2019. február 4., hétfő

Eleven erő

Ezzel az újholddal indul a Föld Disznó éve: 2019.02.04 (22h04p)

Bevezető gondolat: "Egészen más, ha valaki tanításával hat, vagy eleven erővel, a növekedés erejével. A bodhiszattva egészen addig tanítómester, míg buddha nem lesz belőle, attól kezdve viszont eleven erő, valamilyen vonatkozásban szervező, életet adó erővel hat." (Rudolf Steiner)

♒☉☽

Nem tudom, a kínai asztrológia miképp tesz különbséget az ugyanolyan energiájú évek között. Gondolom, ők is figyelembe veszik, hogy épp melyik óra melyik percével indul az új év és máris másként fest a 1959-es és az idei Yin Föld Disznó éve.

Hatvan évvel ezelőtt ezek a fontosabb események történetek:
- Fidel Castro lett Kuba újdonsült miniszterelnöke. Furcsa véletlen, hogy néhány évvel később épp a Disznó-öbölnél próbálták megdönteni a Castro-rezsimet.
- Ebben az évben debütált Barbie. Bár a megítélése a mai napig ellentmondásos, az biztos, hogy felnőtt megjelenésével és ambiciózus szerepével úttörőnek számított a játékpiacon.
- Fegyveres felkelés tört ki Tibetben, amit a kínaiak kegyetlenül levertek. A dalai láma elmenekült és azóta is emigrációban él. Tendzin Gyaco egyébként szintén a Disznó évében látta meg a napvilágot, 1935-ben.
- Hawaii csatlakozott az Amerikai Egyesült Államokhoz. Bár a szigeten csak betelepített és nem őshonos disznók élnek, mégis Kamapuaʻa népszerű disznóisten a hawaii mitológiában.
- Ebben az évben született Mark Baker a Peppa malac egyik alkotója.

Bár ez csupán néhány kiragadott momentum, az biztos, hogy mozgalmas és változatos időszakot jelölt az előző Föld Disznó-ciklus.
Ha a nyugati asztrológia eszközével hasonlítjuk össze, meglepő összefüggéseket láthatunk.
Legszembetűnőbb talán a Szaturnusz és a Plútó kapcsolata. 60 évvel ezelőtt is Bak Szaturnusz volt, de a mostani együttállás helyett trigonnal kapcsolódtak egymáshoz. Mindkettő a szilárd struktúrák tartós, átfogó változását vetíti előre, de a különbség a HOGYAN-ban van. Míg korábban lassú előkészítéseken mentek keresztül a megvalósuló tapasztalatok - lásd a fentebb felsorolt események is akár évek alatt érlelődtek -, most jóval kevesebb idő lesz tologatni az elkerülhetetlent.

A következmények azonnal láthatóvá válnak!
Ráadásul föld-elemben fizikai szinten.

A változtatásokhoz azonban kellő támogatást is kapunk. Míg az első képletben a Mars és az Uránusz is egy szembenállásban feszengett, most összefognak a Kos energikus égisze alatt. Erre mutat továbbá a két tengelykereszt közti különbség is: 59-ben változó, 2019-ben kardinális a kereszt.

Ami arra utal, hogy minden belső eszköz és erőforrás a rendelkezésünkre áll, hogy mi magunk irányítsuk a változásokat.

Az előző időszakban könnyebb volt sodródni az áramlatokkal, de most kezdeményezőerőre van szükség. Ne várjunk a kívülről jövő hatásokra, törjünk az élre életünk irányításában.

A középpontba kerülés alapfeltétele az idei évnek. Nem arra kell törekedni, hogy mi legyünk a leghangosabban a céges bulin vagy a mi fényképeinket kedveljék a legtöbben. Anélkül, hogy a saját centrumunkat megteremtenénk, nem tudunk valódi közösségeket építeni.

Pedig az együttműködéshez adottak a feltételek. Akár párkapcsolatot, akár közös tervet szeretnénk létrehívni, azt csak magunkhoz tudjuk hozzárendezni. Ha megvan bennünk az "eleven erő", a megfelelő társak is ránk találnak.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails