2018. szeptember 8., szombat

Hétköznapi illúziók

Újhold a Szűzben: 2018.09.09 (20h02p)

Bevezető gondolat: "Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa." (Salvador Dalí)


Az elmúlt napokban annyi mozgás történt az égen, hogy minden napra jutott volna egy-egy bejegyzés. Ez a szépen, lépcsőzetesen felépített folyamat a holnap esti újholdban éri el a csúcspontját, ezért úgy döntöttem, hogy sok kicsi helyett inkább egyetlen, terjedelmesebb cikkben foglalom össze a planéták üzeneteit.

A sort csütörtökön kezdte a Szűz jegybe átlépő Merkúr. Ez önmagában még nem olyan különleges dolog, hiszen minden évben keresztülhalad a jegyen. Ám a mostani belépés igen izgalmas felállást hozott: egyszerre öt (!) planéta volt uralomban a jegybe lépés idején.

A hangulatért, ösztönös reakcióinkért felelős ↠ Rák Hold, az alapos, precíz, kritikus gondolkodás ura ↠ Szűz Merkúr, az érzelmek és kapcsolatok mutatója ↠ Mérleg Vénusz, a felelősségvállalásra inspiráló ↠ Bak Szaturnusz, illetve a feltétlen hitet képviselő ↠ Halak Neptunusz.

Ennyi "királynak" megfelelni általában roppant fárasztó. Még akkor is, ha nem tudatosítjuk az égi hierarchiát, öntudatlanul mégis reagálunk ezekre.

Attól függően érezhettük jobban vagy rosszabbul magunkat, hogy mindezekhez a belső feltételrendszerek éppen most hogyan viszonyulunk. Voltak, akik az aktív, tevékeny, kiegyensúlyozott, tervező oldalukkal tudtak azonosulni, míg mások vagy ez egyik, vagy a másik meggyengült "uralmuk" kapcsán alaposan ki voltak téve érzelmi, hangulati hullámzásoknak, továbbá az ide-oda cikázó, ön- és közkritikus gondolkodásuknak. Magyarán szólva megállás nélkül agyaltak vagy aggódtak valamin.

Esetleges enerváltságunknak, fáradékonyságunknak további okozója a Nap-Neptunusz oppozíciója, ami pénteken, 7-én tetőzött. Maga a szembenállás egy hosszabb időszak - augusztus utolsó napjaitól egészen szeptember közepéig érezhető -, de a nehezén lassan túl vagyunk.

Ezekben a hetekben intenzíven az illúzióinkkal, önbecsapásainkkal, élethazugságainkkal dolgozhatunk. A Nap, a tudatosság fénye, szembesíthet bennünket azokkal a tényezőkkel, melyekkel folyamatosan önbizalmunkat gyengítjük. Ahol azt érezzük, hogy bizonyos követelményeknek nem vagyunk képesek megfelelni vagy nem vagyunk elég jók. Ezek a valódi alapot nélkülöző, illuzórikus kisebbrendűségi érzések még a cselekvőképességünkben is korlátozhatnak bennünket.

Azokra a helyzetekre gondoljunk, melyekbe a "Nekem úgysem sikerülhet!" felkiáltással bele sem vágunk.

Ide tartoznak továbbá az kellemes, zsongító-bódító álmodozások, amik szintén az akarati szféránkat gyengítik. Nem véletlen, hogy a Neptunusz ugyanúgy jelentheti az alkoholba, drogokba való menekülést, mint ahogy az álomvilágban, spiritualitásban való tévelygéseket is. Külső szerekhez vagy belső ködösítéshez akkor folyamodunk, ha a realitásokat nehéznek és kényelmetlennek találjuk.
Még mindig nincs vége a bennünk különböző kapcsolókat beindító csillagközi folyamatoknak!

Ma reggel a Fekete hold Lilith és a leszálló-holdcsomópont találkozott össze. A két virtuális pont a Föld és a Hold, illetve a Nap és a Hold metszéspontja. Ez a gömbfelületre való láthatatlan kivetülés nagyon mélyen, a láthatatlan szférákban azt erősíti meg, hogy

ha felismertünk a fentebb leírt önbizalomfosztó szituációkat, akkor engedjük el és helyettesítsük be azokat olyan mintákkal, amelyeken keresztül sokkal inkább eredetiek és önmagunk lehetünk.

Holnap délelőtt, az újhold előkészítéseképpen a Vénusz átlép a Skorpióba, így a napokkal ezelőtti uralmi tumultus a hónap végéig háromra csökken és az érzelmi életünk kap egy szenvedélyes löketet.
És végre elérkeztünk a bejegyzés főszereplőjéhez, a vasárnap esti újholdhoz!

Ez az erőteljes konstelláció magába foglalja a fent leírt összes mutatót, kiegészítve az újhold tiszta lapjával. Mindez a hatos házba, a hétköznapokra irányítja a figyelmünket. Ha nagyon egyszerűen meg akarom fogalmazni az üzenetet, akkor ennyi lenne: tedd a dolgod!

Ehhez azonban el kellene engedni bizonyos illúziókat, visszatartó önbecsapásokat, fel kellene ébreszteni a kreativitásunkat és felvállalni végre a cselekvőerőnket.

A Szűz jegybe lépéssel kialakult föld elemű királytrigont most a Nap helyett a Merkúr alkotja a Bak Szaturnusszal és a Bika Uránusszal. Ez talán még kedvezőbb felállás, mert a gondolkodásunk megváltoztatásával tisztázhatjuk az értékrendünket, fontossági sorrendet állíthatunk fel és felelősséggel részt vehetünk életünk alakításában.

Hosszú alapos körültekintéssel, előkészítéssel jöhetnek a hirtelen változások - de ez a legkiválóbb időszak arra, hogy megtegyük a kezdeti lépéseket.
Azzal, hogy mindenek előtt rendet teszünk a fejünkben!


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails