2019. július 9., kedd

Az idő csapdája

Nap-Szaturnusz szembenállás: 2019.07.09 (18h08p)

Bevezető gondolat: "Folyton csak keresünk és az lesz a keresés vége, hogy megérkezünk oda, ahonnan elindultunk, és most először ismerni fogjuk a helyet." (T.S. Eliot)

☉♄

Ez az év a múlttal való szembenézést nagyon izgalmas és váratlan "csomagolásokban" tárja elénk. Akár tudatosítjuk, akár nem: a viselkedésünkben, az élethelyzeteinkben a karma nyomaira bukkanhatunk.

A karma szó hallatán leginkább valami borzongató misztikum jut az eszünkbe - előző életben elkövetett bűnök, filmvászonra kívánkozó szerelmi történetek - pedig ennél jóval egyszerűbb dologról van szó.

"A karma minden jelenség, ami a térben és időben megjelenik, az átélő szempontjából pedig a kibillentség állapota"

- fogalmazza meg pontosan és érthetően Cser Zoltán.

Maga az asztrológiai képlet is karma - hiszen megfelel a fent leírtaknak. A születésünk pillanatában a tér és idő csapdájába esünk - ezt rögzíti egy radix horoszkóp. Ezen belül a személyiségünk szétszórt tényezőivel - énkép / Nap, tudatalatti érzelmek  / Hold, gondolatok / Merkúr, korlátok / Szaturnusz és a többi - azonosítjuk magunkat. (Judit kedvéért megemlítem a ma elhangzott poént: a karmaasztrológia fogalma ugyanolyan szóismétlés, mint a baconszalonna.)

A horoszkóp közepén lévő üres kör reprezentálja a tudatosság egységét, ahová eljutva már nem különböző szűrőkön keresztül identifikáljuk önmagunkat, hanem eggyé válunk a világmindenséggel.

A Szaturnusz-Plútó-leszálló holdcsomópont együttállás épp a karmára - a kibillentségünk állapotára világít rá. Ennek köszönhető, hogy egyre többen érezzük azt az ösztönzést, hogy valamilyen módon közelebb kerüljünk a saját tengelyünk, belső békénk állapotához. Lehet ennek módszere a jóga, a meditáció, valódi önismereti utak keresése.

Sok esetben azonban nem hallhatunk erre az intuitív hangocskára, ilyenkor az egyre sűrűsödő külső jelek, elakadások lökdösnek bennünket ebbe az irányba.
A Nap a Rák jegyén halad keresztül, így szép sorban "bevilágítja" a szemben lévő konstellációt. Ma a Szaturnusszal és a leszálló-holdcsomóponttal, vasárnap a Plútóval kerül szembe.

A most zajló folyamatokkal a leghatékonyabb akkor tudunk együttműködni, ha minél kevesebb ellenállást tanúsítunk. Ha hárítás és ellenállás nélkül - vagyis a lehető legnagyobb elfogadással - tudunk a velünk történő eseményekre pillantani.

"Csak" legyünk jelen...

Ami miatt ezt most még nehezebbnek érezhetjük, azok pont a Szaturnusz-Plútó energia velejárói: a megmagyarázhatatlan, beazonosíthatatlan félelmek. Létszorongások. Amik akarva-akaratlan behúzhatnak bennünket. Ennek se álljunk ellen. Sokkal hamarabb kiszabadulhatunk belőle, ha az érzéseket nem elfojtani akarjuk, hanem csak megfigyeljük őket.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails