2019. december 23., hétfő

Mind-én vagyok

Bak jegyébe lép a Nap: 2019.12.22 (05h20p)

Bevezető gondolat:
- Átváltoztam, mint soha még.
Egyszerűen: az lettem, ami voltam.
Önmagammá alakultam. Most
már vagyok, mert tudom:
lenni, nem hasonlítani akarok.
(Sziveri János)


Idén a téli napforduló egybe esett advent utolsó, aranyvasárnapjával. Az ebben rejlő szép szimbolika előre vetíti az előttünk álló téli negyedév legfontosabb üzenetét. Miközben odakint a legmélyebb a sötét, addig a szobánkban és lehetőleg a szívünkben is az összes gyertya lángja felragyog.

Figyelmünk a kintről a bentre, a végesről a végtelenre irányul.

A sötétség az isteni világrend előtti káosz, bizonytalanság, az ismeretlen, míg a fény az isteni kinyilatkoztatás, a kozmikus teremtés, a tudás, az élet, az üdvösség, a boldogság, az igazság, a hit, a megvilágosodás jelképe.

A kinti világ felett nincs hatalmunk: nem változtathatjuk meg az önkényeskedő főnökünk, a zsémbes anyósunk, a hangoskodó szomszédunk, az undok postáskisasszony viselkedését, nem szüntethetjük meg a közlekedési dugókat, a karácsonyi bevásárlási őrületet, a kormányt, az iskolarendszert, a környezetszennyezést.

Az egyetlen biztos pontot önmagunk fényében találjuk.

Míg a "kint lévőt" próbáljuk megszerelni, átalakítani, addig semmi sem fog változni. Oszthatjuk a jó tanácsokat arról, mit hogyan kellene csinálni (face to face), kioktathatunk, kommentelhetünk (fész to fész), megmondhatjuk, de ezzel csak a sötétségben tapogatózunk. Előbb odabent gyertyalángot kell gyújtani, majd ezt a fényt továbbadni, kiterjeszteni.
Az idei asztrológiai év vége (2020 márciusáig) sok szempontból végleges lezárás lesz. A Szaturnusz-Plútó megtette a dolgát, előkészített bennünket a tudati küszöbátlépésre. Jövőre egyre szélesebb körben, magasabb perspektívából kellene szemlélni a világot.

Ítélet és ítélkezés-mentesen. Felelősségteljesen, Koncentráltan.

Ha ez megvan, azt is megláthatjuk, hogy minden, ami körülöttem van, része a világomnak. Lényemmel, belső állapotommal, elégedettségemmel vagy félelmeimmel: hatok. Mind én vagyok. Minden vagyok.

A Bak hónap mérföldkövei

2019.12.26., csütörtök: újhold, gyűrűs napfogyatkozás

Az idei karácsonyt egy izgalmas égi jelenséggel is megfűszerezzük. Hajnalban (06h14p) nálunk nem láthatóan, de érezhetően egy gyűrűs napfogyatkozással kísért újhold lesz. Csodálatos megújító energiák segítik a fentebb leírt folyamatokat.

2019.12.27., péntek: Nap-Jupiter együttállás

Tulajdonképpen az előző nap egy kissé más szempontból tetőzik. A Nap és a Jupiter együttállása itt éri el a csúcspontját (19h26p). Megerősíthetjük, tudatosíthatjuk magunkban a Bak Jupiter üzenetét. (Megvalósulás)

2019.12.29., vasárnap: Bak Merkúr

Ezzel az átlépéssel (05h55p) öt planéta és egy leszálló-holdcsomópont lesz a Bak jegyében. Gondolkodásunkban nagyon izgalmas módon bontakoznak ki a távlatok: azzal, hogy egyre jobban letisztítjuk, leszűkítjük a lehetőségeket.

2019.12.30., hétfő: Nap-holdcsomópont-tengely együttállás

Az aktiválódások folytatódnak, mivel a Nap - a tudat - sorra "lepacsizik" a többi Bakban tartózkodó égi jelenséggel. Ennek köszönhetően az e havi "feladat" szépen, fokozatosan beépíthető az életünkbe. Méltón zárhatjuk a 2019-es évet, hogy még méltóbb 2020-as évet nyithassunk magunk előtt.

2020.01.03., péntek: Nyilas Mars

Az év eleje a Mars jegyváltásával (10h38p) kap egy kis lendületet, bár ez a cselekvőerő akkor tud igazán hatékonyan megnyilvánulni, ha a korábbi állomások gyakorlatait elvégeztük. Különben hozhat fellángolást, lelkesedést, ami hamar ellobban.

2020.01.10., péntek: telihold, félárnyékos holdfogyatkozás

A jövő év első teliholdja (20h22p) egy félárnyékos holdfogyatkozás lesz, ami Magyarország területéről is láthatóvá válik. Ezek az energiák még nagyban segítenek bennünket az összerendeződésben. Ha a szilveszteri buli miatt megcsúsztunk kissé a konkrét újévi fogadalmakkal, itt a lehetőség megfogalmazni magunkban, milyen céljaink vannak.

2020.01.11., szombat: direkt Uránusz

Az évnek az a szakasza következik, mikor minden planéta előre halad. Ez általában nagyban segíti a mi előrehaladásunkat is. Ha még nincs lehetőség fizikailag lépni, fejben már megtehetjük.

2020.01.12., vasárnap: Szaturnusz-Plútó együttállás

Az év egyik legfantasztikusabb konstellációja a Szaturnusz-Plútó egy évnyi együttállásának a kiteljesedése (17h56p) Felejtés vagy emlékezés. Átváltozunk ez alatt az idő alatt? Önmagunkká alakultunk? Fontos kérdések. A válasz: még fontosabb.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails