2019. december 31., kedd

2020 a felébredés éve 1. rész

2020-as év bevezető

Bevezető gondolat: "Nem számokban élem az életemet, hanem egyetlen, szüntelenül lüktető folyamatban. Nem évekre oszlik az időm, hanem hullámhegyekre s völgyekre. Egyetlen folyamatos áramlatban élek, nem is nézem a naptárt, csakis azt, ami bennem zajlik, és ezért én nem "visszanézek", ha látni akarom a múltamat, mert ami fontos, itt van, velem." (Müller Péter)

2020

Bár az idő egyetlen, valódi fogalma az örökkévalóság, az emberi tudatnak nem csak térben, de időben is szüksége van mérföldkövekre és viszonyítási pontokra.

Nem véletlen, hogy az "ÚT" fogalma fejezi ki legjobban a létezést. Vannak állomások, ahol megállhatunk. Ezek a tartózkodási pontok azok, ahonnan körbepillanthatunk a már megtett útra és az előttünk állóra - az út azonban végig ugyanaz marad.

Mérföldkövek az életünk kiemelt eseményei: születésnapok, házasságkötések, költözések, gyermek születések, halálesetek, válások, új évek - vagy akár a felébredés pillanata.

Az élet folyamata tőlünk független, nem veszik figyelembe a naptár változását, a lelkiállapotunkat, azt sem, hogy éppen hol tartunk az életben. De nekünk lehetőségünk van felismerni ezeket az áramlatokat és ha már felismertük őket, akár együtt is működhetünk velük.

Ha pedig együttműködünk, azt vesszük észre, hogy az út könnyebb lesz, a táj napsütésesebb, a haladás természetesebb.

Az új évtized új energiákat hoz - ahogy írtam, nem egyik pillanatról a másikra - de napról napra, hétről hétre érezhetőbben.

Gyakorlatilag az energetikai közeg lesz másmilyen. Képzeljük el, hogy az utunk eddig egy aszfaltcsík volt. Megtanultunk rajta járni, lépkedni, futni. Most azonban a lábunk alatt megváltozik a talaj és a vízben találjuk magunkat. Ha a jól bevált haladási módokkal kísérletezünk: járunk, lépkedünk vagy futunk - nem jutunk messzire.

Gondoljunk csak bele, milyen nehézkes és fárasztó deréki érő vízben gyalogolni. Még mélyebben pedig egyenesen lehetetlen. De amint úszni kezdünk kecsesen és könnyedén szeljük a habokat, sőt akár széttárt karokkal fel is feküdhetünk a vízre és élvezhetjük az égbolt látványát. Vagy úszó szemüvegben lemerülhetünk gyönyörködni a halakban, tengeri csillagokban.

Ez a haladás nem a fizikai testünket, hanem a tudatunkat érinti.

Ha továbbra is a megszokott észlelési és tájékozódási módszerekkel akarunk haladni, nagyon nehézkessé válunk. Ha ugyanúgy reagálunk a kapcsolatainkban, a kihívásokra vagy akár csak önmagunk felé: megrekedünk, elfáradunk és a világot egy nyomasztó, gátló helynek fogjuk érzékelni.

Ha viszont hagyjuk, hogy az új perspektívák alakítsák a hitrendszerünket, a gondolkodásunkat, a látásmódunkat: akkor együtt úszhatunk az élet áramlatával.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails