2019. február 18., hétfő

Az óceán ritmusa

Halak jegyébe lép a Nap: 2019.02.19 (00h04p), telihold és tízmilliószoros nap (16h54p)

Bevezető gondolat: "A 'lakni a testet' annyit jelent, hogy belülről érzed a testedet, érzed az életet benne, és ily` módon rájössz, hogy fölötte állsz a külső formának. Ám mindez csak a kezdete annak a belső utazásodnak, amely egyre mélyebbre visz a hatalmas nyugalom, a csönd és a béke birodalmába, ami egyúttal az órási erő és a vibráló élet tere is." (Eckhart Tolle)

♓☉ ☍☽

A Halak hónap ritmusa épp olyan kiszámíthatatlanul hullámzó, mint az óceán. Lesznek nagyon erőteljes, sodró áramlatok, azokat pedig szélcsendes időszakok váltják.

Már maga a jegybe lépés is eseménydúsan kavargó: éjfél után pár perccel lép át a Nap a Halakba és napnyugtakor teljesedik ki a telihold. Ráadásul ez a holdújévet követő 15. nap, ami a buddhisták a "vajmécsesek ünnepének" neveznek. A Chotrul Düchen Buddha csodatévő cselekedeteiről emlékezik meg.

A csoda lehet valódi mirákulum: olyasmi, ami megváltoztatja az életünket. Buddha vagy Jézus csodatételeire azért volt szükség, hogy megerősítse az emberekben a hitet. De léteznek csillámló káprázatok is, amik fényüket vesztve csak ürességet hagynak maguk után. Hogy az utunk során valódi csodáknak vagyunk-e szemtanúi vagy az illúziók áldozatává válunk, talán csak idővel derül ki. Bár én hiszem, hogy csak az egó az, ami becsapható.

A szív mindvégig tudja a különbséget.

A hónap "csodatevője" és egyben ura, a Neptunusz. Valahogy minden konstellációban most kiemelt szerephez jut. Így talán ennek a hónapnak nem is lesz más feladata: mint szívből hinni!

A jegybe lépés pillanatában a Neptunusz együtt áll a Merkúrral, ami lehet az említett ész és szív viszálya, de a Szaturnusz-Vénusz-Plútó együttállástól remek támogatást kap. A Jupitertől viszont ütközést.

Mindez azt jelenti, hogy ha többé-kevésbé a saját középpontunkban, a jelenben vagyunk, akkor képesek leszünk különbséget tenni a tiszta intuíció és az "azt akarom, hogy így legyen, tehát ez a megérzésem" képzetei között. A Jupiter kvadrát is ehhez ad hozzá, hajlamosak lehetünk félrevezetni, becsapni magunkat.

Legyünk éberek.

Mert bár a szívre írtam, hogy igazat súg, még nem biztos, hogy minden esetben ő szólal meg bennünk. A középpontból fakadó hit nem érzelgősség, inkább lézerfényű, ítéletmentes tudatosság.
Ez már a kora esti telihold képlete. A Nap lenyugszik, a Hold felkel, előbbit a Neptunusz, utóbbit a vele együtt álló Merkúr uralja. Vagyis még egyértelműbbé teszi az előző bekezdésben leírt tartalmakat.

A tudat engedelmes: befogadó és megadó - míg a tudatalatti egészségesen kritikus.

A nap és a hónap varázsereje is ebben rejlik. Hihetetlen, elképesztő változások mocorognak a mélyben, arra várnak, hogy a tavasszal a felszínre robbanjanak. A magvakra éppúgy ügyelni kell, mint a gondozásukra. A szárba szökkenés már az ő dolguk...

A Halak hónap legfontosabb mozzanatai

02.19, kedd: fejes a mélybe

Általában a Halak hónap olyan, mint egy tengerparti nyaralás. Lassan evickélős. Most azonban belevetjük magunkat Neptunusz birodalmába és a csobbanással felkavarjuk a felszín alatti területeket is. Az örvény hatására felbukkanhatnak álomképek, megérzések, de szőnyeg alá söpört hazugságok, félrevezetések is.

03.01, péntek: felpezsdítő merítkezés

A Vénusz átlép a Vízöntő jegyébe (17h46p), felszabadul végre a Szaturnusz és a Plútó kissé kellemetlen nyomasztása alól. Itt rögtön megbizserget bennünket, a párkapcsolatokra lesz erőteljes hatással.

03.05, kedd: visszaforduló áramlat

A Halak jegy legutolsó fokán megáll és egy időre retrográd mozgásra vált a Merkúr (19h19p). Általában hátráltató hatással bír, de most inkább örülünk neki, hogy még egy kicsit marad a józanság ellenpólusát képviselni.

03.06, szerda: óriáshullám

Az év második legjelentősebb jegyváltása a Kos Kheirón után a Bika Uránusz (09h29p). Míg előbbi a teliholddal, utóbbi egy újholddal (17h04p) lép át. Ez a momentum hozzájárul a most zajló változásokhoz.

03.07, csütörtök: világítótorony

A Bika Uránusz jelenségéről fog szólni a következő előadás (17h30p) a Makadám Klubban.

03.18, hétfő: kikötő

Végül a Szaturnusz-Plútó-leszálló holdcsomópont együttállás lesz a hónap záróakkordja, ami egy meglehetősen hosszú távú hatás, egészen november elejéig számolhatunk vele.



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails