2019. július 1., hétfő

A lélek ereje

Újhold a Rák jegyében: 2019.07.02. (21h17p)

Bevezető gondolat: "Csak amikor nem félünk többé, akkor kezdünk el igazán élni." (Dorothy Thompson)

☉☽

Az elkövetkező két hét - újholdtól teliholdig tartó szakasza - megint csodás energetikai lehetőségeket tartogat. Az égi konstellációk sosem határozzák meg, hogy mi fog velünk történni - jön a herceg fehér lovon, megszívat minket a főnök, netán nyerünk a kaparós sorsjegyen - univerzális viszonylatban a dolgok nem ilyen jellegű konkrétumokban képeződnek le.

Inkább olyan ez, mint egy folyamatosan változó alternatívacsomag, ami megmutatja, hogy egy adott időszakban hogyan tudunk a lehető leghatékonyabban együttműködni a világgal és önmagunkkal. Egy tóhoz érve csak annyi a bizonyos, hogy a part szélére érkeztünk. A döntés mindig a miénk: átúszhatunk, megkerülhetjük vagy építhetünk egy tutajt, hogy átevezzünk rajta. De maradhatunk akár  ezen az oldalon is.

A bejegyzések kapcsán aktuálisan ezt igyekszem megválaszolni: mire figyeljünk, milyen energetikai jelenségek közt kell épp helyt állnunk.

Az év felénél járunk: a nyári napforduló egyfajta átmozdító csúcspont, innen a nappalok fokozatosan rövidebbek lesznek. Az idei évünk talán legfontosabb csillagüzenete - a Szaturnusz-Plútó-leszálló holdcsomópont együttállása is - egy hasonló zenithez érkezett: ez teljesedik ki a nap- és holdfogyatkozás ölelésében.

Elképesztően intenzív változás zajlik. Nem csak a sarkvidéki jégtáblák recsegnek-ropognak, hanem a korábbi életműködéseink is. A Bak-fókuszponton keresztül egyre inkább elkerülhetetlen, hogy észrevegyük felelősségünket sorsunk alakulásában. Egyre kevésbé mutogathatunk másra: fel kell ismernünk, hogy egyéni és kollektív szinten is rengeteg múlik rajtunk.

Gondolkodásunkkal, szavainkkal és tetteinkkel is hatással vagyunk a világra. Már nem csak a spirituális tanítások igazolják ezt, de a tudomány is keresi erre a bizonyítékokat.
A holdcsomópont-tengely üzenete ez: vállaljuk a felelősséget azért, ahová a szívünk húz. A bűntudattal szemben épp ezt a fajta érzelmi felelősségvállalást találjuk. Éljük meg azt, amit érzünk és tartsuk tiszteletben ezeket az emocionális reakciókat. Ne bíráljuk folyton magunkat! Ne legyünk már önmagunkkal is olyan távolságtartóak!

Ha ez megvan, jöhet az újrakapcsolódás. Ezek után nyílt szívvel tudjuk fogadni a másoktól érkező figyelmességet és gondoskodást. Sőt, belső érzelmi forrásunkhoz csatlakozva, elvárások nélkül tudunk táplálni másokat.
(Teljes cikk: Érzelmi határok, határtalan érzelmek)

Most a Bak jegyet uraló Szaturnusz és a Rák jegy felett diszponáló Hold is uralomban vannak, ráadásul a tengelyhez kapcsolódnak.

Nem kell tennünk mást, mint figyelni magunkban az érzelmi folyamatokat.

Vegyük észre a félelmeinket - a Szaturnusz-Plútó épp ezekre mutat rá. Félünk dönteni, félünk kiállni magunkért, munkahelyet váltani, kilépni egy rosszul működő kapcsolatból, félünk őszintének lenni, mert félünk, hogy akkor kevésbé fognak szeretni és a többi... Pedig "csak amikor nem félünk többé, akkor kezdünk el igazán élni." Ebben rejlik a lélek ereje.

Csillagászati tudnivalók a napfogyatkozásról:

A keddi napfogyatkozás csak a déli féltekén élők számára nyújt látványosságot. "Több mint négy perces teljes napfogyatkozásban lehet része azon szerencséseknek, akik Chile és Argentína egy vékony sávjában tartózkodnak. Részleges napfogyatkozást láthatnak a Csendes-óceán déli részén tartózkodók, Közép-Amerika legdélebbi részének lakói, valamint Dél-Amerika lakosságának nagy része." (Teljes cikk: ITT) A 16-án esedékes holdfogyatkozással viszont itt északon járunk jól.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails