2019. július 3., szerda

Engedd ki!

Mars az Oroszlán jegyében: 2019.07.02 (01h20p)

Bevezető gondolat: "Halld üvöltésem" (George R. R. Martin: A tűz és jég dala - A Lannister-ház jelmondata)


A nagy meleg kissé megnehezítette az írást (nem fogott rendesen az agyam), így a Mars jegyváltásának leírása csúszott egy picikét. Cserébe jó másfél hónapon keresztül tapasztalhatjuk ezt az erős energiát - így mondhatjuk: nem maradtunk le semmiről.

A napfogyatkozást megelőzően a Mars már átlépett az Oroszlán jegyébe. A tüzes planéta ebben a tüzes jegyben magabiztosan fejti ki hatását, ráadásul még a Merkúr együttállástól és az Uránusz kvadráttól kap egy jó adag felszító levegőt.

Tűz és levegő lehet egymást tápláló páros, de ha elharapódznak az indulatok, akkor bizony megállíthatatlan futótűzzé nőheti ki magát. Az energiák hétköznapi leképeződése is ehhez hasonló: hektikusságra, erőteljes megnyilvánulásokra, impulzivitásra számíthatunk.

A cím és a mottó a lényeget tükrözi:

Engedjük ki a hangunkat!

Ha hajlamosak vagyunk kerülni a konfrontációkat, ha bátortalanul állunk ki a saját érdekeink mellett, akkor ez az időszak kedvező lehetőségeket nyújt arra, hogy változtassunk ezen.

Ebben az intenzív másfél hónapban egyébként is nehéz lesz elkerülni a felszólalást önmagunk mellett. Jóval szenvedélyesebbé, vehemensebbé válhatunk és egyre feszítőbbnek érezhetjük azokat a helyzeteket, ahol nem tudjuk megfelelően képviselni magunkat.
Az Uránusz kvadrát az "olaj a tűzre". Régóta húzott-halasztott beszélgetések heves viták formájában csapódhatnak le.

Ha nem vagyunk tudatosan jelen, akkor bizony sok konfliktushelyzetbe belebonyolódhatunk. Teljesen más lesz az ilyen szituációk lecsengése és jövőre gyakorolt hatása, ha figyeljük magunkat és az elragadtatott érzelmek helyett belső tengelyünkre - a felelősségvállalásra támaszkodva adunk hangot érdekeinknek.

Akkor nincs szükség üvöltésre, ordibálásra, idegeskedésre, mert magunkkal összhangban cselekszünk.

És ezzel együtt vállaljuk a következményeket.

Lehet, hogy másoknak nem fog tetszeni az, hogy kiállunk magunkért. Főképp ha korábban teljesen másképp "működtünk". Ha nem tettük szóvá a munkahelyünkön, hogy a kollégák helyett is mi dolgozunk, ha otthon, mint egy robot takarítottunk a családunk minden egyes tagja után vagy eltűrtük, hogy a szüleink, barátaink "de hát én csak segíteni akarok!" felkiáltással folyamatosan kritizáljanak bennünket.

Abban a pillanatban ha megváltozik a viselkedésünk, a régi, jól bevált játszmák érvényüket vesztik.

Előfordulhat, hogy bizonytalanná válunk, bűntudatunk keletkezik, mert már nem vállaljuk tovább a plusz munkát vagy a megaláztatást. De minél többet gyakoroljuk az érdekeinkkel megegyező őszinte kommunikációt idővel az is éppolyan rutinná válik, mint a korábbi bizonytalankodásunk.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails