkel. Sok félelem születik fáradtság és magány miatt.
Egy egészséges fegyelmen túl, légy jó magadhoz.
Te a világmindenség gyermeke vagy, nem kevésbé, mint a fák és a csillagok; jogod van itt lenni.
És függetlenül attól, hogy számodra világos vagy nem, a világmindenség úgy halad a maga útján, ahogy kell.
Találd meg a békét Istennel, bármi legyen az elképzelésed róla, és bármilyen munkáid vagy álmaid legyenek, őrizd meg az élet hangos zűrzavarában a békét a lelkedben.

Minden álnokságával, unalmas gondjaival és összetört álmaival a világ mégis szép.
Figyelj. Törekedj a boldogságra."



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails