2019. december 2., hétfő

Megvalósulás

Bak jegyébe lép a Jupiter: 2019.12.02 (19h21p)

Bevezető gondolat: "Nem hébe-hóba spirituális tapasztalatokat tevő anyagi lények vagyunk, hanem spirituális lények, akiknek módjukban áll az eszméket addig sűríteni, míg anyagi formát nem öltenek." (Clemens Kuby)


Bevallom, a Jupiterrel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Bár a klasszikus asztrológia fortuna majornak, vagyis a nagy szerencse planétájának nevezi, mégis a benne rejlő lehetőségekhez nem olyan könnyű hozzáférni.

A Jupiter számtalan fantasztikus adománnyal kecsegtet: hit, optimizmus, az élet értelmének keresése, növekedés, jólét, bőség, kiteljesedés. A másik sorsbolygó, a Szaturnusz már kevésbé vonzó dolgokat kínál: következetesség, felelősségvállalás, lelkiismeret, a félelmekkel való szembenézés, a korlátaink felismerése.

Talán épp itt van a mai spirituális hozzáállásnak is a csapdája: a Jupiter ajándékait a Szaturnusz beavatásai nélkül akarjuk megszerezni.

Az elmúlt egy évben a Jupiter a Nyilas jegyében járt - uralomban volt - vagyis a lehető legjobb oldalát mutatta. Sok évnyi bizonytalanság, pesszimizmus, talán kilátástalanság után most felcsillanhatott bennünk "valami".

Ez a valami lehetett már egy konkrét pozitív fordulat, de a legtöbb esetben még nem öltött testet mindaz, amit elképzeltünk magunknak. A Nyilasban még nem ez volt a dolga.

Csak a bizonyosságunkat, a hitünket kellett újraéleszteni.

A Jupiterrel párhuzamosan a szintén uralkodó Szaturnusz is tette a dolgát: a Plútóval és a leszálló holdcsomóponttal karöltve igyekezett rendet rakni bennünk - és legfőképpen a hozott családi mintáinkban.
A Jupiter ma átlép a Bakba, ahol szintén hagyományos értelemben a legkényelmetlenebbül érzi magát - esésben van. Mégis az égi dinamikák tekintetében éppen itt lesznek remek lehetőségek a megvalósulásra.

Nyilasban a Jupiter szerteágazó, túllelkesedő, ide-oda kapkodó, a Bakban viszont

letisztulnak, egyértelművé válnak a dolgok.

Fodor Ákos ZENzáció-ja jut eszembe: Nézd: testet ad a szélnek a hó!

Lehet, hogy beszűkülnek a lehetőségeink - viszont ami lesz, az felismerhetővé, kézzel foghatóvá válik.

A Szaturnusz maga alá rendeli a Jupitert, így az elmúlt időszakunk vizsgázik. Clemens Kuby filmrendező tökéletesen összefoglalta ennek az esszenciáját: "Nem hébe-hóba spirituális tapasztalatokat tevő anyagi lények vagyunk, hanem spirituális lények, akiknek módjukban áll az eszméket addig sűríteni, míg anyagi formát nem öltenek."

Vajon képesek vagyunk túllépni önmagunkon és felismerni ezt az örök érvényű igazságot? Tudunk-e szerint élni? Ha igen, akkor az eszméinket anyaggá sűríthetjük: alakíthatjuk a saját valóságunkat. Felelősséggel, lelkiismeretesen, valódi értékeinket megőrizve.

Idővonal: a Bak Jupiter útja

Minden, ami jön!

Jupiter-Uránusz trigon
időszak: 2019. december 2. - 2020. január 9.

Ebben a bő egy hónapban minden ötletet, gondolatot, tervet érdemes lejegyeznünk. Akár a vágyainkat, elképzeléseinket is megfogalmazhatjuk, papírra vethetjük. Próbáljunk meg írásban minél konkrétabbak, körülhatároltabbak lenni.

2020

Merkúr-Jupiter-Nap és leszálló együttállással indul az év,

aminek az az üzenete: legyünk tisztában azzal, mit akarunk és ehhez mérjük fel a rendelkezésre álló erőforrásaink. Nagy koncentráltságot és fókuszáltságot igényel tőlünk a 2020-as év, így a legjobb, ha már az évváltás küszöbén is ezzel a tudattal lépünk át. Erősítsük meg a felelősség értékét, fektessünk le magunknak tiszta határokat. Lássunk mindent magasabb perspektívákból, ítélkezés helyett törekedjünk a megértésre. Legyünk tudatosak és strukturáltak, ezzel tudjuk megnyitni a lehetőségeink tárházát.

Csak hinni

Jupiter-Neptunusz szextil
időszakok: január 23-tól március 30-ig, illetve június 12-től november 15-ig

Miközben racionalitásról, józanságról és megfontoltságról beszélünk, ezekben az időszakokban a hit szerepe óriásira nő. Érdemes hallgatni a megérzéseinkre, bízni abban, hogy a dolgok a lehető legjobban alakulnak. De ez nem egyenlő a tétlen várakozással!

Mélyreható változások

Jupiter-Plútó együttállás
időszak: február 16-tól december 23-ig (csúcspontok: április 05., június 30., november 12.)

Jupiter sorra kapcsolódik a transzperszonális égitestekkel, így a Plútót sem hagyja ki. Ebben az együttállásban hatalmas energia van: igazi lelki-szellemi megújító-gyógyító erő. De csak akkor élvezhetjük ennek áldásos hatását, ha a bevezetőben felsorolt szaturnikus értékrendek szerint élünk.

Érdemeink szerint

Jupiter együttállás Szaturnusz
időszakok: március 8-tól augusztus 9-ig, majd szeptember 17-től végig, amíg a Bak jegyén halad keresztül. Ez a konstelláció a csúcspontját már a Vízöntőben éri el, december 21-én, tulajdonképpen a két planéta együtt lépnek majd át.

Tartós, értékálló dolgok megvalósulására van lehetőségünk. Hitünk, lendületünk és valóságérzékünk találkozik, jó eséllyel már a saját értékrendünk szerint építjük az életünket.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails